Brezilya Kadrosu: Santos Kesiği Yedi



Beklenen oldu, Daum'un ısrarla sol açık oynattığı Santos Brezilya'dan kesiği yedi. Kadro açıklandığında Sportif Cümleler yazarı Burak Abi ile bu konu üzerine bir sohbet yaptık; vardığımız ortak kanı onun açıktan ziyade bir bek oyuncusu olduğuydu. Fenerbahçe'de değişik görevler üstlendi; kimi maç Alex'in yerinde dahi oynadı. Sion maçları ve Sivas'ta oynadığı oyun gerçekten onun ne olduğu hakkında bir bilgi veriyordu fakat gitgide düşen formu bu sonu getirdi.

Devre arasında transfer yapılacaksa; Santos sol beke çekilip, önüne iyi bir sol açık alınabilir. Eğer ki Carlos ayrılırsa ki kuvvetle muhtemel, takıma İnter'de şans bulamayan Quaresma takviyesi dahi yapılabilir, abartmıyorum. Carlos ayrılmazsa; yerli piyasasında alınacak yegane isim İbrahim Akın olacaktır. Hızı, uzaktan şutları ve tekniğiyle tam bir sol açık oyuncusu..

Liverpool'da yükselen formu, ManU maçıyla tavan yapan Fabio Aurelio ilk aşamada Santos'un yerine düşünülen isim. Maç kadrosunun önemi büyük; zira İngiltere ile oynanacak bir maç var. Bu bakımdan ufak değişiklikler olabilir bu saatten sonra ancak. Galatasaraylı Elano'ya Dunga son bir şans verdi bence; güvendiği doğru fakat Elano'nun mevcut form durumu Santos'tan farklı değil.

Kadroda Aurelio dışında yeni yüzler var; Hulk gibi mesela. Hoffenheim'ın gülü Carlos Eduardo da kadroya alınmış. Diego ve Pato yoklar; City'den ayrılmak için bin türlü palavra yapan Robinho kadroda. Nilmar ve Porto'da harikaları yaratmaya başlayan Hulk kadroda forvet hattını demirbaş Fabiano ile tamamlıyorlar. Orta sahada alışıldık isimler var; fakat kadronun tam hali bu değil. Brezilya'da yarış oldukça kızıştı ve tüm oyuncular Avrupa'dan seçildiler. Diego Tardelli olabilirdi mesela en basitinden. Tüm kadroyu vererek postu noktalayalım;


Kaleciler: Julio Cesar (Inter Milan), Doni (Roma)

Defans oyuncuları: Maicon (Inter Milan), Daniel Alves (Barcelona), Luisao (Benfica), Lucio (Inter Milan), Juan (Roma), Naldo (Werder Bremen), Fabio Aurelio (Liverpool), Michel Bastos (Lyon)

Orta saha oyuncuları: Gilberto Silva (Panathinaikos), Josue (Wolfsburg), Lucas (Liverpool), Felipe Melo (Juventus), Alex (Spartak Moscow), Julio Baptista (Roma), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaka (Real Madrid); Carlos Eduardo (Hoffenheim)

Forvet oyuncuları: Robinho (Manchester City); Luis Fabiano (Sevilla); Nilmar (Villarreal); Hulk (Porto).

4 yorum:

steven_stiffler dedi ki...

Şu Dunga biraz Cristian Baroni'yi de takip ediyordur umarım.Hala Gilberto Silva ile Kleberson ile yürümez bu gemi.Cristian Baroni'nin şu anki formu çok iyi.Elano bu milli takıma alınıyorsa,Baroni'ye de şans tanınabilir.

Adsız dedi ki...

Ben bu Dunganın hic kimseyi takip ettigini sanmıyorum..Bırakın Baroniyi bu elano bu takıma seçiliyorsa alex yüz kez seçilmeli, şimdi kimse bana alex kosmuyor elano savunma yapıyor filan demesin..Alexin Gs macında ilk yarıda en çok koşan 4. oyuncu oldugunu hatırlatalım..Elanonun da savunma anlamında alexten farksız oldugunu da görüyoruz..

Emre dedi ki...

Katılıyorum.. Mevcut form durumu Santos'tan farksız.. Cristian için takip ediliyor deniyordu fakat takip edilse çağrılırdı. Gilberto Silva'nın yaşı itibariyle formayı ondan kapabilecek düzeyde, hırçın bir oyuncu Cristian.. Kalitesini az çok kanıtladı.

Frank Baumann dedi ki...

ortasahanın ortasında oynamak için ramires ve josue gibi 2 formda ve avrupanın gözde ekiplerinde oynayan futbolcu var kadroda. insanın aklına who the fuck is baroni? sorusu geliyor.