Kobe: 61-0-3; LeBron: 52-11-10

MSG, geçtiğimiz iki gün boyunca, önce Lakers'ı sonra da Cavaliers'ı ağırladı. Lakers ve Cavaliers rakiplerini mağlup ettiler. Lakers, Knicks'i 126-117 yenerken Kobe Bryant maçı 61 sayı 0 ribaund 3 asist ile tamamladı. Knicks, Cavaliers karşısında LeBron'u durduramadı. Cavs'in 23 numarası maçı 52 sayı 11 ribaund 10 asist ile tamamladı. (Yer değişikliği de olabilir ast-rib. konusunda)

Kobe, Bynum'u sakatladıktan sonraki takımının ilk maçında 61 sayı üretti. Bu, taraftar tepkisini hafifletmek adına olumlu bir olay. Bynum, yaklaşık 2-2.5 ay sahalara dönemeyecek. Bu da normal sezon sonu demek oluyor. İlk turda Lakers'ın pek zorlanmayacağını düşünerek P-Jack, onu 2. Tura saklayacaktır. Ya da beklenenden erken dönebilir Bynum, sıkı bir tedavi programıyla. Batı çok zorlu çünkü. Lakers'ın rakibi Jazz da olabilir, Mavericks de. En iyisi ben sözümü geri alayım, Bynum Play-Off'a dönsün.

Bu gece Celtics ile karşılacaklar. Gasol, bu günkü Raptors maçında 31-14 yaparak hazırım mesajı verdi. Ama Lakers son 4 günde 3 maç yapmış olacak. Celtics, daha taze. Garnett, bu maça dönüyor, kendi sahalarında olacaklar. Rondo, All-Star olabilir; Nelson'dan gelecek habere bağlı olarak. Tüm bu haberler ışığında Celtics favoridir. Ama Kobe bu; boru değil. Ne diyor Orkun Çolakoğlu: ''Uzayda hayat varsa, kanıtı bu adam.'' Gasol ile noktalayalım. Geçen maç ruh gibi dolanıp, son 2 dakika oynadı. Fakat bu yetmez. Daha iyi olması gerek önemli maçlarda.

Konu fazla saptı Cavs'e ve dolayısıyla LeBron'a geçelim. MSG'de 52 sayı atarak triple-double yaptı. LeBron yapmasın da kim yapsın diyenler olabilir, doğru söylüyorlar. Neredeyse tüm hücumlar onun üzerinden dönmekte. Lakers'da ekstradan bir Gasol faktörü var. Sağlıklı haliyle Bynum'da bir opsiyon. Ama Cavs de LeBron çıkıyor oynuyor. Ha, mesela bir Gibson bir Mo-Will Cavs başarısında etken ama %30'luk bir başarı bu, kabaca hesap yaparsak.

Sonuç olarak MSG'de LeBron bence daha başarılıydı. Attı attırdı. Basit bir hesapla 72 sayı attı. Kobe ise 67. Daha ribaundları da eklersek LeBron daha komple oynadı. Bakalım, Celtics'in önünde Lakers maçı var. Maç bugün sabaha karşı 03.00'de. Türkiyeden bir yayın yok. İnternet izleyecek olan varsa, yorum bölümüne linki paylaşsın. Tatil bitiyor, 8. sınıf; benim için çok önemli. İyi bir FL tutturma yolunda bu sınav önemli olacak. 2. dönem bilgisayar gidecek. Buralarda uzun süre görüşmeme olasılığımız var. Tatil biterken bir Celtics-Lakers çakmak iyi olur benim adıma.

0 yorum: