Everton 1-0 Liverpool

Fotoğraftaki Gosling, dün akşam bizi uzatma dakikalarında yıktı. 118 de attılar. Everton balı işte. Anfield'da lig maçında 88 de atmışlardı. Maçın bizim adımıza dönüm noktası, Gerrard'ın oyundan sakatlanarak çıkışı oldu. Benaoyun'un oyuna girişi, iyice orta sahayı bitirme noktasına geldi. İki tane fizikli stoper tarafından tutulan Torres, gayet etkisiz kalınca, ancak Everton savunma hatası yaparsa, bir gol bulabiliriz diye düşünürken İspanyol Riera, golü kaçırınca yegane fırsat da kaçtı. 76. dakikada Lucas kırmızıyı görünce, iyice orta saha Everton'a geçti. Ve 18'lik Gosling maçı bitirdi.

Bek konusunda sorun yaşıyoruz. Arbeloa pek fazla göze çarpmasa da, Dossena illallah ettiriyor. Kaçıncı maçtır bu adam hiçbir varlık gösteremiyor. Aurelio'dan haber yok, sakat heralde. Takımın sorun yaşadığı konu bekler. Geçen sene, CL'de 1/2 Final maçında Riise'nin Eduvari golünü de biliyoruz. Sorun bu sene değil sadece. Neyse sonuç olarak 4 kupadan 2 si kaldı. Lig, biraz zor olacak gibi. Rotasyon yapması lazım diyoruz ama takım rotasyon yapılacak maçta puan kaybediyor. İki kere Stoke ile 0-0 berabere kaldık. Hull'u Anfield da deviremedik. Trabzonspor gibiyiz geçen senelerdeki. Kaybedilen bu basit 6 puanı almış olsak tepedeydik. Keane'den kurtulduk bu arada. Git kaptan mısın nesin git be kardeşim!

5 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

Gerrard olmadığında mal gibi geziniyoruz sahada, Keane'den kurtulmak iyimi oldu bilemiyorum ?
son sözümde Rafa'ya abi 10 kişi kalmışsın adamlar seni ezmeye başlamış yarı sahayı zor geçiyosun, ne kadar ağır adam varsa sahada soksana Babel'i o dakika ..

Emre dedi ki...

Yalnız, Keane'den kurtulmamız bence doğru. Verilen para ile attığı golü böldüğümüzde attığı her gol 700.000 pound ediyordu heralde. Hem de formsuz. Formda bir Keane isterdik tabii ki.

liverpoolandkop dedi ki...

tabiki formsuz futbolcuyu kimse istemez ama takımda Torres'in önemli bir alternatifi kalmadı bana göre ..

Emre dedi ki...

Oradan bakınca dediğin doğru. Forvet hattına baktığımızda Torres-Kuyt ikilisini görüyoruz. Babel belki bir alternatif olarak düşünülebilir. O da asıl olarak kanat oyuncusu. Forveti tamamlayan kanat oyuncularından olduğu için yarım alternatif sayılabilir. Bu durumda sezon başı PSG'den gelen N'Gog ve Daniel Pacheco gibi iki genç forvete kalıyoruz.

Geçen seneye bakıldığında; Alternatifler boldu. Voronin, Crouch gibi oyuncular rotasyona girdikleri zaman -özellikle Crouch-katkı veriyorlardı. Bu sene Crouch Porsmouth'ta, Voronin Hertha'da. Yalnız Voronin kiralık.. Onu da belirtelim..

Turgay Keskin dedi ki...

Kırmızı karttan sonra oyun tek taraflı hale geldi zaten. Ama Everton'un hakkını da vermek lazım, 3 maçta da yenilmedi Lİverpool'a.

Bu arada maçı yayınlayan televizyonun yayınladığı Liverpool dizilişi çok komikti gerçekten. Kuyt'ı sağ bek olarak gösterdiler.. :]