Abisine Bak Kardeşini Al#1: Digao ve Kaka

Milan'ın Kaka transferi sonrası, oyuncunun takıma yaptığı katkı dillere destan olmuştu. Öyle ki devre arasında, Milan City'nin teklifini kabul edince, Kaka'ya sunulan sözleşmenin detaylarını beklemeyen Kaka, takımında kalmayı yeğlemiş ve City yolunu tutmamıştı. O Kaka şimdi, City'nin verdiğinden yaklaşık 30 m aşağı bir fiyata Real Madrid'e transfer oldu.

Takımda Kaka'nın kardeşi olması dışında başka bir özelliği bulunmayan defans oyuncusu Digao da Milan takımında forma giyiyordu. 1985 doğumlu bu genç adam, futbolcu lisansını alır almaz, Milan onda pek de bir gelecek görememesine rağmen Kaka'nın kardeşidir, gelsin Kaka'da hem sıkılmaz tarzı düşünmüş olacaklar ki oyuncuyu transfer ederler. Digao Milan adına hiç bir şey yapamaz. Neredeyse her sezonu kiralık geçirir. En sonunda bonservisiyle BundesLiga'ya yeni çıkan Freiburg'a satılır.

Kaka'nın gitmesiye Digao'ya bence nazikçe: ''Artık bir numaran kalmadı, turşunu mu kuracağız senin?'' denildi ve o çocukta Freiburg yolunu tuttu. AC Milan'a transferinden bu yana kaldığı tek sezonda da 2 İtalya Kupası bir de lig maçında forma giyen Digao, bundan sonra Freiburg'un defansında -iyileşip de dönerse- Ömer Toprak ile ikili olacak gibi. Milan'ın ''Abisine bak, kardeşini al.'' tarzı durumu pek tutmadı, fakat kardeş olarak iyi olan ikililerle devam ederiz. Mesela Berezutskiy kardeşler...

0 yorum: