En Büyük Koz: Kemal Kılıçdaroğlu


Blogta siyasi içerikli şeyler yazmayı sevmiyorum ama kendimi fazla tutamadım. CHP en büyük kozunu oynayarak İstanbul Büyükşehir Belediye adayı olarak sayın Kılıçdaroğlu'nu gösterdi. Kadir Topbaş efendinin İstanbul'a verdiği katkı ortada. İki güne kadar pek kimse Kılıçdaroğlu'nu tanımıyordu. Melih Gökçek ile düellosunda sonra bana göre ün kazandı ve sevilmeye başladı. Kendisi ODTÜ'yü yıkarım diyen İ.Melih Gökçek'i çok güzel alt etti ne kadar Melih Gökçek buna katılmasada. Yolsuzluk yapan "şerefsizdir" diyen ve her bi şeyi ortaya çıkan adama gidipte Ankara halkı oy vermez herhalde. Eğer verirlersede bu halka iyilik müstahak. Ondan dolayı Murat Karayalçın'a güvenim sonsuz. Ankara adayı için acele etti demiştim Deniz Baykal ama demek ki planı İstanbul'a aday olarak Kılıçdaroğlu'nu koymakmış. Kılıçdaroğlu'nun kendisi de belediye başkanlığı yapmak istemiyorum diyordu her fırsatta. Yıllar sonra CHP'den çok umutluyum, hadi hayırlısı bakalım.

Kılıçdaroğlu'nun elinde İstanbul hakkında da belgeler varmış. Kadir Topbaş'ı düelloya çağrıyor. Peki gelir mi? Bence yemez gelmesi seçimden önce

7 yorum:

Bolat dedi ki...

Üzgünüm ama bu is dogam medyasinin manipülasyonlariyla biraz da gerceklesmis bir dönemler Tayyip Erdogan karsisindaki Livaneli efsanesinden hicbir farkli olmayan bir durum olacaktir.

Adsız dedi ki...

iş bankasını doğan gurubuna boşaltan kılıçdaroğlu hangi yüzle insanların karsısına çıkacak merak ediyorum.
melih beyle tartışmasında verdiği bilginin yanlış olmasına cevap verememesi nasıl başarı olarak değerlendiriyor.

Adsız dedi ki...

Nurettin Sözen dönemine geri dönmek isteyen İstanbulluların ilk tercihi eminim Kılıçdaroğlu olacaktır. Sen gerçekten kazanabileceğine inanıyormusun Mustafa ?

Mustafa dedi ki...

abi ben kazanacağını inanıyorum peki akp yönetimi ne verdi istanbul'a? değişiklik her zaman iyidir. kılıçdaroğlunun yapacaklarınada bakacağız, eğer beğenmezsek söz veriyorum buraya yazmayan top olsun.

Bolat dedi ki...

Aslind mevzuu tam anlamiyla kazanip kazanamasi degil (ki bence kazanamaz), bir medya grubunun siyaseti israrla manipüle etme cabasinin bir eseridir Kilicdaroglu olayi. Bir dönemler Zülfü Livaneli olayinda oldugu gibi. Burdaki medya tutumu sakattir. Ve ben öyle tahmin ediyorum Dogan Grubunun bu cabasi sözkonusu olmasa, CHP baska baska isimleri düsünebilirdi aday olarak. Kilicdaroglu isminde karar kirilmasi bütünüyle bu grubunun calismasinin sonucudur. Burdan sonraki sürecte de emin olun, Vatan Gazetesinde, Hurriyet'te ve Milliyet'te kendisinin yere göge sigdirilmadigini ve secim öncesi kamoyu yoklamalarindan acik ara önde gittigini gösteren yazilari görecegiz...

Mustafa dedi ki...

daha bugun vatan gazetesinde yapılan ankette kılıçdaroğlu'nun topbaş karşısında geride olduğunu yazdı.

Adsız dedi ki...

Akp'li belediye başkanlarına destek veren arkadaşları anlamakta güçlü çekiyorum, onları anlayabilmem için yardımcı olurlarsa sevinirim. Çok temel bir şey söylemek istiyorum. Bir partinin Muhafazakar liberalizm söylemiyle iktidara gelmesi, insanlar tarafından fanatizm derecesinde desteklenmesi ve takdir edilmesi sanırım ancak Türkiye ve benzeri gelişmekte olan ülkelerde görülebilecek türden bir olaydır. Ekonomiyle ilgii bir bölümde okumama ve derslerimle alakalı sık sık okulun bilimsel veri tabanını kullanmama rağmen henüz muhafazakar liberalizm hakkında bir bilgiye ulaşamadım. Akp'yi ve adaylarını bu kadar hararetle savunan arkadaşlar beni bu konuda aydınlatırlarsa çok sevinirim. Tabiatımız gereği sürekli daha iyi imkanlara sahip olmak istiyoruz, bunun içinde fanatizm derecesinde partilere bağlanmaktan ziyade, en azından olaya belediyecilik açısından bakarak dürüst ve güvenilir insanlara oy vermeye çalışsak daha iyi olmaz mı? Fanatizm ile parti ve ideolojileri savunmak isteyen arkadaşlara yukardaki sorumu tekrarlamak isterim; muhafazakar liberalizm nedir?