Olmayınca Olmuyor



CV'sine bakıldığında çok iyi kariyere sahip oyuncu profili çiziyordu Kamerunlu Olembe. Kayseri onu ve Aghahowa'yı geçen yılın başında sakatlıklarla boğuşan Puroviç ile birlikte aldığında takdir etmiştik. Puroviç, az önce de yazdığımız gibi sakatlıklardan başını kaldıramadı; Aghahowa, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 4'ledikleri maç dışında akıllarda kalacak taklalarını atamadı, Menajerlik oyunlarındaki görüntüsünden uzak kaldı. Olembe ise diğer ikisi gibi bekleneni veremedi.

Aghahowa, Shaktar'a döndü, Puroviç pek iyi geçmeyen 1 yılın ardından hedefini 10 kat birden küçülterek Videoton FC adlı Macar takımına imza attı. Kayserispor, bu aldığı 3 oyuncudan bir tek Olembe'yi kadrosunda tuttu.

Patladı, patlayacak, bak bu maç 5 dakika iyi oynadı derken, Olembe giydiği formanın hakkını bir türlü veremedi ve Kayserispor'la sözleşmesini fesh etti. Nantes'ta 5 yıl boyunca 100'den fazla maç oynamış, ardından Marsilya'da oynamış sonrasında yolu Arap yarımadasına düşmüş ve tekrar futbolun zirvesi EPL'ye dönmüş bir isim olarak, istikrarsız olduğunu söyleyebiliriz fakat 60 tane Kamerun gibi takımda maç oynamak büyük başarı. Üstelik henüz 18 yaşındayken 1998 Kupası'nın kadrosunda bulunduğunu da belirtelim.

Sonuç bu; vizyon olarak bakıldığında 2008-2009 sezonu öncesi yapılan 3 transfer, Kayserispor adına muhteşem niteliktelerdi. Birisi Nijerya takımının gol silahlarından, birisi Karadağ futbolunun Vucinic ile birlikte forvet hattına parlamaya hazırlanan Portekiz çıkışlı forvet, diğeri ise 60 kez Kamerun milli takım forması giyen orta saha oyuncusu. Değişik aralıklarla da olsa, üçünün sonuda birbirine benzer oldu.

0 yorum: