İspanya'ya Şok


2010 Dünya Kupası elemeleri 5. Grup'ta 28 Mart'taki İspanya-Türkiye ve 1 Nisan'daki Türkiye-İspanya maçları öncesinde İspanya Milli Takımı'nın önemli oyuncularından Andres İniesta ve Xavier Hernandez Xavi sakatlandı. Barcelona'nın geçtiğimiz pazar günü Malaga'ya karşı oynadığı maçın 60. dakikasında kas ağrısından dolayı sahayı terk eden İniesta'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtilirken, 66. dakikada oyundan çıkan Xavi'nin de benzer bir sorunu olduğu belirtildi.

Barcelona kulübünün doktoru, yapılan ilk kontrollerde sağ bacak kaslarında yırtık tespit edilen İniesta'nın 2 hafta sahalardan uzak kalacağını, bu futbolcunun İspanya'nın Türkiye ile oynayacağı 2 maçta ve ligdeki Valladolid maçında forma giymesinin beklenmediğini ifade etti. Xavi'nin de bugün İspanya Milli Takımı kampına katılacağı ancak büyük olasılıkla buradaki doktor kontrolünden sonra sakatlıktan dolayı kadro dışında bırakılıp, kampı terk edeceği ileri sürüldü. İniesta ve Xavi, gerek Barcelona'nın gerekse İspanya Milli Takımı'nın orta sahadaki en önemli isimleri olurken, teknik direktör Fatih Terim FIFA'nın yaptığı 2008 yılındaki en iyi futbolcu oylamasında İniesta'yı ilk sırada göstermişti.

İspanya Milli Takımı'nda ayrıca defansta Puyol sakatlığı dolayısıyla Türkiye maçlarında kadro dışı bulunurken, kadroda bulunan Xabi Alonso, Arbeloa ve David Villa'nın da sakatlığı bulunuyor.

1 yorum:

karalamaca dedi ki...

hocam çok güzrel haberler bunlar:)
valla keyfim yerinde geldi...