Yüksek Sadakat

Ülkemizde insanların artık müzik zevkinin tamamen X ya da Y kişisine göre değiştiği dönemlerdeyiz. Sezen Aksu ya da bir başka güçlü sesin dışında insanlar ya metalci, ya rapçi ya da bunlardan farklı olarak Türk Halk ya da Sanat Müziği dinliyor. Babalarımız, dedelerimiz ya da anne ya da anneannelerimiz, Türk Halk Müziği ya da Türk Sanat Müziği dinliyorlar. Bunlar da bir özenti durum söz konusu değil elbette. Bu müzikleri ben de takip ediyorum ve dinliyorum. Halkın içinden kopup gelmiş parçalar.


Son dönemlerde Hayko Cepkin ile ülkemize giren; Metallica, Linkin Park, System Of a Down gibi yabancı gruplarla devam eden bir de metal müzik trendi var. Şahsen pek sevmiyorum. Sonuç olarak ortada bir müzik yok ve kuru gürültü gibi geliyor. İnsanlar bağırıyor vs. beni bu müzikten uzak tutuyor. Tabi favorilerine göre değişir. Sonuçta burada öznel düşüncelerimizi yazıyoruz.
Yüksek Sadakat ise benim ''işte bu'' dediğim tarzda müzik yapan bir grup. Grupta bas-gitar'ı üstlenen Kutlu Özmakinacı tarafından kurulan grubun temelleri 1997'ye dayanıyor. 2006'da DMC etiketli albümleriyle piyasaya sağlam bir giriş yaptılar. Giriş yaptıkları şarkının adı ise ''Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer.'' sonra, ''Kafile'' adlı şarkıyla iyice patladılar. Fakat sonrasında birkaç yıl kazandıkları paranın tadını çıkarıyorlar hissi vermeye başladılar derken, yepyeni albümleri ile sağlam bir dönüş yaptılar. Özellikle ''Ben Seni Arayamam'' ve ''Aşk Durdukça'' ile şimdiden 1 numarayı zorluyorlar.

Benim favori gruplarımdan bir tanesi. Duman en sevdiğim gruptur. Onu da yazarız. 84, Kargo, Manga, Yüksek Sadakat gibi gruplarda gerçekten kaliteli müzik yapıyorlar. 84'de iyi bir dönüş yaptı; K.G.B ve Karagözlüm ile, Duman'ın yeni albümü Mart'ta. Bekliyoruz.

0 yorum: