Hido NTV'de Merak Edilenleri Yanıtladı


NTV, akşam haberlerindeydi. Çok güzel konuştu gerçekten. En sondaki ÖSS bitirişi Banu Güven'i bile şaşırttı. Harikasın Hedo. Her alanda harika. ''İstediğim en iyi yerdeyim.'' dedi. SVG'nin meziyetlerinden dem vurdu. Tam metin aşağıda.

Banu Güven: Final serisinde durum 2-1 oldu. Bu oynayacağınız maç da kritik bir maç. Bu karşılaşmayı kazanmanız ne anlama gelecek?

Hidayet Türkoğlu: Maçı kazanmamız, bizim seride kalmamız açısından önemliydi. O yüzden takım olarak gerçekten iyi motive olmuştuk. İyi bir basketbol sergiledik ve kendi seyircimiz önünde maçı kazandık. Şu anda seri 2-1. Serinin 4. maçını da kazanırsak seri 2-2 olacak ve tekrar Los Angeles’a gidip şampiyon olma fırsatımız artacak. Geldiğimiz nokta gayet iyi. İnşallah böyle devam ederiz.

Banu Güven: Takımda morallerin yüksek olduğu anlaşılıyor. Kobe Bryant’a yaptığınız blok da moralleri yükselten başka bir faktör oldu. O anda neler oldu, anlatabilir misiniz?

Hidayet Türkoğlu: Serinin ikinci maçı da elimizden kaçtı diyebiliriz. Orda da iyi bir basketbol sergiledik, ama son saniyede yapmış olduğumuz hatalardan dolayı maçı kaybettik. Tabii o anda karşınızda kim olursa olsun durdurmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsunuz. O anda Kobe vardı. Ben tutuyordum kendisini. Beni geçti, arkadan blok yaptım. İnanın o andaki düşünceniz sadece takıma yapabileceğiniz en iyi katkılardır. Ben de şu ana kadar takıma yaptığım katkılardan dolayı çok mutluyum. Çünkü gelmiş olduğum konum, benim yıllardır gelmek istediğim bir yerdi. Bunu da başardığım için çok mutluyum. Umarım böyle devam eder. Takıma daha fazla katkı yapar, hatta Orlando’nun şampiyon olmasını sağlar Türkiye’ye öyle dönerim.

Banu Güven: Saha kenarında Jack Nicholson’ın sizi nasıl tebrik ettiğini de aktardık izleyicilerimize, bu konudan biraz söz edebilir miyiz?

Hidayet Türkoğlu: Ben 9 senedir NBA’deyim ve zaman zaman Jack Nicholson ile muhabbet ettiğimiz zamanlar olmuştur. Maçtan sonra da benim gayet iyi oynadığımı, mücadele ettiğimi, iyi bir basketbol sergilediğimi söyledi. Ayrıca Orlando’da oynayacağımız maçlar için başarılar diledi. Bu tarz insanlardan övgü almak mutlu ediyor. Sonuçta yaptığınız bir iş var ve insanlar tarafından fark ediliyor. Beni de mutlu ediyor tabii ki. Maç içinde de konuştuğumuz, şakalaştığımız zamanlar oldu. Ben moladan çıkarken 'Şimdi basket atacağız, şimdi durduracağız onları' gibi konuşmalar geçiyordu aramızda.

Banu Güven: Üzerinizde çok sorumluluk var. Kobe’yi savunuyorsunuz, sayı atıyorsunuz. Final serisinde gelinen kritik nokta psikolojinizi nasıl etkiliyor?

Hidayet Türkoğlu: Öncelikle benim büyük bir moral kaynağım var. Sizin de bildiğiniz gibi 3 aylık kızım. Allah onu bize bağışladı. Onun bana çok dopingi olmuştur. Onun dışında psikolojik olarak onu düşünüp, onun gülüşünü hatırlayıp sahaya çıkıyorum. Bana düşen görevi yapıyorum zaten, fazla bir şey yapmıyorum. Yıllardır basketbol oynadığım için, edinmiş olduğum tecrübeleri sahaya yansıtıyorum. Kendine çok güvenen bir insanım. Sahada çok mücadele eden, keyif alan, savaşan bir oyuncu olmuşumdur. Tabii ki sorumluluğum da arttı şu an, bulunmuş olduğum konumdan dolayı. Hem müdafa yapıyorum, hem sayı atıyorum. Bulunmuş olduğum konumdan da çok mutluyum.

Banu Güven: 82 normal sezon karşılaşmasının ardından 23 play-off maçı başrolde oynadınız; yorgunluk ne durumda?

Hidayet Türkoğlu: Şu an artık sezonun sonları. Yorgunluktan şikayetim yok. Şikayet edemezsiniz zaten. Gelmek istediğimiz nokta buydu çünkü. O yüzden şimdi ne kadar enerjiniz varsa onu sahaya koymanız gerekiyor takımın başarısı ve şampiyonluk için. Tabii ki yorgunluk oluyor. Ben geçen sene Milli Takım'ı da sayarsak bir yıldır aralıksız basketbol oynuyorum. Ama bunlar tatlı yorgunluklar. Kariyer olarak istediğim en iyi yerdeyim. O yüzden şu anda sahaya çıktığım zaman yapabileceğim en iyi şeyleri yapmayı planlıyorum.

Banu Güven: Amerikan basınında küçük bebek yüzünden iyi uyuyamadığınıza dair bazı yorumlar çıkmış. Bebek sahibi olmak hayatınızı ne kadar değiştirdi bir sporcu olarak?

Hidayet Türkoğlu: Çok değiştirdi. Öncelikle eşim ve ben çocuk sahibi olduğumuz için çok mutluyuz. Allah inşallah anne-baba olmak isteyen herkese bu duyguları tattırsın. Benim bütün hayatımı değiştirdi diyebilirim. Onunlayken başka bir boyutta hissediyorum kendimi. Yorgunluk olsun; iyi oyun, kötü oyun; basketbol hepsini bir kenara bırakıyorum. Sadece kızıma odaklanıyorum. Onunla çok keyifli zaman geçiriyorum.

Genç basketbolseverleri de unutmayan Hidayet Türkoğlu, haftasonu ÖSS'ye girecek olanlara başarılar dileyerek sözlerini tamamladı.

(NTVSPOR)

0 yorum: