Anderlecht 5-0 Sivasspor

Hazırlık maçlarında ortaya konan berbat futbol, her maç yenilen farklar; bunun bir nevi göstergesiydi. İki sene önce Fenerbahçe'ye sahasında atamayıp 2 yedikten sonra temsilcimize CL'de Çeyrek Final yolunu açan Anderlecht, Sivasspor önünde var gücüyle saldırdı maçın ilk dakikalarından itibaren. Yasin Çakmak dışında ilk kez CL maçına çıkan takımı, CL maçına çıkan tek oyuncusu Yasin Çakmak kötü oynayarak yaktı.

Bu gerçekten denildiği gibi bir sürpriz miydi? Elbette ki hayır. Yine de 3-0 tarzı bir skor beklerken, ilk kornerini maçın 87. dakikasında kullanan Sivasspor; maçı kadro dizilişiyle hediye etti Anderlecht'e. Bülent Uygun yine çıkıp klasik açıklamalarını yaptı: ''Suç benim.'' dedi. Bu noktada suç gerçekten Bülent Uygun'un. Neden mi? Alt tarafa buyrun.




İki sene önce Fenerbahçe ile karşılaştığında izlediğimiz Anderlecht'de Boussafa, Biglia, Polak ve 2-3 oyuncu sahadaydı. Bülent Uygun zahmet edip de o maçlardan birini izleseydi ya da normal bir lig maçını izleseydi Boussafa'nın yeteneklerini görme fırsatına sahip olurdu. Sol da Abdurrahman'ı ve defansı yedi bitirdi. Sivasspor, Petkovic'in hediyesi ile 1-0 geriye düştüğünde dakikalar 17'yi gösteriyordu ve Anderlecht bir çok pozisyondan yararlanamamıştı.


Takımın bu kadar çaresiz olmasında, geçen sene savaşan, göze öyle aman aman hoş gelmese de takdirimizi alan taktikten ödün vermesiydi. Mehmet Yıldız'ın yokluğunda kontraatak oynayacağın bir maçta Ersen Martin gibi, ağır bir oyuncuyu sürdü sahaya forvette Uygun. Sağına da yeni transfer Erman'ı koydu. Oysaki hızlı bir forvet hattı sürmeliydi sahaya. Akeem Agbetu ve Yannick Kamanan'dan başkası değildi bu isimler. Kamanan aralara iyi kaçan bir oyuncuydu nitekim aldığı bir topu kontrol etme başarısını göstermiş olsaydı golü bulacaktı Sivas ama olmadı.


Agbetu gibi hızlı bir oyuncuyu yedekte tutunca Anderlecht saldırdı da saldırdı ilk dakikalar. 30'da da 3 ü bulup turu geçtiler, aralarında üçgenler kurup paslar yaptılar vs. vs. Anderlecht tüm bunları yaparken Sivasspor, kaleye isabetli bir şut atamamakla beraber hiç bir organize hücum geliştiremedi. Erman Musa ya da başka birinin araya kaçması dışında bir taktiği yoktu Sivasspor'un. E hal böyle olunca da Europa League'e düştü yolu Sivasspor'un.


Son iki senedir şampiyonluğu zorlayan Sivasspor'un, büyük takımlardan yolu geçen kim varsa transfer etme politikası da beni öldürecek yakında. Ersen, Hasan Şaş gibi oyuncuları istiyorlar hep. Ersen Martin'i bugün gördük hiçbir şey yapamadı. Tekniği çok az. Sırtı dönük aldığında işi bitiyor adamın. Son olarak şunu söylemek gerekirdi ki bir Pini Balili olsaydı çok şey değişebilirdi. Ya da orta sahanın ortası ya da solunda oynayan Sezer.

0 yorum: