Bu Kelimelere Dikkat

İnternet güvenliği uzmanları, webde "music","download" veya "free" gibi sözcüklerle arama yapmanın virüs riskini büyükölçüde arttırdığı uyarısında bulunuyorlar.

Merkezi ABD'de bulunan bir anti-virüs yazılım şirketi, 5 büyük aramamotoru Google, Yahoo, Live, AOL ve Ask'da 2600 popüler sözcüğü inceleyerek ve 413bin web sayfasını analiz ederek, internetin en tehlikeli kelimelerini tespit etti.

"Free" (bedava), "music" (müzik) ve "download" (indirme) kelimeleriyleyapılan aramaların kötü amaçlı yazılım riskini artırdığını belirleyen uzmanlar,arama çubuğuna "free music downloads" yazmanın internette sörf yapanların virüsriskini yüzde 20 artırmasına neden olduğunu buldular.

Firma yetkilisi, sadece bir yıl içinde kötü niyetli yazılım olarakadlandırılan virüslerde çok büyük değişiklikler olduğunu belirterek, "Bodrumundavirüs hazırlayanlardan, organize siber suçlara, terörizm ve diğer organizejeopolitik saldırı biçimlerine kadar virüsler tespit ettik" dedi.

"Screen saver (ekran koruyucu), free games (bedava oyunlar), work home (evden çalışma), olympics (olimpiyatlar), videos (videolar), celebrities(ünlüler), music (müzik) ve news (haberler) kategorilerinin en yüksek virüsbulunma riskine sahip olduğunu belirten anti-virüs şirketinin uzmanları, "wordunscrambler (kelime şifresi çözücü), lyrics (şarkı sözleri), myspace, free musicdownloads, phelps, game cheats (oyun ipuçları), printable fill-in puzzles (bulyapyazdırma), free ringtones (bedava cep telefonu melodisi) ve solitaire (iskambilfalı) sözcüklerinin de en risklilerden olduğunun altını çizdiler.

(Vatan)

0 yorum: