Pistons 83-91 Thunder



Geçen yıl 6 sayı ve altında maç kaybetme konusunda NBA 1. siydi Thunder. Bunun tabii ki yegane sebebi vardı; o da takımın genç oyunculardan oluşmasıydı. Bu sezon da bu çekirdeğe Draft'te lige en hazır oyunculardan biri olan Harden eklendi. Sefolosha'nın beklenmedik şekilde ilk beşe yerleşmesinin ardından benchten gelen Harden ortalama 20 dakika süre alacak taslakta. Nitekim bugün 1-6 şutla oynamasına karşın yaptığı 8 asistle takımın bu konuda yükünü Westbrook'la çekti.

Detroit'te Rip'in eksikliği hissedildi. Yerine ilk beş başlayan Gordon onu pek aratmadı fakat, Detroit'ten benchten gelen skorer rolünü bu maçlık Will Bynum'la kullandı, o da 11 sayıyla oynadı. Fakat Thunder ikinci yarıyla birlikte öyle bir döndü ki maçı aldı götürdü ve 2003-2004'ten beri ilk kez 2-0 ile sezona başladı. Detroit'i The Palace'da yenmek bu genç oyuncular için çok çok büyük moral oldu, bunun devamı gelmek zorunda.

Durant ikinci maçında ikinci double double'ını yaptı. Şu da ilginç, takımın ilk beşte başlayıp, tek blok yapan oyuncusu PG olarak oynayan Russell Westbrook! Westbrook 2 blok yaptı. Ondan başka blok yapan tek isim kendisinden beklenildiği gibi Etan Thomas olmuş. Thomas'ın özellikle 3. periyottu yanılmıyorsam, yaptığı bloğun ardından başlayan hızlı hücumu Durant basket faulle tamamlamıştı. Savunma katkısına ihtiyacımız var Play-off istiyorsak. Ve bu arada bu çekirdeği tamamlayacak pivotu arıyor Presti. Ensesi kalın bi uzun gelirse bu takım rahat play off yapar.

The Palace Of Auburn Hills, Michigan;

Detroit Pistons: 83 Oklohoma City Thunder: 91

0 yorum: