Bu Nasıl Adalet!


İşte.. Keita'nın Carlos'a attığı değen yumruk ve o maçtan haftalar önce Kasımpaşaspor Galatasaray maçında rakibi Sancak'a atmaya çalıştığı fakat tutturamadığı yumruk.. Terazinin diğer tarafında maç öncesi patlak veren olaylarda rakibe arkadan vuran Fabio Bilica. Bilica'nın cezası, yayıncı kuruluşun verdiği TV görüntüleriyle 3 maç olarak açıklandı. Fakat maçın ortasında ayan beyan Carlos'a yumruğu savuran ve gözünün altına tutturan Keita'ya 2 LİG maçından men cezası verildi.

Oysaki Kasımpaşaspor maçında Sancak'a sallayan fakat tutturamayan Keita, -yine maçın ortasında- nasıl oldu da ceza almadı ? Fenerbahçe tribününden atılan bir su Keita'ya değdi diye (ki bana kalırsa değmedi) bir de hakemin başı yarıldı diye 2 maç ceza aldık. Tamam bir şey demiyorum. Fakat Fenerbahçe'nin gittiği her deplasmanda sahaya atılan; patlasa dünyayı içine alacak kadar yangın çıkarma potansiyeline sahip çakmaklar atılıyor da neden ceza verilmiyor ? İlla bir Fenerli oyuncuda mı sahanın ortasına yatmalı ? Heralde Federasyon'un düşündüğü tek şey, 'değerse olur' mantığı.

Eğer o değilse Keita 3 maç almalıydı, rahatça. Sancak'a isabet ettiremediğinden belki de almadı cezayı. Ya da taraf oldu PFDK. Ya da her deplasmanda, özellikle son Antep, bizzat yan tribünden onlarca çakmak, para, matara atıldı.. İlla bunlarında mı hakeme değmesi gerek ceza için ? Ya da Keita'nın yumruğu isabet ettirmesi mi gerekiyor ? Yazmayayım, yazmayayım diyorum fakat içimde kalıyor.. Bu arada o Fenerbahçe tribünlerinden atılan birkaç su içinde ayrı bir yazı gelecek..

8 yorum:

Kayrakli dedi ki...

bir kavga çıkmış, adamın biri gelmiş olaya sonradan müdahil olmuş -önden, arkadan önemi yok-, cezası verilmiş -azı çoku tartışılır, tam kural nasıl bakmak lazım-.

bir oyuncu rakibine kasıtlı yumruk atmış cezası verilmiş -sanırım bobo 4tü-.

emre tarafsızım diyorsun diğer yazınn yorumlarında ama bu tarafsızlık değil kusura bakma.

tarafsızım diyorsan emre nin yaptıklarına -genel anlamda- alması gereken cezaları yazacabileceksin,
lugano bir anadolu takımdan oynasa 3 maçın birinde kırmızı kart görür yazabileceksin,
buca maçını maçtan sayacaksın,
sahaya yabancı malzeme atılan her yerde cezayı yazabileceksin.

birde; olayları tam hatırlamamakla birlikte bobo ve tello nun yumruklarından sonra aldıkları cezalarla bunları değerlendirir misiniz ?

Kayrakli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Batıkan dedi ki...

ceza 3 mac , neden buca macını mactan saymıyorsun ? zamanında hazırlık macındakı kırmızı kartla -ilic'e cıkmıstı- ertesı maca eksık cıkmadı mı Galatasaray ? keıta
'nın pozısyonunda Carlos'un yaprıklarına neden bırsey demıyorsun ? Taraf dedıgın adamlar zamanında Semıh'ın cezasını 3 mactan 0 maca ındırmedı mı ??

adem dedi ki...

parmakarası terlik takip ettiğim bloglardan birisiydi, hem de beğenerek. ama bu yazı ile gördüm ki hisleriyle davranıyor ve taraftarlık görevini yaptığını mı düşünüyor acaba. neyse artık, gerçek olan birşey var ki ben takip ettiğim bloglar arasında olmayacak. üzgünüm belki bu senin umrunda olmayacak ama belki bi daha düşünmeni sağlar

Emre dedi ki...

Semih'in hangi cezası, hatırlamıyorum.. Ayrıca Buca maçını maçtan sayıyorum, 2 lig maçından men edildi yazdım.. Keita'nın pozisyonunda Carlos'un maymun gibi sarılmasına bir şey diyemem, yavaşlayan o ayaklarla durdurabileceği yegane yoldu o pozisyonda, profesyonelce sarı kartı göze alarak bir faul yaptı.

Val Resnick dedi ki...

Evet 3 maç. Buca maçını saymamak haksızlık olur.
Fakat Fenerbahçe'nin Diyarbakır / Antep / Antalya maçlarındaki sahaya atılanları düşünürsek Fenerbahçe ne için 2 maç aldı anlamak güç.
Ha gönül isterki Diyarbakır / Antalya / Antep 5 alsın Fenerbahçe'de 3 alsın.
Carlos'un yaptığı için ise bişey diyenlerin cidden akıl sağlığı yerinde değl. Zaten Carlos faul yaptı faul yapmadığı diyen yok ki. Sarı kart da gördü daha bekliyosunuz?

Emre dedi ki...

Adem, ulaşabileceğim bir adres alabilir miyim senden ?

Alperen dedi ki...

Yazık ki yazık, şu yazılanları gördükten sonra...