Eskişehirspor 0-2 Beşiktaş


Dönüm noktası bir maçtı bizim adımıza. Sivas, Trabzon'u 3-0 gibi net bi skorla geçmişken bizimde bu haftayı kayıpsız atlatmamız gerekiyordu ve bunu başarabildik. Bobo ikinci yarıda oyuna dahil oldu ve golünüde attı. Tello öyle bir pas verdi ki Bobo'ya yok böyle bi şey. Bobo karşı karşıya ofsayt yok ve gol işte o anda bütün dertlerden sıkıntılardan uzaklaşmıştım. Çünkü zorlu bir deplasmanı aşıyorduk. 2003'den bu yana hasretle beklediğimiz şampiyonluğa çok yaklaştık. Bizi bu sevince boğacak başta oyuncular olmak üzere Mustafa Denizli'ye teşekkürlerimi bir borç bilirim.

Maç başında Nobre'nin oynamayacağı belliydi. Mustafa Hoca öyle bir on bir çıkardı ki yine herkesi şaşırttı. Bobo kulübede Holosko tek forvet başladı. İbrahim Üzülmez'i kulübede oturtarak Ekrem'e şans verdi ayrıca hoca. Yusuf yerinede Delgado oynadı. Serdar Özkan yine bu maçalrda yoklara oynadı. İlk 45 dakikadan sonra bi değişiklik yapmak lazımdı. Hoca, Sivok ile Serdar'ı dışarı aldı Bobo ile İbrahim Üzülmez'i sokarak çok akıllı bi hamle yaptı. En sonda da Tello'yu alıp Yusuf'u soktu. Yusuf girer girmez farkını yine ortaya koydu. Gol pasında bi beni çalımlamadı.

Eskişehir'de zamanında bizim ekmeğimizi yiyen tanıdık isimler vardı Youla ve Rıza Çalımbay. Anderson'un hafif sakatlığı vardı ama Youla ile ileride başladılar. Bülent Kocabey ve Engin Baytar çalıştılar ama maçı kazanmak adına diğer arkadaşları bir şey yapmayınca onların performansınıda konuşmaya gerek duymadı kimse. Sezgin diye bir adam var onu çok beğendim ben. Agresif, koşuyor, topa basıyor tam istediğim defansif oyuncu şekli. İleride çoğalamayınca Youla'da etkisiz kaldı. Batuhan olsa daha farklı olur muydu bilemem ama o maçı bize satardı eminim :)


Engin'den bahsetmiştim bi de Youla ile arasında bi tartışma olayı oldu. Hoca Youla'yı kulübeye çekemeyeceğine göre Engin'i çekti ve yerine Sedat'ı aldı. Youla'nın Engin ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "O adam her topu kendisine atmamızı istiyor, o zaman git sen tek başına oyna. Devre arasında Eskişehirspor'a geldi, her hafta aynı, daha önce Batuhan'la, şimdi de benle, haftaya başka birisiyle tartışacak. Niye böyle yapıyor anlamıyorum, iyi futbolcu olsaydı büyük takımda oynardı. Neden Gençlerbirliği bıraktı onu zaten?"

Maçın ikinci yarısında tempo çok düştü ancak bu kez goller geldi. İlk yarıda sayısız pozisyon olmasına karşın gol gelmezken, oyunun adeta uyuttuğu dakikalarda Beşiktaş Bobo ile golü buldu. Eskişehirspor beraberlik için çok fazla çaba gösteremedi, Beşiktaş savunmasını kalabalık tutarken, kontra ataklarla farkı açma girişimlerinde de bulundu. Ve bu girişimlerinde de 86. dakikada sonuç aldı, Holosko'yla farkı ikiye çıkarttı.

İki takımda ikinci yarıya oyuncu değişiklikleriyle başladı. Ev sahibi takımda ilk yarıda Youla ile tartışan Engin Baytar yerini deneyimli isim Serdar Özbayraktar'a bıraktı. Beşiktaş'ta da Mustafa Denizli, golü bulabilmek için çift forvete döndü. Bobo, Sivok'un yerine oyuna girerken, Serdar Özkan da yerini İbrahim Üzülmez'e bıraktı. İbrahim Üzülmez'in sol beke geçerken, oyuna sol bekte başlayan Ekrem Dağ sağ beke geçti. Sağ bekte maça başlayan İbrahim Toraman da Sivok'tan boşalan stoperde maçın kalan bölümünde görev yaptı.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

eline yüreğine sağlık mustafa cok güzel yazmışsın

kaptan dedi ki...

cogu macı ikinci yarıda ceviriyoruz bu bi gercek bu macta aynen oyle oldu. artık hoca neler yapıyorsa soyunma odasında neler vaad ediyorsa :) boru dil yani 2003'ten belli ilk defa bu kadar yaklastık sampiyonluga.