Seminer'de Yaşananlar ve Türk Hakemliği

Dün spor haberlerinde izledim; tahmin ediyorum birçoğumuz da izledik bu yaşananları. Silivri'de MHK, üst düzey klasman hakemlerine seminer veriyordu. Seminerde yer almayan iki üst klasman hakemi vardı: Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel. Bu isimler salona girdiğinde mevcut TFF ve MHK başkanı birbirileri ile konuşur gibi yaptılar, çekildiler bir köşeye. Keza diğer MHK ve TFF de yer alan yetkili kişilerin çoğu, Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel'e sırtını döndüler. Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel konuşmak için izin istemeye geldiklerinde ise skandala başka bir boyut katıldı. Salonda yüksek sesle müzik çalınmaya başlandı ve oturuma ara verildiği duyuruldu ki böyle bir şey söz konusu değildi.

Türk Sporu'nun iki tane üst klasman hakemine bu yapılanlar beni üzdüğü gibi çoğumuzu da derinden yaraladı. Ne yaptıklarını bilmeden yeni MHK göreve geldiğinden beri maç alamayan, üstelik maç alamamalarının sebeplerini bilmeyen bu iki hakemden bahsediyoruz. Gayet şık, güne uygun takım elbiselerini giyip gelen bu hakemler nazik bir şekilde söz istediklerinde neden bu yapıldı peki? Neden bu hakemlere biri niçin maç alamadığını söylemedi?

Bugün ortaya atılan bir iddia ise doğruysa çok su götürecek cinsten. İsmini açıklamaktan kaçınan ''Gölge Hakem'' bugün bir yazı yazdı ve seminerde yaşananlara ışık tuttu. Yazıda, Oğuz Sarvan'ın yıllardır MHK başkanı olabilmek için tabiri caizse her yolu denediğini yazan hakem, bu iki hakeme maç verilmemesinin sebebini ise; Aziz Yıldırım ve Yıldırım Demirören'in Oğuz Sarvan'a yaptığı baskı olarak tanımlıyor. Yazıda şu sözlere yer verilmiş;
''Peki bu iki hakemin günahları neydi?

Bir tanesinin yönettiği Türkiye kupası maçında Fenerbahçe yenilmiş ve kupayı kaybetmişti.

Bir diğerinin Ankara da yönettiği Ankaraspor-Beşiktaş lig maçının son dakikasındaki bir hakem hatası ile Beşiktaş puan kaybetmişti.

MHK başkanı olabilmek için yanıp tutuşan Oğuz Sarvan denilen hakem eskisi, bu iki büyük kulüp başkanının emri ile Bülent Demirlek ve Vedat Yüksel'e maç veremedi. Tutarlı bir nedeni olmadığı için de bu durumu kamuoyuna açıklayamadı!''

Oğuz Sarvan'ın şu durumda yaptığı koltuk sevdası pahasına Türk futboluna toplamda 32 yıl emek vermiş iki tane güzide hakemi yok etmekten, yoka saymaktan başka bir şey değildir.

Ve bu iki hakeme gelirsek, suçlarının ne olduğunu öğrenmeye çalışan fakat bazı kesimlerce sürekli dışlanan, yasaklanan, kabul görmeyen bu spor insanları hakkını mahkemede arayacak. Haklılar da, hem de sonuna kadar. Bu tür durumlarda hakemi dinlemek yerine kaçmayı kendine ilke edinen Oğuz Sarvan ve onun saz arkadaşları bunun nedenini bakalım nasıl açıklayacaklar? Acaba bu hatalarımı söyleyecekler? Çok gülünç olurlar!


Bakalım bu Türk Hakemliğini UEFA ve FİFA nezdinde ne kadar daha düşürecek? Ya bu iki büyük kulübün başkanı, bunu gerçekten yapmışlarsa derhal istifasını vermelidirler. Ortada iki insanın toplamı 32 yılı bulan emeği, gecesi, gündüzü ve paraları var. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda maç yöneten bir hakemimizin çıkıp kanal kanal dolaşıp, şov programı yaptığı Türkiye'de, ileride bunları normal karşılayacağız ki çok vahim bir durumla karşı karşıyayız.

1 yorum:

Arkhe dedi ki...

Yaw geçin Gölge Hakemi falan.. Haluk Ulusoy kendi elleriyle yazıyor olsa şaşırmam o derece..