Fenerbahçe 5-1 Honved FC

Maç yazısı geç oldu ama güç olmasın diyelim. Maça iyi başladı Fenerbahçe. 13. dakikada Carlos serbest vuruştan takımı öne geçirdiğinde farkı engelledi aslında. Sakatlanan Carlos, yerini Deivid'e bırakırken; sol açıkta Andre Dos Santos'u izleme şansımız engellenmiş oldu. Sola geçen Kazım, rakibin zayıf olmasından da faydalanarak iyi katkı yaptı. Yedek kulübesinin zenginliği Deivid de oyuna girdikten sonra iyi iş çıkaran oyunculardan.

Kaptan Alex'in arkasında Emre, çok iyi bir maç çıkardı. Kendisi de bas bas bağırıyordu; 3 senedir sezon açılışını kaçırıyorum diye. Geçen senenin ikinci yarısından sonra toparlanmaya başlayan bir oyuncu görüntüsü çizdikten sonra bu sene çok daha iyi olacak. Maç sonu röportajında da belirttiği üzere, Daum kendisine çok güveniyor ve takımın dinamosu olarak görüyor. Emre böyle oynarken Cristian Olivera bu sezonun kilit isimlerinden biri olacak Fenerbahçe'de. Kesin ve basit oyununu sevdim açıkçası. Zaman zaman araya oynadığı uzun toplarda hoş. Günümüzde ne kadar basit oynarsanız o kadar iyidir.

Geçen sezon kulübeden Burak, Gürhan ve İlhan'ı beklerdik girmesi için. Fakat bu sezon Santos'un yedeği Uğur, Özer Hurmacı, Mehmet Topuz, Deivid, Önder gibi isimlere bakıldığında gerçekten çok hoş bir kulübe bekliyor bizi. Hep söylüyorum, Lugano-Bilica olmaz diye. Lugano'nun şu kadar zaman geçtikten sonra alınmasını istemiyorum. Daha iyi oyuncular bulabiliriz pekala. Demichelis eğer doğruysa çok çok hoş olur oraya.


Hiç forvetten bahsetmedik. Güiza bu sezon çok iyi olacak gibi. Daum da onun apayrı bir golcü, yetenek olduğundan dem vurdu. Nitekim bu gün 3 gol attı. Mehmet Topuz da bu takımın kulübe gücü olacak. Oyuna girdikten sonra çok koştu, savaştı her şeyi yaptı. Fakat Kazım'ın önlenemez performansı onu kulübede bırakacak gibi duruyor.

Galatasaray'da oradan turla döndü. Sabri çok şık bir gole imza attı. Franco kalesinde ne çok iyi ne çok kötüydü. Kewell, şu takımda yedek oturacak gibi. Süper Kupa Finali'nde karşılaşacak iki takımdan Fenerbahçe, şu haliyle çok büyük favori. Beşiktaş'ta Nihat'ın durumu tam belli değil, onlar Ferrari ve Köybaşı'nı defansta oynatırlar ki Köybaşı sol kanadın Gökhan Gönül'ü olabilecek bir oyuncu Türkiye'de. Yeri gelmişken Gökhan da harikaydı bugün, vasat oynadığı çok az maç var ama.

Son olarak güzel bir Avrupa Gecesi geçirdik. İki güzide takımımıza da tebriklerimizi sunalım.

3 yorum:

sıradançinkokarbonpil.. dedi ki...

dos santos solbeke geçince sol açığa geçen deivid di. kazım-gökhan ikilisi maçın başından sonuna kadar sağ kanadı otobana çevirdiler resmen.

Adsız dedi ki...

maçı nasıl izledin merak ettim. Kazım sola geçti yani hmm.

Emre dedi ki...

Ahhh, benim hatam haklısınız. Deivid yazacağım yerde Kazım yazdım, pardon. Ayrıca maçı da izledim, merak etme.