İnceleme: Son Dakika Transferleri

Evet değerli terlikseverler.. 2 Şubat çok hareketli geçti. Bizde bu son dakika transferlerini değerlendirelim.

Shay Given: Newcastle--> Manchester City

Her ne kadar 32 yaşında olsa da, İrlandalı kaleci Manchester City adına önemli bir transfer. Sakatlanan Joe Hart'ın yerine kirasından dönen Kasper Schemeciel (yanlış oldu heralde) beklentilerin altında kalınca Given'ı transfer ettiler. Orta sahaya De Jong eklemesi de başarılı. Hamann 36 yaşında olunca oraya transfer iyi oldu. Bellamy, idare edecektir ha daha iyisi vardı, Blackburn vermeye yanaşmadı Santa Cruz'u.

Andrei Arshavin: Zenit St. Petersburg--> Arsenal

Arsenal ve uzatmalı aşkı Arshavin arasındaki hikaye mutlu sonla sonuçlandı. Zenit 15 milyon pound karşılığında (heralde 22-23 milyon avro eder) Arshavin'i Arsenal'e vermeye razı oldu. Orta sahada Fabregas yok, ve diğer eksikler göz önüne alındığında Arshavin olumlu bir transfer. Bakalım neler yapabilecek? 23 numarayı giyecek yeni takımında Arshavin.



Ricardo Quaresma: İnter--> Chelsea

Mourinho, onu Porto'dan getirttiğinde, İnter taraftarları onun Porto'daki performasına bakarak takıma faydalı olacağına inanıyordu. İki kanatta da oynayabiliyor olması, sağda artık yaşlanan Figo'nun, solda ise Mancini'nin alternatifi demekti. Fakat Quaresma İnter'de hiçbir zaman bekleneni veremedi. Taraftar gibi Mourinho da bunun farkında olacakki onu Chelsea'ye kiraladı. Malouda'nın geldiğinden bu yana bekleneni verememesi, Kalou'dan devşirme kanat oyuncusu yaratılmaya çalışılması gibi konular Quaresma'yı Chelsea'ye getirdi. Bakalım..

Robbie Keane: Liverpool--> Tottenham

Defoe ve Chimbonda'dan sonra Tottenham, çareyi diğer oyuncularda aradığını bağırırcasına Keane transferiyle söyledi. 20 miyon pound'a Anfield'a geçen Robbie, 16 maçta 3 gol atınca 15 milyon pound'a Spurs'e satıldı. Liverpool ve Tottenham adına iyi hamleler. Hem Keane, kaptan olarak gittiği takıma kaptan olarak geri katıldı, hem de Defoe'nun yokluğunda özellikle UEFA Cup'ta yarar katacaktır. Liverpool da iyi hamle yaptı, Keane'den kurtulmuş oldular. Kuyt-Torres-Gerrard devam diyoruz.

0 yorum: