Biten Bir Günün Teması: Küfür

Turkcell Super Lig'de 17.Hafta maçları olaylı başladı. Ben 24 Ocak 2009 Cumartesi gününün temasını küfür olarak seçiyorum.

''Saha şartlarında kimsenin sakatlanmaması en önemli olan olay. Ümit'in bir faul beklentisi nedeniyle yan hakeme söylediği çirkin söz nedeniyle kırmızı kartı gösterdim. Küfür ettiğini söyledi."


''Öncelikle şunu söyleyeceğim. 13 senedir 1.Lig'de top oynuyorum hiçbir hakeme küfretmedim. Bugün de küfretmedim. Ben orda topu kaybetmenin üzüntüsüyle buza tekme attım ve hakem de bana kırmızı kart gösterdi. Ben orda buzun üzerinde kaydım, acımdan buza tekme attım. Bu sahalarda oyun oynamak kolay değil. Ama ne oldu neden kırmızı kart gördüğümü anlamadım. Açıkçası bir açıklama bekliyorum.
Yan hekeme de sordum, ben sana küfür ettim mi diye sordum hayır dedi ama üzerine su gelmiş. Herhalde öyle bir şey. O pozisyonda benim hakemle bir işim yoktu. Orta hakem yan hakeme uymak zorunda. Ne konuştular bilmiyorum ama dediğim gibi bir açıklama bekliyorum.
10 kişi kalmamız tabii ki bizi biraz daha zor duruma düşürdü ama kaybetmemizde asıl etken saha şartlarıydı. Bu şartlarda bence oyun oynanmamalı. Gerekirse iptal edeceksin. 2 hafta sonra 3 hafta sonra saha ne zaman uygun olacaksa o zaman oynatırsın. Buz üzerinde kayarken baldırınıza bir şey takılsa baldırınız olduğu gibi açılır.
Biz maçtan önce de söyledik. Yazık günah. Sonuçta bu futbol ve insanlar ekmeğini kazanıyor. Sakatlıklar olabilir.''
"Zapotocny küfrettiğinden dolayı direkt kırmızı kart gösterdim. Ben anladım onun ne demek istediğini. Detaya girmek istemiyorum. Oyuncu zaten maçtan sonra hakem odasına geldi ve özür diledi. Belki de baskı ortamından etkilendiğini ve futbolculuk hayatının geri kalan kısmında bunu bir daha tekrarlamayacağını belirtti. Yöneticiler de geldi ve yaşananlardan dolayı üzgün olduklarını söylediler. Onlara da teşekkür ediyorum. Rüştü de sağolsun büyük çaba gösterdi özellikle tribünlerden atılan yabancı maddeler konusunda.
Şimdi özel bir durum vardı. Ben orada sadece kendimle ilgili bir durum hakkında kırmızı kartı çıkardım. Kamuoyunun da bunu bilmesine ihtiyaç vardı. O yüzden bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm."

0 yorum: