NBA Geç de Olsa Yeni Bir Yıldız Kazandı (101-96)

Hedo'dan bahsediyorum tabii ki. Onu ve maçı irdelemeden önce Lakerslılara sakin olma çağırısında bulunuyorum. NBA'in N'sinden anlayanların hepsi Orlando'nun tarafını tutuyor. Bizim gibi takımları Play-Off yapamamamış ya da elenmiş herkes de Magic tarafında. Doğal olarak MK ve KK'da.

Magic'in artık bir şeyleri değiştirmesi gerekiyordu ki bunu da yaptılar. Nelson 7-8 dakika az oynadı, Reddick 1-6 3 sayı atsa da 27 dakika sahada kaldı. Anthony Johnson yine yok. SVG'nin yerinde Anthony Johnson ile başlarım ama işte, yürek meselesi. Şu anda form durumları göz önüne alındığın AJ, bence en iyi seçim.

Bunları geçelim, Hedo'nun LeBron'dan sonra Kobe'nin karşısında da yıkılmaması, onu resimdeki son topta bloklamasıi maçı 88-86'ya getiren sayıyı atması vs. gerçekten süper işler yapıyor. Bana bir süperyıldızı andırıyor performansı. Hem sayıyı atıyor hem de rakibin en etkili silahını durduruyor. İnanılmaz!

Kobe'den de her maç ilk maçtaki gibi oyun beklemek insanlığa haksızlık olur. Bu maçta çok da etkili değildi fakat Gasol, artık Ga''soft'' değil gerçekten Gasol oldu. Howard önünde duruyor, savunuyor elinden geldiğince. Bynum yine aptal aptal hatalar, fauller aldı gereksiz yere.

Cavs benchini tek başına geçen Mickael Pietrus çok bozukken, Gortat'ın bu maç standartlarının altında kalması gibi şeylerin Lakers'ı iyice öne taşıması gerekti fakat, Magic ilk beşinin 2 oyuncusundan 6 sayı katkı almışken buraya gelmesinin tek sebebi Hido ve Lewis'tir. (Howard çok da iyi değildi, kendinden beklenene oranla.) Hido o kadar olgun oynuyor ki inanılmazdan başka kelime bulamıyorum yani. Magic kaybederse onu başını taşlara vursun yani.

Lakers artık çok rahatladı, garantiledi gibi. Amway Arena'dan seri 3-2 gelecek gibi. Magic 3-2 önde olursa alır, Lakers önde olursa çok rahat alır.

Belki de Courtney Lee onu atsaydı, bugün Magic'in şampiyonluğundan bahsedebiliyor olabilirdik.

Los Angeles Lakers: 101
Orlando Magic: 96

0 yorum: