Sivas Başaracak mı?/ 2-0

Şüphesiz TSL 17. Hafta'nın Fenerbahçe-Trabzonspor maçıyla birlikte en önemli olanıydı bu maç. 1 ve 3. sıradaki takımları karşı karşıya getiren maçta 4 Eylül'de Sivasspor 2-0 ile gülen taraf oldu. İkinci yarıda Sivas'ın golleri geldi. Goller, 51'de Abdurrahman Dereli'den, 66'da Sezer Badur'dan.

Korkutucu zemin şartları, Sivasspor'la oynayacak takımlar için zorlaştırıcı bir etken. Bundan Sivas'ta etkileniyor tabi. Artık şöyle bir durum oluştu, Sivas'la oynayacak takımlar; deplasman avantajını 2. yarı içeride oynamak değilde, 2. yarı dışarıda oynamak durumuna çevirdiler. Sivas'ın Türkiye'nin en soğuk yerlerinin başında gelmesi bunun en büyük etkeni.


Galatasaray'da böyle bir ortamda başladı maça. Sivaslıların fikstür değişikliği talebini reddeden yönetim, maçı Sivas'ta oynama kararı aldı. Zemin bozuktu, bazı yerlerde göletler vardı. Maçı 30. dakikadan itibaren seyretme şansı buldum. İkinci yarı futbol daha kaliteliydi. 15 dakikada zaten futbol adına pek de önemli bir şey yoktu. Galatasaray ve Sivasspor takımları sürekli pas yapıyorlardı, tartarak oynuyorlardı birbirlerini.

Son dakikada Ümit Karan kırmızıyı gördü. Bir Fenerbahçe taraftarıyım ve Sivas'ın kazanmasını istiyordum. Fakat kart fazla abartı geldi. Ümit Karan yere düşüyor ve yere su göleti nedeniyle düştüğünden dolayı, oraya vuruyor. Vuruştan çıkan su damlacıkları hakemin üstüne gelince kırmızı kartı yiyor.

Şimdi bu durumda, çok da faulluk bir durum yok ki Ümit Karan, faule tepki verdi diyelim. Tamamen yardımcı hakemin art niyetliliği. Birçok insanın dile getirdiği ''Yardımcı hakem, orta hakemi yakıyor.'' faktörü bugün tamamen gerçekleşmiştir. Bursa-Trabzon maçı da buna örnek teşkil ediyor. Ya da Fenerbahçe-Denizli maçı da.

Maça dönelim. Galatasaray 10 kişi kalınca, Bülent Uygun rakibin gol yollarında etkili olamayacağını düşündü ve Açık alanda oldukça başarılı, bire birde rakibi çalımlama kapasitesi olan Balili'yi alıp Muhammed Ali'yi çıkardı. Maç başında Tum-Yıldız olan forvet ikilisi Balili-Yıldız'a döndü ve bu ikilinin arkasında Tum oynamaya başladı. Bu taktik açıdan olumlu bir hamleydi ve Musa Aydın'ın etkili oyunu gelmeye başladı. Tam bu sırada, Abdurrahman Dereli'nin vurduğu şut ağalarla buluştu ve Sivas öne geçti.

Ondan sonra yine Bülent Uygun taktik anlamda şov yaparken, Galatasaray'ın geride olan hocası Michael Skibbe, anlaşılamayacak bir kararla, Milan Baros'u oyun kenarına aldı. Yaser Yıldız onun yerine oyuna girdi. Hemen hatırlayalım. Fenerbahçe-Randers maçı. İlk maçı evinde Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı. İkinci maçta Randers'ın topları direkten döndü ve Randers oldukça etkili. Zemin yine bozuk. Alex hiçbir şey yapamıyor. 60 dakikada ayağına top değmemiş. O sırada oyuna, hafızam beni yanıltmıyorsa, Tümer giriyor. Herkes Alex çıkacak diye beklerken Appiah kenara geliyor. Olan da ordan sonra oluyor. Alex 15 dakikada biri Kezman'a biri de Deivid'e olmak üzere iki asist yapıp bir de gol atıyor ve Fenerbahçe 3-0'lık sonuçla bir üst tura çıkıyor. Baros da öyle işte. Durup durup maç alacak yetenekte bir ismi çıkarıp Yaser Yıldız'ı almanın bir açıklaması olamaz.

Bülent Uygun ise, orta alanın çok ofansif olduğunun farkında olacak ki (Tum-Onur-Musa-İbrahim Dağaşan) Tum'u kenara alıp, yerine Sezer Badur'u alıyor. Sezer Tum'un yerinde döktürüyor ve bir de golle bunu süslüyor. Uygun boş durmayıp 80. dakikada Sylla'yı, Musa'nın yerine alıp mücadele gücünü yükseltiyor. İşte yeni bir Türk hoca doğuyor bence. Mükemmel yönetti takımını.

İşte bu şekilde, Sivas; Galatasaray'ı ikinci yarının belirli bölümlerinde boğdu. Hatırlatalım, Emre'nin son dakikada az farkla dışarı giden kafası belki de şampiyonu belirleyecek.

Sivas bomba gibi geliyor. Başarmalarına az kaldı. Keyifle izlemeye devam diyoruz.

Skibbe için bir not: Böyle devam edersen, Kadıköy'de bayrağı NAH dikersin...

Sivasspor: 2 - Galatasaray: 0

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Yunus Yıldırım, Mustafa Emre Eyisoy, Erdinç Sezertam

Sivasspor: Petkoviç, Sedat, Bilica, Abdurrahman x, Murat Sözgelmez, Ibrahim, Musa (Dk. 80 Sylla), Onur, Mohammed Ali (Dk. 46 Balili), Tum (Dk. 59 Sezer), Mehmet Yıldız

Galatasaray: De Sanctis, Emre Aşık, Hakan Balta, Volkan, Ayhan, Sabri, Barış (Dk. 75 Aydın), Mehmet Topal, Arda, Milan Baros (Dk. 61 Yaser), Ümit Karan

Gol: Dk. 51 Abdurrahman, Dk. 66 Sezer (Sivasspor)

Sarı Kartlar: Dk. 78 Yaser, Dk. 84 Emre Aşık (Galatasaray), Dk. 84 Sezer (Sivasspor)
Kırmızı Kart: Dk. 45 Ümit Karan (Galatasaray)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

mahalletakimi'nda yazilan yaziyi okumanizi tavsiye ederim