Türkiye 1-2 İspanya


Futbolun adeleti bu mu lan dedi herkes. İki maçtır biz oynuyoruz ama onlar kazanıyor. Bugün yine maça iyi başladık ama sonuç hüsran. Sayın Terim önceki maçtan hiç ders çıkarmamış olacak ki aynı kadroyu sürdü sahaya. Galatasaray zaten keyfinden stoper oynatıyor Hakan Balta'yı. Sanki memlekette stoper yokmuş gibi iki maçtada bu adamı oynattı. Koy İbrahim Kaş'ı oraya çek Hakan'ı sola hiç değilse bu kadar gelemezlerdi. Çalım atmayı geçtim orta açmayı dahi bilmeyen bir adamda halen diretiyorsa ben Fatih Terim'in futbol bilgisinden şüphe ederim. Beşiktaş mecburen oynatıyor aynı Galatasaray gibi. Sol bek yok çünkü. Koskoca Milli Takımda stoper ve sol bek yok ha, buna gülmeyeceksinde neye güleceksin. Zamanında sol bekte denediği ve çoğu kişinin beğendiği bir Çaglar Birinci vardı acaba onu niye düşünmüyor. İbrahim Toraman'ı almamakta diretsin halen. Egemen'i ben almazdım kadroma şahsen. Trabzon-Galatasaray maçında Galatasaray'ın önünde önemli bir Hamburg maçı var onu geçtim 2 hafta sonra zorlu İspanya maçları var. Sen Arda'nın ayağını kırmak için girersen feriştahı gelse seni o kadroya aldıramaz.

Şu andaki ligimizin birincisi Sivasspor. Bakıyorum Sedat dışında kadroya aldığı adam yok. Burada da biraz oturup düşünmek lazım. Neyse onu geçtim Bosna bizden iyi takım mı bence değil. Adamlar bizim yenemediğimiz Belçika'yı hem deplasmanda hem de kendi sahalarında yendi. Bana koyanda bu zaten. Biz kendi evimizde adamları yenmişiz. Daha deplasmana gideceğiz o ayrı konu ama biz iyi oynadığımız maçlarda galibiyet skoru çıkaramıyorsak bırakalım gidelim ya ne oynayacagız bundan sonra. İşimiz zor hatta imkansız gibi hatta allaha kaldı. Bosna deplasmanı var. Belçika ile oynayacağız daha. Belçika iyi bir jenerasyon yakaladı. Bosnalı oyuncular çok formda adamlar 4 puanı taktı. Bundan sonra işimiz çok zor finallerde artık Bosna'yı izleriz. Bu hallere düşecek takım mıydık diyeceğim ve tepki çekeceğimi ne var halimizde diye. Vallahi ne olsun ya finalleri yine televizyondan izleyeceğiz.


Nihat'a ayrı bir parantez açmak istiyorum. Yazın finallerden belli son 1-2 haftada Villareal ile maçlara çıktı. 90 dakika hiç oynamadı. Hatta ilk İspanya maçında hazır değil diye kadroya almama taraftarı olduğumdan bahsettim. Nihat baba golcüdür sözümüz yok ama bu maçtaki kaçırdğı goller neydi ya öyle. Tamam sakatlıktan döndün ama hiç değilse 1 aydır ayığına top alıyorsun. Bu kadar kötüysen focaya hazır olmadığını söyle oynatmasın seni. Hele 48. dakika da kaçırdığı o gol nedir ya. Ceza sahası içinde top önünde bi vuruyor auta. Nihat'a özel parantez açtık Volkan ile Arda'ya da açalım. Fatih Terim bu sefer maçın yıldızı Ramos değil Arda olacak demişti ve Arda muhteşem oynadı. Orta sahada sıkıştığımız anda attığı çalımlar ve forvete taşıdığı toplar ile yıldızlaştı. Volkan ise ilk maçta olduğu gibi kurtarışlar yaptı ama yine defans hatalarından golleri yedik. İlk yarıda Torres ve Riera'nın şutlarını çok iyi çıkartan Volkan, ikinci yarıda da Torres'in yakın mesafeden attığı şutu köşeden çıkartmasını bildi. Fatih Terim'in Iker Casillas'a benzettiği Volkan yaptığı kurtarışlar ile kalitesini ortaya koydu ancak İspanyolların kazandığı penaltıdan önce yaptığı hatalı çıkış pahalıya patladı.

Yapılan değişiklikleride biraz yorumlayalım. Batuhan hamlesini hiç tutmadım. Böyle maçları kaldıracak bi kapasitede değil halen. Ben olsam Sercan'ı alırdım o anda. İspanya defansı yorgun Sercan'da araya kaçışları ile belki bir gol bulurduk. Şimdi Sercan'da bu tip maçları kaldıramaz diyeceksiniz ama Batuhanla aralarında baya fark var. Hollanda Ligi'ni pek takip edemiyorum. Nuri takımında oynuyordur. Zamanında Nuri'yi takıma almadığında bir ton af sokuyorduk. Şimdi alıyor ve oynatıyor bu seferde niye soktu diyoruz. Yapmayalım etmeyelim lütfen bence yerinde hamleydi. Sabri hamlesinide pek tutmadım. Yedeklerde Mevlüt gibi bir oyuncun var onu kullansana be kardeşim. Maç bitmek üzere son 5 dakika Torres çıkıyor Güiza giriyor. İçimden bu adamı Del Bosque kasten aldı dedim hatta girer gol ya da asist yapar diye de düşündüm bence bir çok kişide düşünmüştür. Girer girmez topla buluştu ofsayt bayrağı kalktı ama Üzülmez bozuyordu. 90+2 de Güiza soldan topu getiriyor ortaya bırakıyor defans yok Riera yuvarlıyor ve gollllllllllllllllllllllllllll

2 yorum:

kaptan dedi ki...

nuri konusunda kötü değişiklik deselerde katılıyorum. bende nurinin bu takımda oynamasını isteyen bir taraftarım ama cocuk oyuna girdikten sonra niye onu aldı falan demekte bana yanlıs geldi bu yazıdan sonra. arda ve volkan gercekten cok iyilerdi. hakan balta konusunda %100 katılıyorum. sanki galatasaray onu keyfinden oynatıyor stoperde.

sansar dedi ki...

mevlüt unutuldu. halil, yıldıray, fatih tekke gibi adamları almamakta halen diretiyor. bende barış özbek, serdar taşcı ya da mesut özil yerinde olsam bende almanya'yı seçerdim. şu anda halil ve yıldıray milli takımı seçtikleri için pişmandır.