Kaçan Balık Büyük Geldi

Futbola İskenderunspor'un altyapısında başladıktan sonra İskenderun Beşiktaşlılar Derneği'nin takımı olan Kartalspor'a geçen İsmail, Siyah-Beyazlı formayla daha küçük yaşlarda tanışır. İskenderun Kartalspor'da gösterdiği performansla kısa sürede büyük mesafe kateden ve 10 numaralı formayı sırtına geçiren İsmail, Gaziantepspor'un altyapı hocalarının dikkatini çeker.

2006 yılında G.Antepspor'un genç takımına transfer edilir. 2007-08 sezonunun son haftasına kadar amatör olarak PAF takımda oynar. Beşiktaş ise aynı sezonun 32. haftasında F.Bahçe maçında çıkan olaylar sebebiyle Bursaspor maçını Adana'da oynamak zorunda kalır. Maç için Adana'da bulunan Siyah-Beyazlı takımın kaldığı otele, İsmail'i İskenderun Kartalspor'da yetiştiren antrenörü ile bir yönetici gelerek Menajer Sinan Engin ve altyapı koordinatörü Halim Aydın'a genç futbolcuyu denemelerini önerir. Fakat Beşiktaşlı yöneticiler, bu teklifi geri çevirerek o dönem Gaziantepspor'un PAF takımında oynayan ve profesyonel sözleşmesi olmayan İsmail'i denemeyi bile kabul etmezler.

İsmail'in yüzüne şans birkaç hafta sonra güler. PAF takımdaki performansıyla göze batan genç oyuncu, 2007-08 sezonunun son haftasında oynanan Gaziantepspor-İstanbul Bş. maçında oynatılarak profesyonel sözleşme yapılır. Bir sonraki sezon ise tam 24 maçta forma giyen başarılı sol kanat oyuncusu, büyük takımları peşinden koşturmayı başarmıştır. 4 Haziran 2009'da başarılı bir fıtık ameliyatı geçiren genç İsmail, önceki gece 4,5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer olarak hayallerini gerçekleştirir. Beşiktaş yönetimi de 2 yıl önce bedavaya alacağı bir oyuncuya astronomik bir bedel ödeyerek renklerine bağlar.

KARŞIYAKALI RIDVAN'IN DA HİKÂYESİ AYNI

Beşiktaş yönetimi, İsmail'le birlikte Karşıyaka'nın parlayan yıldızı Rıdvan Şimşek'i 400 bin Euro karşılığında renklerine bağlamak üzere. 18 yaşındaki genç oyuncunun hikâyesi de tıpkı İsmail Köybaşı gibi. Genç milli takım kampındayken geçen yıl Ümraniye'de Yemen Ekşioğlu tarafından Siyah-Beyazlı yöneticilere önerilen Rıdvan, 19 bin Euro yetiştirme bedeli karşılığında Beşiktaş'a transfer edilecekti. Ancak yönetim, bu parayı vermeye yanaşmayınca bu transferin maliyeti 400 bin Euro'ya kadar yükselmiş oldu.(http://www.internetspor.com/news.php?news_id=9015)


Bana da şimdi kızacaksınız hep Beşiktaş'ın yanlışlarını yazıyorsun diye. Herkesin bunları bilmesini istediğimden yazıyorum. Bedava gelecek adama şimdi 4.5 milyon euro ve iki adam veriyoruz. Alıp pafta oynatsan ne olacak kardeşim ya. Giden paralara yazık, günah ya. O zaman kim varmış yazıyor işte Sinan Engin. Allah senin belanı versin ulan.

3 yorum:

olcay dedi ki...

bu aralar gerçekten beşiktaş'ın üstüne çok geliniyor. yanlış anlama seni kastetmiyorum arkadaşım burada. sen bişeyler okuyup bizle paylaşıyorsun, fikir alışverişinde bulunmak istiyorsun, saygı duymak lazım. medya genel olarak beşiktaş'a kitlenmiş durumda. eğer bu haber doğruysa bence sinan engin hatasıdır.o futbolu çok iyi bildiğini düşünmeye devam etsin. 4.5 milyon euro ve 2 oyuncu. o 2 oyuncudan biri serdar kurtuluş gibi bir yetenek oldu. diğerinin zapotocny olduğu halen söyleniyor. ne diyeyim artık iyi işler yapmaya başlamak lazım.

erbo dedi ki...

tamam medyada Beşiktaş'a eleştiriler biraz farklı olabiliyor zaman zaman. Ama bu edebiyatı bırakmamız lazım, bu aralar Beşiktaş'ın üzerine fazla geliniyor. Senelerce şerefli 2.'likler bizi daha mutlu etti bu taraftarı.

Ancak durum 102. yıldan beri farklı. Konuşulanlarsa tamamen yönetim zaafıdır. 2 kupa aldık seneler sonra ama bu bazı gerçekleri örtmemeli. Demirören yönetimi 2 kupalı dönem dışında kara lekeler sürmüştür ve hata üzerine hata yapmıştır.

Bırakılım medya bizi sevmiyoru da biz işimizi iyi yapalım sonra kim severse kim sevmez vız gelir tırız gider..

JANiTSCHAR dedi ki...

İsmail Köybaşı sadece denenecekti,beğenilip Beşiktaş'a alınacağı ne malumdu.Denenip beğenilmeseydi bu sefer Hah işte Koskoca Altyapı antrenörü Halim Aydın genç futbolcudan anlamıyor diye yazılacaktı Sinan Engin zaten anlamıyor..Böyle Beşiktaş'ın ayağına fırsat geldi tepti diye yorum yapılmaz.İsmail Köybaşı'nın şu an bile fiziksel gücü Beşiktaş'ta oynamasına yeter mi orası bile meçhul..

Hep Beşiktaş eleştirilir.Beşiktaş'ın yaptığı her hareket yanlıştır.Yalak Türk spor basınımızın Futbolseverlere bulaştırdığı virüstür bu..Gökhan Zan'ın üstüne düşmez Beşiktaş CimBom Alınca da Beşiktaş transferde gol yemiş olur.Ama bunun tam tersi olsaydı Bu sfer Beşiktaş Cim BOmun eskilerinin topluyor olurdu.Tıpkı Fenerden Nobre'nin alındığı gibi.Ya da TÜmer'in fenere gittiği gibi.
Aragones'e ne kadar tazminat ödendi ? Onu yazan çizen yok..Konuşmak zaten ayıp..Azizi başkan ne yapsa haklıdır,çünkü fenerlidir.Topaç transferinde ne kadar para çıktı fener kasasından? kimsenin umrunda neden değil? Devid'e neden o kadar para verildi Volkan aynı parayı isteyince neden Volkanla anlaşılmadı.Basın bunların hiç üstüne gitmez.Fener taraftarının umrunda da değildir zaten olan biten.
Blogçu arkadaşlar ''Free Your Mind'' zincirlerinizi kırın..Spor basınının sizi yönlendirmesine izin vermeyin herzaman doğrunun peşinden koşun koşarkende biras da taraftarlığınızı bir kenara bırakın..UNUTMAYIN bu ülkede Kayserispor yada Sivasspora dünya yıldızları gelmeden asla ama asla Fener yada Beşiktaş şampiyonlar liginde üst turlara tırmanamaz.