Lugano Tekrar Fenerbahçe'de (Mi?)

İlk başta 4 milyon euro istediğinde içimizden bir oha çekmiştik. Zaten Lugano, sezon içerisinde 2-3 kez kırmızı kart görüyor. 1 kez de sarı kart cezasına düşüyor ki bunlar minimumları. GS derbisinde yaptıklarıyla 4 ya da 5 maç ceza almıştı. Fakat her şeye rağmen Lugano geldiğinden beri çok sevilen bir oyuncu oldu. Onun oynadığı maçlarda hep bir sıkıntı vardı ama o sıkıntı bazı maçlar güvene de dönüşüyordu.

Dünkü Maniche özelinde Türk Futbol'u yazısında da belirtmiştim; oyuncuları Türkiye'de tutmak ya da getirmek için normal değerlerinin biraz daha üstüne çıkmamız gerekiyor. Şu anki futboluyla 38 sezonluk maçın 30'unda oynayan Lugano'ya ancak Katar'da 4 milyon verirler. Aziz Yıldırım 4 de ısrarcıysan yolun açık olsun dedi ve Lugano kendine kulüp bulamayınca Fenerbahçe'ye gelmek zorunda kaldı.

Sporx'te haberi Hürriyet alıntısı ile gördüm. Sözleşmede yıllık ne kadar kazanacağı yazmıyor. Tabi ki direk uydurma bir haberde olabilir. Çok gördük bunları. Kalmasını isterim, yıllık da 2.7 milyon euro civarı bir şeyler alır Lugano kalırsa. Lugano kalırsa Cristian-Santos-Alex-Carlos-Bilica-Lugano-Edu-Güiza-Deivid yabancı olayı oluşuyor. 9 yabancı ve gidecek isim Edu olacak gibi duruyor. Sakatlığı uzun süreli ve Bilica'da gelmişken Edu'yu tutmanın pek de bir mantığı yok.

Peki kim dışarıda duracak? Daum, ilk olarak Deivid'i koyacaktır kulübeye. Çünkü sağda Kazım çok etkili maçlar çıkarıyor. Keza Mehmet Topuz da sağ kanat olarak kullanılabilir. Sonrasında Bilica yabancı sınırlamasına takılabilir. Santos ve Cristian direk banko olacak gibi. Carlos da solu bırakmaz. Bakalım Daum'un işi oldukça zor olacak kimin dışarıda kalacağını belirleme konusunda.

Son olarak Appiah'da France Football'a göre Marsilya ile anlaşmış. Fenerbahçe'nin kasasına bu transferden 2.2 milyon euro girecek diyorlar haberde. Appiah tamamıyla Free-Agent değil miydi? Biri aydınlatırsa sevinirim.

7 yorum:

rendekar dedi ki...

Appiah'ın kaybettiği dava sonra, Fenerbahçe'ye ödemesi gerekeken bir para var ancak bu paranın ne kadar olduğuyla ilgili bir fikrim yok. Olur da başka bir kulüple anlaşırsa bu para direk tahsil edilir.Eğer Fenerbahçe ile anlaşsaydı da bir süre bedavaya oynayacaktı ve bu bedel böyle tahsil edilecekti..

H;M dedi ki...

Fenerbahçe ile sözleşmesini tek taraflı fesheden Ganalı futbolcu Stephen Appiah'ın, sarı-lacivertli kulübe 2.281.915 Avro tazminat ödeyeceği bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, FIFA İhtilaf Çözüm Komitesi'nin, Stephen Appiah'a, Fenerbahçe Kulübü'ne 2.281.915 Avro haksız fesih tazminatı ödemesine karar verdiği belirtildi.

Açıklamada, bugün tebliğ edilen karara karşı her iki tarafın CAS'a (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) başvurma hakkı bulunduğu ifade edildi.

FIFA'NIN, APPIAH'LA İLGİLİ KARARI

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, FIFA'nın, Appiah ile ilgili lehlerine verdiği kararın ellerine akşam saatlerinde ulaştığını belirterek, ''Gerekçeli kararın tebliğini takiben, değerlendirmesi yapılacak ve kulübümüzün menfaati olduğunun tespiti halinde CAS'a müracaat edilecektir'' dedi.

Kulübün resmi internet sitesine açıklamada bulunan Mosturoğlu, Stephan Appiah kararı ile FIFA'nın, taleplerini kısmen kabul ederek, Fenerbahçe Kulübü lehine 2.281.090 Avro fesih tazminatına hükmettiğini hatırlatarak..((http://www.nethaber.com/Spor/88784/APPIAH-FENERBAHCEYE-TAZMINAT-ODEYECEK)))
bu karardan dolayı olabilir zira ceza kesinleşmiş...

Sencer Yücel dedi ki...

Appiah'ın Fenerbahçe'ye ödemesi gereken miktar 2.2 milyon Euro. Başka bir kulüpte oynayabilmesi için bu parayı ödemesi gerekiyor. Marsilya mı verir kendisi mi verir bilmiyorum.

ealturk dedi ki...

Appiah free agent bir oyuncu değildi.Fenerbahce kulübü Appiah sakatlık gecirdiginde üzerine düsen görevleri yerine getirmistir ve Fifa'da,Cas'da mahkemelik düzeye geldikten sonra Fenerbahce lehine karar cıkmıstı.Uzun zamandır Appiah'ın takım bulamaması ve Fenerbahce'ye dönmek istemesi de bunların sonucunda olusan bir durumdu.Kulüpler sakatlıgı belirsiz olan bir oyuncuya bonservis bedeli ödememek icin yanasmıyorlardı neyse ki o sorun da artık halloldu.

Emre dedi ki...

Şöyle diyebilir miyiz? Marsilya Appiah'ın tazminatını Fenerbahçe'ye ödeyecek. Ortada bir bonservis yok yani. Bilgi için teşekkürler ayrıca.

Mustafa dedi ki...

yalnız edu giderse problem çıkabilir defansta. ne olursa olsun defans icin onemli bir adam edu. bilica iyidir hostur ama lugano ile aynı tip oyuncular oldukları icin sorun cıkacaktır. bilica-edu ya da lugano-edu ile baslanır ama birinin gidecegi belli o da edu olacak gibi. edu top yapabilen bi stoper defansta. ayrıca sag kanadı ne kazım'a ne de deivid'e veririm. oraya en iyi isim mehmet topuz olur.

Emre dedi ki...

Mehmet Topuz joker olacak bence bu sene. Gerektiğinde Alex'in yerinde, çok sakatlık olursa Emre'nin yerinde ve asıl pozisyonu olan sağ kanatta oynayabilir. Kazım'ın bu iyi oyunu geçen sene de vardı fakat, sonradan laubalileşti deyim yerindeyse. Fakat Daum disiplinlidir, ısıttırır adama o koltukları.