Türkiye 84-76 Litvanya



Ömer Onan'ın maç öncesi hortlayan rahatsızlığı, özellikle Hırvat hakemin sonuca bazı pozisyonlar etki etmesi, uzunların bizim yaş seviyemizde yapmadığımız basit fauller yapması; her şey kötüydü maçın ilk anlarında. Nitekim 22-19 geride kapanan bir çeyrek, Hidayet'e yapılan olağanüstü iyi savunma, Lavrinovic kardeşlerin başarısı; Petravicius belası derken maçın kaybedeliceğini düşünmüştüm.

Litvanya tam bir turnuva takımı. Sarunas Jasikevicius'tan yoksun geldiler buraya. Onun yokluğunda 2 ya da 3 yıl önce Zalgiris Kaunas forması ile Fenerbahçe'ye karşı izlediğim zıpır zıpır guard Kalnietis daha bir olgunlaşmış, iyi yön veriyordu. Daha sonrasında Dekalinis mi neydi adı, o oyuncu da fena değildi. NBA'de Nuggets benchinin önemli kozu 2-3-4 oynayabilen ender adamlardan olan Linas Kleiza, Lavrinovic kardeşler, Javtokas-Petravicius pota altı ikilisi, ceza şutlarının adamı Jasaitis'e bakacak olursak kötü bir kadroları yoktu.

İlk periyottan sonra ikinci periyot, faul yapmamanın ödülünü alan Oğuz Savaş sahada kalmıştı. Hidayet, 7-8 sayılık serilerle, Ersan da ondan önce oynuyordu. Ersan'ı nihayet 4'te izleme fırsatına sahip olduk; özellikle dışarıdan çok büyük eşleşme sorunu yarattı. Hidayetse oyuncuyu itip geriye çekilerek yaptığı atışlar olsun, içeri driveları olsun bugün çok iyiydi.

Türk Takımının turnuvalardaki en büyük sorunu neydi? Faul atamamak! Bugün ise bunu gerçekten yendik. Ender olsun, Hido olsun muazzam yüzdeyle oynadılar. Tabi faul atışlarının genelini bu oyuncuların kullanması daha da iyi oldu. Kritik anlarda yapılan faullerde son pozisyonda Ömer-Hedo kombinasyonunun 2-4 atması dışında bu konuda sınıfı geçtik.


3. periyotta geriden gelip oyunu ele aldığımız bölümde ise Sinan'ın, Ender'in, Oğuz'un çabaları takdire şayan. Ekstra sayılarda biraz da olsa üstünlük kurduk ve o üstünlük 8 sayılık farka yansıdı. Genel olarak Tanjevic te sınıfı geçti. Doğru molalar, doğru oyuncu değişikleri ve -elinizi tahtaya vurun- doğru rotasyon yaptı bu maç.

Genel olarak yaptığımız değerlendirmede Ersan ve Hido'nun baş aktör olacağını söylemiştim. Keza bugün bu ikiliye ek olarak Ender Arslan çok iyi katkı yaptı. İlk maçta grubun bizle birlikte en iyi takımını yenmeyi başardık ve gruptan çıktık artık. Bulgaristan'da 15 numara dışında bir de Amerikalıya dikkat etmek gerekiyor. Onun dışında pas pas maç olur o. 12 Dev Adam'a tebrikler diyelim; diğer güne bakış yazımızda gece gelsin.

0 yorum: