Anket

Galatasaray, Bordeaux'u rüya gibi bir maç sonunda eleyerek, bir üst tura adını yazdırdı. Rakip Hamburg. Turu kim geçer? Sol üstte. Oylarsanız seviniriz efendim.

Yaşar Kemal; İnce Memed

Babamın küçüklüğünde gayet sevdiği, bana da okumamı tavsiye ettiği İnce Memed serisinin 2. kitabının sonlarına yaklaşmış bulunmaktayız. Kitap gerçekten Yaşar Kemal'in ustalığını gözler önüne seriyor. Büyük yazar, Çukurova betimlemelerini, öylesine güzel yapıyor ki, orayı hissetmemek mümkün değil.

Kitap, babası; kendisi çocukken ölmüş olan İnce Memed'in yaşadıklarını anlatıyor. Küçükken köyün ağası Abdi Ağa'ya baş kaldıran bu küçücük çocuk; köyden kaçar. Süleyman adlı bir adamın yanına sığınan Memed, Süleyman tarafından bir süreliğine dağlara eşkıya olması için gönderiliyor.

Dağda, dönemin ünlü eşkıyası Deli Durdu'nun çetesine giren Memed kısa sürede başarısıyla ün salıyor. Sonrasında bir olay yüzünden Durdu'nun yanında 2 adam ile ayrılan Memed, kendi çetesini kuruyor ve dağlarda yaşama başlıyor. Kısa sürede, ağa güdümünde yaşayan köyler için umut haline gelen bu küçük bedenli çocuk, dağlardan inip, Vayvay köyüne, Koca Osman'ın yanına geliyor.

Daha fazla anlatmak istemiyorum. Zira ben daha 2. kitaptayım. Yalnız gayet sürükleyici. Tam bir Çukurova ve yöresini anlatan bir roman. Ayrıca dönemin, Milli Mücadele kahramanlarının köyleri almak istemesi ve köylülerin Memed'e umut bağlamasını da anlatıyor. Bu gece 100-120 sayfa daha okur bitirip, okulun kütüphanesine 3. kitap için damlarım. Aramızdan okuyan var mıdır seriyi ya da bu post üzerine okuyacak olan? Bekleriz yorum kısmına..

Uydurma Transfer Haberleri: #1

Canım sıkılıyor. Sırf ayağımı sakatlarım diye -ki 3 günde 4 kez burktum- okula gitmedim. Yarın maçım var. Gaziantep Küçükler Final maçı. Gerçi tüm gün gezi var diye gitmedim okula. Evde SBS'ye hazırlıktan sonra internete girerim dedim, babam problem çıkarmadı. Canım biraz Fotomaçcılık oynamak istedi. Bi haber sallayım dedim. Lütfen iyi olmuş ya da şöyle olmalı deyin, yorum bölümünü boş bırakmayın.

Asrın Bombası: Ronaldinho Trabzon'a Çok Yakın

Trabzonspor kulübü başkanı Sadri Şener, dün gece oynanan Milan-Werder Bremen maçı için İtalya'da idi. ''Kimmiş bu Mesut, bir canlı izleyelim hele.'' diyen Sadri Şener, protokoldeki yerini aldı. Maçın başladığı sırada Milan'ın kurmayları Ronaldinho'dan pişman olduklarını, istedikleri verimi alamadıklarını belirttiler. Ve Beckham'ın L.A Galaxy'e gidecek olmasının yaşattığı sıkıntılardan konuşurlerken, tercüman yardımıyla konuya ortak olan Şener, Milanlı yöneticilere ''Yattara+8 milyon euro verelim.'' dediği öğrenildi. Ancelotti, maçtan sonra Ronaldinho'yu kullanmak istemeyeceğini belirtirken, ''Seneye defolsun gitsin. Bana Kaka-Pato yeter.'' dediği öğrenildi.

Bu haber tüm şehirde sevinçle karşılanırken, Trabzon'un yıldızı Hüseyin Cimşir, Ronaldinho ile rekabete hazır olduğunu sözlerine ekledi. ''Onun bizim takımda oynayacağını sanmıyorum, çok çalışması gerek.'' diyen kaptan Cimşir, ''Kimse Trabzonspor'dan büyük değildir.'' dedi.

Yüksek Sadakat

Ülkemizde insanların artık müzik zevkinin tamamen X ya da Y kişisine göre değiştiği dönemlerdeyiz. Sezen Aksu ya da bir başka güçlü sesin dışında insanlar ya metalci, ya rapçi ya da bunlardan farklı olarak Türk Halk ya da Sanat Müziği dinliyor. Babalarımız, dedelerimiz ya da anne ya da anneannelerimiz, Türk Halk Müziği ya da Türk Sanat Müziği dinliyorlar. Bunlar da bir özenti durum söz konusu değil elbette. Bu müzikleri ben de takip ediyorum ve dinliyorum. Halkın içinden kopup gelmiş parçalar.


Son dönemlerde Hayko Cepkin ile ülkemize giren; Metallica, Linkin Park, System Of a Down gibi yabancı gruplarla devam eden bir de metal müzik trendi var. Şahsen pek sevmiyorum. Sonuç olarak ortada bir müzik yok ve kuru gürültü gibi geliyor. İnsanlar bağırıyor vs. beni bu müzikten uzak tutuyor. Tabi favorilerine göre değişir. Sonuçta burada öznel düşüncelerimizi yazıyoruz.
Yüksek Sadakat ise benim ''işte bu'' dediğim tarzda müzik yapan bir grup. Grupta bas-gitar'ı üstlenen Kutlu Özmakinacı tarafından kurulan grubun temelleri 1997'ye dayanıyor. 2006'da DMC etiketli albümleriyle piyasaya sağlam bir giriş yaptılar. Giriş yaptıkları şarkının adı ise ''Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer.'' sonra, ''Kafile'' adlı şarkıyla iyice patladılar. Fakat sonrasında birkaç yıl kazandıkları paranın tadını çıkarıyorlar hissi vermeye başladılar derken, yepyeni albümleri ile sağlam bir dönüş yaptılar. Özellikle ''Ben Seni Arayamam'' ve ''Aşk Durdukça'' ile şimdiden 1 numarayı zorluyorlar.

Benim favori gruplarımdan bir tanesi. Duman en sevdiğim gruptur. Onu da yazarız. 84, Kargo, Manga, Yüksek Sadakat gibi gruplarda gerçekten kaliteli müzik yapıyorlar. 84'de iyi bir dönüş yaptı; K.G.B ve Karagözlüm ile, Duman'ın yeni albümü Mart'ta. Bekliyoruz.

Recep İvedik/Bayhan'ın Ortaya Çıkışı

İki haber var bu postta. Biri sıradan bir haber sadece resmi vereyim dedim. Adam Recep'e harbi iyi benziyor yahu. Çay satışları felan artmış. Ajanslara düşen haberlerden biridir sadece.

Bizim Bayhan'da geri dönüyor. Önce Kanal 1'de göründü. Şimdi de Deniz Seki, hapse girince ''Kimin ne olacağı belli değil hayatta.'' demiş. Fırsat kolluyor reklam için. Şarkısı gibi 'İnceden' bindirmiş Deniz Seki'ye. Bakalım bunun üstüne klip gelir mutlak. Deniz Seki, bildiğiniz gibi, ona suç işlediği için soğuk davranmış ve yarışmayı terk etmişti. Şimdi kendisi ceza evinde...

Gabriel Ionescu

Resimdeki Romanya doğumlu Gabriel Ionescu, tam bir matematik dehası. Balkan Olimpiyatları'nda altın madalyası var. Milona'da bir fakülte sınavında tarihin en yüksek puanının altına imza atmış durumda. Fakat Ionescu, zekasını farklı yerlere kanalize etmiş. Mesela banka hesabı boşaltmak! İtalya'da yüzlerce kişinin banka hesabını boşalttı ve cezaevinde. Fakültenin ilk yılına hapishaneden devam ediyor. Cezası 3 yıl. İtalyan Hükümeti bu çocuğu cezaevinden çıkarma uğraşında. Yapacağı görev ise diğeri ile bayağı bir çelişiyor. Banka hesabı soyanları, internet yoluyla takip edip; polisi bilgilendirmek.

Ionescu, bir Romen ve İtalya adına çalışıyor. Acaba orada da ''Neden bu gençlere önem verilmiyor, vakti zamanında?'' tarzı sorular var mıdır bilemiyorum. Biz diyoruz ama. Haklıyız da.

Nedved Bırakıyor

Çekler için büyük bir oyuncuydu. Belki de son dönemde yetiştirdikleri en iyi oyuncu. Nedved, Chelsea maçından sonra UEFA'ya konuşmuş ve kararının kesin olduğunu söylemiş. Gerçekten tam bir tecrübe. 37 yaşında Nedved. Hala Juve'de 11'in hakkını başarıyla veriyor. Zidane'ın yerine geldiğinde ''bundan bi cacık olmaz'' deniliyormuş Nedved için. Galatasaray'a gelmesi an meselesi imiş, Sparta Prag'dan; rivayet edilene göre. Bakalım Juve sola kimi alacak? Schwensteiger olmadı. Bakalım kimi bulacaklar? Arda? Bir Juve ile anılmadığı kalmıştı. Hatta anılmış da olabilir..

2 Top Fazla be Abi.. Yarım Dolara Tam Olur...

Evet... Blogu uzun süredir ihmal ediyorum ama geri döndüm. Girişi de Macaristan'dan bir haberle verelim. 4. Ligde oynayan bir Macaristan futbolcusu için iki kulüp pazarlık yapıyor. Vemend takımında oynayan futbolcu için Himeszsa takımı başkanı oyuncuyu kulüp sahibinden istiyor. Başkan, oyuncu karşılığında 2 futbol topu istiyor. Adam olmaz diyor. Yarım dolar vereyim diyor. (Macar parasıyla 100 Forint) Vemend takımı başkanı olur diyor ve diğer başkandan 500 forinti alıp 400 üstünü veriyor.

İlginç... Ne diyelim..

Magic'in Guard Sorunsalı


All-Star guard Jameer Nelson sakatlanmıştı bildiğimiz gibi. Ameliyat olacağı açıklandı. Galiba sezonuda kapattı. Kapatmasa bile dönüşü 2 ayı bulur. Play-off'lara dönse bile o zamana hazır olmaz zaten. Küçük bir hamle ile Keith Bogans'ı gönderdiler, Lue'yu aldılar. Bogans benim beğendim en iyi bench oyuncusuydu Magic'te. Magic öyle bir hamle yaptı ki sanki Lue'yu alarak Nba Finalini garantilemiş gibi. Ben kendilerinden daha iyi bir hamle bekliyordum. Bu aralar Arroyo ve Jamaal Tinsley dedikoduları dönüyor. Stephon Marbury NBA'in en iyi guardı ise gelsin Magic'i şampiyon yapsın.

Şöyle Howard'a top indirecek onu kullanabilecek, takımı iyi organize edebilecek guard çok şukela olur Magic adına.

Adam Morrison Laker Oldu


Gündeme bomba gibi düşen bir takas haberi. Lakers'ımız Radmonovic'in kol gibi kontratından kurtularak Adam Morrison ve Shannon Brown'u aldık. Morrison 2006 draftının 3. sıra seçimi. Sakatlıklardan çok çekti. Fiyasko olarakta anılıyor. Önemli bir kulübe geldiğinin farkına vararak ortaya iyi bir performans koyması lazım. Radmonovic savunma yapma özürlü, kontratı yüksek olan ama fena bir şütör olmayan oyuncu. Gerald Wallace'ın yokluğunda da baya süre alacaktır. Shannon Brown'a gelirsek savunması iyi olan bir oyuncu. Penetreleri çok iyi ve kısa boyuna rağmen spekteküler smaç basabilen bir oyuncu.

Radmanovic'i Lakers'tan yollamak bile büyük bir iştir. Mitch Kupchack şu son 2 senedir yaptıklarıyla Lakers fanlarının gönlünde taht kurmuştur. Brian Cook, Smush Parker ve sonunda Vladimir Radmonovic'ten kurtuldu bu takım. Sıradaki Chris Mihm olması dileğiyle. Benim için Yılın GM'si Mitch Kupchack'tır.

Sonuç olarak Gonzaga efsanesidir bana göre bu çocuk. Larry Bird'ün stiline benzitilmekte her baba yiğidin harcı değildir. İnşallah bizim açımızdan olumlu takas olmuştur. Hiç değilse Shannon Brown'u kazanmak bile bana göre çok iyi hamle. Ayrıca Morrison'un kontratıda 2010 yazında bitiyor. Çıkış yaparsa Chris Mihm'i de bi pakete koyarak bir uzun bir de kısa alırız.

O da Esrar Keş Çıktı


Birleşik Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in esrar içerken çekilmiş fotoğraflarının yayınlanmasının ardından bu kez de Olimpiyatların bir diğer rekortmen ismi Usain Bolt, skandal fotoğraflarla gündeme geldi.

2008 Pekin Olimpiyatları'nda 100 ve 200 metrede dünya rekorları kırarak atletizm dalında Olimpiyatlar tarihine geçen Jamaikalı ünlü sprinter Usain Bolt'un başı bir gece kulübünde çekilmiş fotoğrafların yayınlanmasıyla derde girdi. Usain Bolt'un Miami'de gittiği bir gece kulübünde Latin kızlarla çekilmiş erotik görüntüleri İtalyan ve Alman medyasında skandal görüntüler adı altında yayınlanmaya başlandı.

Pekin'de 8 altın madalya kazanarak yine tarihe geçen Birleşik Amerikalı yüzücü Michael Phelps'in de geçtiğimiz günlerde cam pipo içerisinde esrar içerkenki fotoğrafları İngiliz basınında yayınlanmış ve dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Phelps, skandalın ortaya çıkmasından sonra özür dilemiş ve bir daha bu hatasını tekrarlamayacağına dair söz vermişti. Ancak ABD Yüzme Federasyonu Phelps'e 3 ay ceza vermiş ve maddi yardımı keseceğini duyurmuştu.

Torrrrrrrrrrreeeesssssss!!! Pompey 2-3 Liverpool

Bizim 'Rafa'dan maça N'gog ile başlamış. Takım ezeli rakibine elenmiş. Ligde tekliyor. N'gog seçimi tartışılır. Herhalde sakatlık sorunu olabilir. Fakat 2. yarıda yanlışlarından dönüyor. Doğru hamleyi yapıp sakat olan Gerrard'ın yokluğunu minimize etmeye biçilmiş kaftan olan Alonso'yu sol bekte oynayan Dossena ile değiştiriyor. N'Gog'u da kenara alıp Kuyt'ı sokuyor oyuna. 76'da ise Babel-Torres değişikliği ile iyice hücuma dönüyor. Önce Kuyt 85'de 2-2 diyor; ardından Torres sahneye çıkıyor.. Dakika 90; 3-2!!

Çok çok kritik bir galibiyet. Bu arada Chelsea, evinde Hull ile golsüz berabere kaldı. Bu da iyi haber. Hadi Liverpool diyoruz.

Milli Takım Kadrosu

Kadro açıklandı. Ufuk Ceylan ilginç bir seçim. Heralde, ilerideki kadrolar için denemiş olabilir Terim. Yoksa, 2. Lig takımının kalecisini çağırmanın başka açıklaması yoktur. Batuhan yine kadroda. Bu arada Beşiktaş'a selam olsun. Milli olmuş futbolcuyu Fener maçı diye PAF takımda oynatan zihniyete yazıklar olsun. Eren Güngör için de sevindim. Kadro;

Kaleciler: Ufuk Ceylan (Manisaspor), Volkan Demirel (Fenerbahçe)

Savunma oyuncuları: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu, Servet Çetin, Hakan Kadir Balta (Galatasaray), İbrahim Kaş (Getafe), Eren Güngör (Kayserispor), Gökhan Zan (Beşiktaş), Caner Erkin (CSKA Moskova)

Orta saha oyuncuları: Hamit Altıntop (Bayern Münih), Kazım Kazım, Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Ayhan Akman, Mehmet Topal, Arda Turan (Galatasaray), Mehmet Aurelio (Real Betis), Nuri Şahin (Borussia Dortmund), Tuncay Şanlı (Middlesbrough)

Hücum oyuncuları: Halil Altıntop (Schalke 04), Mevlüt Erdinç (Sochaux), Batuhan Karadeniz (Eskişehirspor), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Gökhan Ünal (Trabzonspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)

Güiza Kadroda

İspanya kadrosu açıklandı. İngiltere ile oynayacaklar. Güiza kadroda. Ama 4. forvet gibi duruyor ordaki. Lloronte formda. Ama yinede 75'lerde oyuna girecektir mutlak. Hazırlık maçı ne de olsa. Pique, büyük olasılıkla bize karşı oynayacak; Puyol'un yokluğunda. Hatırlatalım, Puyol cezalı. Del Bosque bu maçta deneyeceğim demiş. Son dönemde Barça'da forma şansı bulan Pique favorim. Albiol da olabilir tabi. Bojan yok kadroda. Acaba yazık oldu mu diyeceğiz? Hiç sanmıyorum ama olabilitesi olan bir durum. Lafı fazla uzattık. Kadro;

Kaleci: İker Casillas ve Jose Manuel Reina

Defans: Carlos Marchena, Juanito, Puyol, Sergio Ramos, Capdevilla, Gerard Pique, Aibol, Alvaro Arbeloa

Orta saha: Xavi Hernandez, Santi Cazorla, Sergi Busquets, David Silva, İniesta, Albert Riera, Xabier Alonso, Marcos Senna

Forvet: Daniel Güiza, Fernando Llorente, Fernando Torres ve David Villa

Beckham Milano'ya Yakın

Beckham, büyük olasılıkla Milano'da kalacak. LA Galaxy, antrenörünün de yumuşadığı söyleniyor. 6-7 milyon avro Beckham'ı Milan'da tutacaktır. Başta herkesin para kaybı dediği Beckham için, çoğu insan heveslenmişe benziyor. Milan'da bu performansı göstereceğini söylesek bu blogda çoğu kişi bize inanmazdı. Ya da başkası bana dese ben de inanmazdım. Sonuç olarak, Beckham 4-5 maçta Milan'ın vazgeçilmezi oldu. Kalsın derim ben de. Amerika'da acıkmış olsa gerek futbol konusunda.

10 kere Alex, 100 kere Alex, 1000 kere Alex...

Başlık, Emre Tilev'in efsane repliği; Anderlecht deplasmanından. Konuya dönelim, 6 senedir eleştrilere kulağını tıkadı. İyi olacağım, memnun değilim, dedi; her alanda istatistikleri yerle bir etmesine rağmen. Yeni sözleşme yapıldı, mırın kırın edenler oldu. Fakat kaptan 2009'da geri döndü. Önce Antep karşısında süper şutla beraberliği getirdi, Bursa'da da 3 dakikada 2 golle turu. Büyüksün kaptan, büyüksün...

Ooo ooo, Alex De Souza; Ooo ooo Alex De Souza...

Bedava Bunlar Koş Koş Koş


20 takımın mücadele ettiği La Liga'da toplam 74 futbolcunun kulüpleriyle olan sözleşmeleri 30 Haziran itibariyle sona erecek. Kulüpleriyle sözleşme yenilememeleri durumunda 30 Haziranda boşta kalacak futbolcular şöyle:

Barcelona: Alberto Jorqueria, Sylyvinho
Atletico Madrid: Leo Franco, Maniche
Valencia: Fernando Morientes, Curro Torres.
Real Madrid: Fabio Cannavaro, Jerzy Dudek.
Villareal: Javi Venta, Pascal Cygan, Fabricio Fuentes, Robert Pires, Sebastian Viera.
Deportivo La Corruna: Pablo Amo, Pablo Alvarez, Julien de Guzman, Sergio, Manuel Pablo, Joan Verdu.
Vallodolid: Marcos, Oscar Sanchez, Vivar Dorado, Victor, Garcia Calvo, Alberto, İnaki Bea.
Malaga: Manolo Gaspar, Rossatto, Javier Calleja, Salva Ballesta, İnaki Goitia.
Getafe: Cosmin Contra, David Belenguer.
Sporting de Gijon: Pablo de Lucas, Jorge, Jurgen Colin, Diego Camacho, Sergio Sanchez, Omar, Neru, Raul Camara.
Atletico Bilbao: Ander Murillo.
Real Betis: Juanito, Edu, Arzu, Albert Rivera.
Racing de Santander: Luis Fernandez, Cesar Navas.
Numancia: Juanra, Quero, Felipe, Palacios, Jaio.
Almeira: Bruno, Esteban, İriney, Jose Ortiz
Espanyol: İvan de la Pena, Carlos Kemani, Jonathan Soriano, Chica, Rufete, David Garcia, Lacruz
Recreativo Huelva: Ersen Martin, Zahinos, Quique Alvarez, Joselito, Javi Guerrero.
Osasuna: Font, Cruchaga, Ricardo, Javier Flano, Patxi Punal.

Kaptan Sakata Geldi


Liverpool Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, Federasyon Kupası 4. tur maçında Everton'a yenilgiyle biten maçta, sol dizinin arkasındaki kirişi kopan Gerrard, 3 hafta forma giyemeyecek.

İngiltere Milli Takımı'nın da kaptanı olan Gerrard, 11 Şubat'ta İspanya ile deplasmanda yapılacak dostluk maçında da yer almayacak.

Everton 1-0 Liverpool

Fotoğraftaki Gosling, dün akşam bizi uzatma dakikalarında yıktı. 118 de attılar. Everton balı işte. Anfield'da lig maçında 88 de atmışlardı. Maçın bizim adımıza dönüm noktası, Gerrard'ın oyundan sakatlanarak çıkışı oldu. Benaoyun'un oyuna girişi, iyice orta sahayı bitirme noktasına geldi. İki tane fizikli stoper tarafından tutulan Torres, gayet etkisiz kalınca, ancak Everton savunma hatası yaparsa, bir gol bulabiliriz diye düşünürken İspanyol Riera, golü kaçırınca yegane fırsat da kaçtı. 76. dakikada Lucas kırmızıyı görünce, iyice orta saha Everton'a geçti. Ve 18'lik Gosling maçı bitirdi.

Bek konusunda sorun yaşıyoruz. Arbeloa pek fazla göze çarpmasa da, Dossena illallah ettiriyor. Kaçıncı maçtır bu adam hiçbir varlık gösteremiyor. Aurelio'dan haber yok, sakat heralde. Takımın sorun yaşadığı konu bekler. Geçen sene, CL'de 1/2 Final maçında Riise'nin Eduvari golünü de biliyoruz. Sorun bu sene değil sadece. Neyse sonuç olarak 4 kupadan 2 si kaldı. Lig, biraz zor olacak gibi. Rotasyon yapması lazım diyoruz ama takım rotasyon yapılacak maçta puan kaybediyor. İki kere Stoke ile 0-0 berabere kaldık. Hull'u Anfield da deviremedik. Trabzonspor gibiyiz geçen senelerdeki. Kaybedilen bu basit 6 puanı almış olsak tepedeydik. Keane'den kurtulduk bu arada. Git kaptan mısın nesin git be kardeşim!

Kobe: 61-0-3; LeBron: 52-11-10

MSG, geçtiğimiz iki gün boyunca, önce Lakers'ı sonra da Cavaliers'ı ağırladı. Lakers ve Cavaliers rakiplerini mağlup ettiler. Lakers, Knicks'i 126-117 yenerken Kobe Bryant maçı 61 sayı 0 ribaund 3 asist ile tamamladı. Knicks, Cavaliers karşısında LeBron'u durduramadı. Cavs'in 23 numarası maçı 52 sayı 11 ribaund 10 asist ile tamamladı. (Yer değişikliği de olabilir ast-rib. konusunda)

Kobe, Bynum'u sakatladıktan sonraki takımının ilk maçında 61 sayı üretti. Bu, taraftar tepkisini hafifletmek adına olumlu bir olay. Bynum, yaklaşık 2-2.5 ay sahalara dönemeyecek. Bu da normal sezon sonu demek oluyor. İlk turda Lakers'ın pek zorlanmayacağını düşünerek P-Jack, onu 2. Tura saklayacaktır. Ya da beklenenden erken dönebilir Bynum, sıkı bir tedavi programıyla. Batı çok zorlu çünkü. Lakers'ın rakibi Jazz da olabilir, Mavericks de. En iyisi ben sözümü geri alayım, Bynum Play-Off'a dönsün.

Bu gece Celtics ile karşılacaklar. Gasol, bu günkü Raptors maçında 31-14 yaparak hazırım mesajı verdi. Ama Lakers son 4 günde 3 maç yapmış olacak. Celtics, daha taze. Garnett, bu maça dönüyor, kendi sahalarında olacaklar. Rondo, All-Star olabilir; Nelson'dan gelecek habere bağlı olarak. Tüm bu haberler ışığında Celtics favoridir. Ama Kobe bu; boru değil. Ne diyor Orkun Çolakoğlu: ''Uzayda hayat varsa, kanıtı bu adam.'' Gasol ile noktalayalım. Geçen maç ruh gibi dolanıp, son 2 dakika oynadı. Fakat bu yetmez. Daha iyi olması gerek önemli maçlarda.

Konu fazla saptı Cavs'e ve dolayısıyla LeBron'a geçelim. MSG'de 52 sayı atarak triple-double yaptı. LeBron yapmasın da kim yapsın diyenler olabilir, doğru söylüyorlar. Neredeyse tüm hücumlar onun üzerinden dönmekte. Lakers'da ekstradan bir Gasol faktörü var. Sağlıklı haliyle Bynum'da bir opsiyon. Ama Cavs de LeBron çıkıyor oynuyor. Ha, mesela bir Gibson bir Mo-Will Cavs başarısında etken ama %30'luk bir başarı bu, kabaca hesap yaparsak.

Sonuç olarak MSG'de LeBron bence daha başarılıydı. Attı attırdı. Basit bir hesapla 72 sayı attı. Kobe ise 67. Daha ribaundları da eklersek LeBron daha komple oynadı. Bakalım, Celtics'in önünde Lakers maçı var. Maç bugün sabaha karşı 03.00'de. Türkiyeden bir yayın yok. İnternet izleyecek olan varsa, yorum bölümüne linki paylaşsın. Tatil bitiyor, 8. sınıf; benim için çok önemli. İyi bir FL tutturma yolunda bu sınav önemli olacak. 2. dönem bilgisayar gidecek. Buralarda uzun süre görüşmeme olasılığımız var. Tatil biterken bir Celtics-Lakers çakmak iyi olur benim adıma.

Sakat Sayısı 15 Oldu


Sarı-kırmızılıların bugünkü çalışmasında Baros'un takım antrenmanına kontrollü katıldığı, şikayetleri azalan Linderoth, Servet ve Ferdi'nin antrenmanın tamamında yer aldığı, dünkü maçta sağ baldırına darbe alan Nonda'nın, tedavisinin ardından yenilenme antrenmanına katıldığı açıklandı.

Genç oyuncu Semih'in, antrenmanın sonlarında sakatlıktan yeni çıkmış ayak bileğine aldığı darbe sonucu bileğinin burkulduğu için çalışmayı tamamlayamadığı ve tedavisine başlandığı belirtilirken, hafif gribal enfeksiyon geçiren Yaser'in antrenmana katıldığı, çalışmanın sonunda sağ arka adalesinde sertleşme oluşan bu oyuncunun da tedavi edildiği duyuruldu.

Bu arada, Ümit Karan'ın sağ ayak baş parmağında oluşan hemotom nedeniyle takımdan ayrı olarak yürüyüş yaptığı, Aydın'ın tedavi sonrası fizyoterapistler eşliğinde salonda çalıştığı, Sabri'nin tedavisinin ardından özel bir çalışma gerçekleştirdiği kaydedildi.

Antrenmanda, Hasan Şaş, Uğur Uçar, Kewell ve Lincoln'ün ise fizyoterapistler eşliğinde takımdan ayrı çalıştıkları, dünkü maçta sol uyluk arka adalesinde zorlanma oluşan ve maçı tamamlayan Meira, sağ ayak tarak kemiğine aldığı darbe sebebiyle ödemi bulunan Mehmet Topal, sağ ayak tarak kemiğine darbe alan Hakan Balta ve sağ ayak bileğine darbe alan Mehmet Güven'in tedavilerinin ardından dinlendirildiği ifade edildi.

Öte yandan, dünkü maçta dizine darbe alan Barış'ın kontrolleri Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde devam ediyor.

Diz problemi sebebiyle bugün Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde kontrolü gerçekleşecek olan Orkun da antrenmana katılmadı.

Galatasaray, hazırlıklarını yarın yapacağı idmanla sürdürecek.


Her sene aynı şey. Değiştirin kardeşim şu sağlık ekibini.

İnceleme: Son Dakika Transferleri

Evet değerli terlikseverler.. 2 Şubat çok hareketli geçti. Bizde bu son dakika transferlerini değerlendirelim.

Shay Given: Newcastle--> Manchester City

Her ne kadar 32 yaşında olsa da, İrlandalı kaleci Manchester City adına önemli bir transfer. Sakatlanan Joe Hart'ın yerine kirasından dönen Kasper Schemeciel (yanlış oldu heralde) beklentilerin altında kalınca Given'ı transfer ettiler. Orta sahaya De Jong eklemesi de başarılı. Hamann 36 yaşında olunca oraya transfer iyi oldu. Bellamy, idare edecektir ha daha iyisi vardı, Blackburn vermeye yanaşmadı Santa Cruz'u.

Andrei Arshavin: Zenit St. Petersburg--> Arsenal

Arsenal ve uzatmalı aşkı Arshavin arasındaki hikaye mutlu sonla sonuçlandı. Zenit 15 milyon pound karşılığında (heralde 22-23 milyon avro eder) Arshavin'i Arsenal'e vermeye razı oldu. Orta sahada Fabregas yok, ve diğer eksikler göz önüne alındığında Arshavin olumlu bir transfer. Bakalım neler yapabilecek? 23 numarayı giyecek yeni takımında Arshavin.



Ricardo Quaresma: İnter--> Chelsea

Mourinho, onu Porto'dan getirttiğinde, İnter taraftarları onun Porto'daki performasına bakarak takıma faydalı olacağına inanıyordu. İki kanatta da oynayabiliyor olması, sağda artık yaşlanan Figo'nun, solda ise Mancini'nin alternatifi demekti. Fakat Quaresma İnter'de hiçbir zaman bekleneni veremedi. Taraftar gibi Mourinho da bunun farkında olacakki onu Chelsea'ye kiraladı. Malouda'nın geldiğinden bu yana bekleneni verememesi, Kalou'dan devşirme kanat oyuncusu yaratılmaya çalışılması gibi konular Quaresma'yı Chelsea'ye getirdi. Bakalım..

Robbie Keane: Liverpool--> Tottenham

Defoe ve Chimbonda'dan sonra Tottenham, çareyi diğer oyuncularda aradığını bağırırcasına Keane transferiyle söyledi. 20 miyon pound'a Anfield'a geçen Robbie, 16 maçta 3 gol atınca 15 milyon pound'a Spurs'e satıldı. Liverpool ve Tottenham adına iyi hamleler. Hem Keane, kaptan olarak gittiği takıma kaptan olarak geri katıldı, hem de Defoe'nun yokluğunda özellikle UEFA Cup'ta yarar katacaktır. Liverpool da iyi hamle yaptı, Keane'den kurtulmuş oldular. Kuyt-Torres-Gerrard devam diyoruz.

Biten ve Son Dakika Transferleri


BİTEN TRANSFERLER (03.02.2009 itibariyle)

Lassana Diarra | Portsmouth -> Real Madrid
Nikola Zigic | Valência -> Racing
Adriano | Internacional -> Málaga
Logan Bailly | Genk -> Mönchengladbach
Kanu | Anderlecht -> Cercle Brugge
Gunnarsson | Stabæk -> Nancy
Igor Semshov | Dynamo -> Zenit
Thiago Silva | Fluminense -> Milan
Timo Hildebrand | Valência -> 1899 Hoffenheim
Klaas-Jan Huntelaar | Ajax -> Real Madrid

Olivier Sorlin | Rennes -> PAOK
Rafael Bastos | Nacional -> Vitória
Davide Lanzafame | Palermo -> Bari
Berry Powel | FC Groningen -> ADO Den Haag
Custódio | Dinamo -> Guimarães
Patrik Ingelsten | Kalmar -> SC Heerenveen
Ronaldo | Milan -> Corinthians
Diego Tristán | Livorno -> West Ham
David Beckham | Los Angeles -> Milan

José Ikeng | Estugarda -> Werder Bremen
Luizinho | Flamengo -> Santos
Timo Gebhart | 1860 Münih -> Estugarda
Dudu Aouate | Deportivo -> Mallorca
Sinan Bolat | Genk -> Standard
Leyti N`Diaye | Marsilya -> Ajaccio

Zoran Tosic | Partizan -> Manchester United
Junior Cesar | Fluminense -> Sao Paulo
Yassin Mikari | Grasshopper -> Sochaux
Nicolas Marin | Lorient -> Bastia
Ben Sahar | Chelsea -> Graafschap
Hans Vonk | Ajax -> SC Heerenveen
Mark De Man | Roda -> Germinal
Sergio Peter | Blackburn -> Sparta
Vlad Munteanu | VfL Wolfsburg -> Bielefeld
Wayne Bridge | Chelsea -> Manchester City

Jermain Defoe | Portsmouth -> Tottenham
Landon Donovan | Los Angeles -> Bayern Münih
Petr Bystrov | FC Moskova -> Rubin
Gabriel Obertan | Bordeaux -> Lorient
Leandro Amaral | Vasco -> Fluminense
Fábio Coentrão | Zaragoza -> Rio Ave
Yoshito Okubo | Kobe -> VfL Wolfsburg
Jeremy Huyghebaert | Auxerre -> Roeselare
Matej Krajcik | Slavya Prag -> Reggina
Diego Klimowicz | Dortmund -> VfL Bochum

Niki Zimling | Esbjerg -> Udinese
Aarón Galindo | Frankfurt -> Guadalajara
Florian Marange | Bordeaux -> Le Havre
Eric Addo | PSV -> Roda JC
Gavin Hoyte | Arsenal -> Watford
Peter Franquart | Lille -> Le Havre
Richie de Laet | Stoke City -> Man Utd
Gustavo Lazzaretti | Atlético-PR -> Guimarães
Tengarrinha | FC Porto -> E. Amadora
Carlos Saleiro | V. Setúbal -> Portimonense
Andrea Raggi | Palermo -> Sampdoria
Jonathan Grounds | Middlesbrough -> Norwich
De Lucas | Sporting Gijón -> Alavés
Matthew Etherington | West Ham -> Stoke City
Tomasz Zdebel | VfL Bochum -> Leverkusen
Scott Sinclair | Chelsea -> Birmingham
Lino | FC Porto -> PAOK

Carlos Alberto | São Paulo -> Vasco
Beto | Sion -> Ergotelis
Jean-Claude Darcheville | Rangers -> Valenciennes
Alexandros Tziolis | Panathinaikos -> Werder Bremen
Juninho | São Paulo -> Botafogo
Sebastien | Puygrenier Zenit -> Bolton

Alain Traoré | Auxerre -> Stade Brest
Vaclav Sverkos | Ostrava -> Sochaux
Lee Bowyer | West Ham -> Birmingham
Kevin Boateng | Tottenham -> Dortmund
Bostjan Cesar | Marsilya -> Grenoble
Marc-Andre Kruska | Dortmund -> Club Brugge
Vadis Odjidja-Ofoe | Hamburger SV -> Club Brugge
Jay Simpson | Arsenal -> WBA

Rob Wielaert | FC Twente -> Ajax
Diego Tardelli | Flamengo -> Atlético-MG
George Makaridze | Dinamo Tbilisi -> Le Mans
Thorsten Kirschbaum | 1899 Hoffenheim -> FC Vaduz

Felipe Mattioni | Grémio -> Milan
Marc-Antonie Fortune | Nancy ->WBA
Mark Edusei | Catania -> Bari
Emiliano Bonazzoli Sampdoria -> Fiorentina
Xavier Margairaz | Osasuna -> Zurih
Nasser Menassel | CS Otopeni -> Kocaelispor
Giampaolo Pazzini | Fiorentina -> Sampdoria
Herman Dellafiore | Palermo -> Torino
Alain Nef | Udinese -> Huelva
Kevin Kilbane | Wigan -> Hull City
Zé Roberto | Schalke 04 -> Flamengo
Romeo Surdu | Steaua -> Brasov
Javier Casas | Athletic Bilbao -> Córdoba
Jacques Momha | Guimarães -> Gençlerbirligi
Sani Kaita | Monaco -> Kuban
Lafuente | Athletic Bilbao -> Sporting Gijón
Jonathan Bottinelli | Sampdoria -> San Lorenzo
Brandão | Shakhtar -> Marsilya
Tobias Nickenig | FC Koln -> FC Vaduz
Roguy Meye | Zalaegerszeg -> Ankaraspor
Luis Boa Morte | West Ham -> Hull City
James Beattie | Sheffield Utd -> Stoke City

Pablo Lima | Velez -> Rosario
René Lima | River Plate -> Gimnasia
Pablo Osvaldo | Fiorentina -> Bologna
Tom De Mul | Sevilla -> Genk
Pavel Fort | Toulouse -> Slavya Prag
Tom Soares | Stoke City -> Charlton
Cristian Maidana | Spartak -> Huelva
Manucho | Man Utd -> Hull City
Ariza Makukula | Benfica -> Bolton
Fernando Forestieri | Siena -> Vicenza
Ola Toivonen | Malmo -> PSV
Sylvain Wiltord | Rennes -> Marsilya
Gael Givet | Marsilya -> Blackburn

Ayodele Makinwa | Lazio -> Chievo
Julien Sable | Lens -> Nice
Edmílson | Villarreal -> Palmeiras
Peter Pekarik | Zilina -> VfL Wolfsburg
Ávalos | Duisburg -> Belenenses
Wilson Palacios | Wigan -> Tottenham
Nigel De Jong | Hamburger SV -> Man City
Vitali Kutuzov | Parma -> Bari
Dennis Rommedahl | Ajax -> NEC
Sebastián Abreu | River Plate -> Real Sociedad
Davide Matteini | Parma -> Palermo
Mirko Savini | Napoli -> Palermo
Ciro Capuano | Palermo -> Catania
Jermaine Pennant | Liverpool -> Portsmouth
Cesar Sanchez | Tottenham -> Valência
Sani Kaita | Monaco -> Kuban

Markus Brzenska | Dortmund -> Duisburg
Manuel Belleri | Lazio -> Bologna
Jonathan Santana | VfL Wolfsburg -> San Lorenzo
Antimo Iunco | Chievo -> Salernitana
Stephen Hunt | Reading -> Wigan
Sebastian Balsas | Racing Club -> Livorno
Nigel Quashie | West Ham -> Wolves
Lucas Bernardi | Monaco -> Newell´s Old Boys
Jan Hable | Fiorentina -> Ostrava
Mido Ahmed Hossam | Middlesbrough -> Wigan
James Bullard | Fulham -> Hull City
Emile Heskey | Wigan -> Aston Villa
Vladimir Stojkovic | Sporting -> Getafe
Henri Camara | Wigan -> Hull City
Peter Lovenkrands | Schalke 04 -> Newcastle
Julien Sable | Lens -> Nice
Peter Pekarik | Zilina -> VfL Wolfsburg
Stylianos Giannakopoulos | Hull City -> Larisa
Abbondanzieri | Getafe -> Boca Juniors
Marlon King | Hull City -> Middlesbrough
Nikola Petkovic | Kızılyıldız -> Frankfurt
Anderson | São Paulo -> Cruzeiro
Derek Boateng | Beitar Jerusalem -> FC Koln

Claudio Pani | Cagliari -> Triestina
Matt Derbyshire | Blackburn -> Olympiakos
Heidar Helguson | Bolton -> QPR
Mark Davies | Leicester -> Bolton
Dino Drpic | Dinamo Zagreb -> Karlsruher
Hayden Mullins | West Ham -> Portsmouth
Matías Cahais | FC Groningen -> Gimnasia
Claudio Rivalta | Atalanta -> Torino
Papa Waigo N´Diaye | Fiorentina -> Lecce
Marko Babic | Bétis -> Hertha Berlin
Antonio Hidalgo | Zaragoza -> Osasuna
Boubacar Sanogo | Werder Bremen -> 1899 Hoffenheim
Babacar Gueye | Metz -> Sedan
Savio Nsereko | Brescia -> West Ham
Marcel Ndjeng | Mönchengladbach -> Hamburger SV
Ben Watson | Crystal Palace -> Wigan
Carlo Cudichini| Chelsea -> Tottenham
Pelé | FC Porto -> Portsmouth

Rômulo | Cruzeiro -> Strasbourg
Gabor Kiraly | Burnley -> Leverkusen
Torben Joneleit | Monaco -> Charleroi
Robert Kovac | Dortmund -> Dinamo Zagreb
Yacine Bezzaz | Valenciennes -> Strasbourg
Radoslav Kovac | Spartak -> West Ham
Leandro Cufré | Monaco -> Hertha Berlin
Kevin Nolan | Bolton -> Newcastle
Giuseppe Colucci | Catania -> Chievo
Franck Dja Djedje | Grenoble -> Strasbourg
Mustafa Kucukovic | 1860 Münih -> Grenoble
Alessandro Potenza | Genoa -> Catania
Michel Morganella | Basel -> Palermo
Wayne Brown | Hull City -> Leicester
Michele Ferri | Cagliari -> Sampdoria
El-Hadji Diouf | Sunderland -> Blackburn
Manuel da Costa | Fiorentina -> Sampdoria

SON DAKİKA TRANSFERLERİ
Ricardo Oliveira | Zaragoza -> Bétis
Milos Krstic | Marsilya -> Ajaccio
Toni Kroos | Bayern Münih -> Leverkusen
Marco Motta | Udinese -> Roma
Albert Streit | Schalke 04 -> Hamburg
Tal Ben Haim | Man City -> Sunderland
Theofanis Gekas | Leverkusen -> Portsmouth
Shay Given | Newcastle -> Man City
Gennaro Sardo | Catania -> Chievo
Eric Cubilier | Metz -> Bastia
Pascal Chimbonda | Sunderland -> Tottenham
Mickäel Tavares | Slavya Prag -> Hamburger
Giovanni dos Santos | Tottenham -> Portsmouth
Souleymane Diamoutene | Lecce -> Roma
Julien Faubert | West Ham -> Real Madrid
Andrei Arshavin | Zenit -> Arsenal

eyvallah Sporx...

Yakışır


Ada'da transfer gününün son bombasını patlatan Arsenal uzatmalı sevgilisi Andrei Arshavin'e kavuştu. Dün gece atılan imzalar sabah saatlerinde Zenit'ten yapılan açıklama ile futbol kamuoyuna açıklanmıştı.

Gelişmelerin ardından Arsenal de konuya dahil olarak resmi açıklamayı yaptı ve 23 numaralı formanın sahibi olarak Andrei Arshavin'i açıkladı. Arshavin de yaptığı açıklamada Arsenal'de yaşayacağı şampiyonlukların hayali olduğunu ve taraftarların mutluluğu için çabalayacaklarını söylerken, "Muhteşem gençler, bir dünya devi ve harika bir teknik adam" diyerek heyecanını belirtti. Londra kulübünün Zenit'e ise bu transfer için 14 milyon euro ödeyeceği belirtildi.

Büyük Oyuncu, Büyük Oyuncu, Büyük Oyuncu: Semih Şentürk

Şu hareketi ile benim gözümde Türkiye'nin en büyük oyuncusudur. Hele ki Arda'nın sevgilisi ile bilmem kaçıncı kez öpüştüğü görüntüleri görünce; düzenli aile yaşantısı, şu ana kadar çıkıp hiçbir hocayla ilgili olumsuz bir açıklama yapmaması, beni neden yedek bırakıyorsunuz dememesi, inanılmaz gerçekten.

Hareket ne diye sorarsınız, şu anda forvet hattında en büyük rakibi olan ve formsuzluğu ve aile yaşamında geçirdiği çalkantılı dönemiyle Fenerbahçe taraftarının da gözünden düşmüş olan Daniel Güiza'ya sahip çıkması.

Antrenmanda bu ikili koşarlarken, Semih ve Güiza hararetli bir şekilde konuşuyorlar. Basın mensupları da kesinlikle birbirleriyle tartışıyorlar diye düşünüp ikilinin konuşmasını dinlerken konuşma uzadıkça uzuyor. Semih, Güiza'ya Deivid'i gösterip: ''O da ilk geldiği sene böyleydi.'' deyip, devamını getiriyor: "Stres yapma. Gol kaçar. Bu sadece senin sorunun değil. Dünyanın en büyük futbolcuları da böyle günler geçirir. Önemli olan orada kalmaman. Bir sonraki pozisyona konsantre olmalısın. Senin kaliteni herkes biliyor. Gol atar toparlarsın."

Harika gerçekten, benim çok hoşuma gitti. Belki sizin için sıradan olabilir ama benim için cidden önemli.

Manchester United Türkiye


Lakerstr'de ManchesterUnited Türkiye diye bir site açalım diye muhabbet dönüyordu. Benimde kafama yattı. Bu tip bir site çabuk yayılır diye düşündük ve siteyi açtık. Anasayfa 2-3 güne hazır olur.

Manchester United Türkiye