Le Guen'de Nedir Ya


Sinirliyim hemde çok, çoktanda fazla hatta bu sinirim. Le Guen'de kimdir ya, tamam sağlıklı düşündüğümde Lyon'la elde ettiği başarılar göze çarpıyo fakat bize ne katacak ki bu, gelecek adına ne yapacak, klüp adına ne yapacak, finans adına ne yapacak, Galatasaray kültürü açısından ne yapacak. Koca bir hiç bana kalırsa. Hiçtende öte var olan yapıyı da yıkarsa o zaman görürüz, çok tartışılacağı kesin sezon içinde Lefoot'un yazdığı gibi olay oyuncu değişiklikleri yaparmış, zaten bizde arızadır bu konu gece 3l'ere kadar tartışılır. Hakkaten ha nedir bu Le Guen, Adnan Polat galiba topu dikti umudunu kaybetti bari yerime gelen daha da sçsn diyerek mi yapıyo bu hamleyi, hakkaten şaka gibi şu görüşülen isimler Perrin miş hahay be Hikmet Karaman'ı alalım daha iyi. Le Guen hakikaten Lyon dışında ne yapmış onu merak ediyorum, Nonda'yı keşfetmiş ha tencere kapak oldular işte turşusunu kurar artık Nonda'nın, bazı yerlerde Sakho'yu da getirir diyolar, futboldan minnacık anlayan hatta Adnan Polat kadar anlayanlar bile Sakho'nun gelmeyeceğini bilirler ama anlat işte. Hakkaten delircem ya valla delircem güzelim Skibbe'nin ne suçu vardı o halde, o da çileden çıkarıyodu adamı, o da delirtiyodu ama bi sistem kurmak istiyordu. Le Guen ne yapacak ki şimdi, hangi sistemi kurgulayacak, yabancı transferinde bize yardımı olacak mı, oyuncular ona saygı duyacak mı, gençlerin gelişimine katkı sağlayacak mı, en önemlisi Galatasaray ruhuna uygun bir yönetim gösterecek mi? Bence kocaman hem de koskocaman bir hayır. Ne olacak peki en sonunda devre arası bilemedik kongre sonrası ipi çekilecek sonra Hakan Şükür ya da başka birine yine gel evladım dicez. Herşeyi geçtim tamam ama Küçük Hakan'ı susturacak bir isim mi yine hayır. Galatasaray'ın geleceğini kendi geleceklerinden daha geride gören yönetimin sığ görüşüdür bu.

Neyse bu konu hakkında mini bir yazı yazarım gece, bitirmem gereken bir sunum projem var onunla meşgulüm bir süreliğine.

4 yorum:

firat selcuk dedi ki...

p'petrelli, blogumdaki yorumuna cevap yazdım, umarım derdimi bir nebze de olsun anlatabilmişimdir..

değerli bir insana hakaret etti diye suçlanmak istemem, hoş değil bu..

CaRtMaNtR dedi ki...

LeGuen 3-4 sene önceki kadar popüler bir isim değil belki ama gerçekçi olmak lazım. Eğer yabancı TD ile çalışılacaksa gelecek adam öyle yada böyle LeGuen standartlarında olacaktır muhtemelen. Schuster gibi birini getirmek ancak tatlı bir hayal olurdu. Ben Laudrup ve Co Adrienense'yi tercih ederdim illa yabancı bir isim olacaksa.

Birde tamam yerli hocalara güven yok ama en azından Kalli'nin olduğu konuma bir Cevat Güler yada bir Abdullah Avcı konamaz mıydı. O pozisyonda zamanla camiaya kendini kabul ettirip sonunda kulubedeki tek isim konumuna getirilirdi.

Tabi birde en kritiği Adnan Sezgin'in bir an önce bu organizasyon şemasından çıkarılması o pozisyona Bülent Tulun gibi yabancı hocalarla daha iyi çalışmış bir ismin düşünülmesi gerekiyor. Ayrıca bu pozisyondaki adamın teknik konulardan ziyade kulubün basınla konuşan yüzü olması ve halkla ilişkiler kısmını yürütmesi çok sağlıklı olacaktır.

erdersson dedi ki...

haklısın.ama adnan beyler le gueni çok şey yapacaklar.skibbeye yaptıkları gibi.

Consigliere dedi ki...

saçmalık.