Arthur Zico: CSKA Moskova'da


Rus basını, Zico'nun CSKA Moskova'yla 3 yıllık bir anlaşma yaptığını yazdı. "Avrupa'ya tekrar döndüğüm için mutluyum" açıklamasını yapan Arthur Zico'nun yeni takımından övgü ile bahsedmesi dikkat çekti. Brezilyalı çalıştırıcı, eski CSKA Moskova'nın teknik direktörü Valeriy Gazayev ile yakalanan başarı grafiğini devam edeceğini belirtti.

Zico, yedi yıldır yanında olan abisi Edu'nun ise yeni takımında yardımcılık görevi yapacağını söyledi. Eylül 2008'de Özbekistan Oliy (yüksek) Lig takımlarından Bunyodkor'ın başına geçen Zico, takımını Asya Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kadar çıkarmış ve Özbekistan'da şampiyonluk ve federasyon olmak üzere iki kupayı kaldırmıştı. Zico'nun 2009'un sonuna kadar Bunyodkor ile anlaşması bulunuyordu.

Kimine göre stajerdi, kimine göre futboldan anlamıyordum ama bence o dahiydi. Günümüz futbolunu en iyi bilen kişilerden birisi. CSKA ile başarılara ulaşacağından şüphem yok, tekrar ismini duyuracağındanda.

4 yorum:

Bolat dedi ki...

Dahi miydi....

Mustafa dedi ki...

bence dahiydi.

Bolat dedi ki...

pekii..

CaRtMaNtR dedi ki...

Yanlız Zico'nun amacı kariyerine geliştirmekten ziyade servetini arttırmak üzerine gibi. Japonya'da emekli olduktan sonra antrenörlüğe orda başlamsı normal. Fakat sonrasında önce Fenerbahçe'ye gelmesi nispeten anlaşılır bir hamle iken sonrasında Özbekistan ve ardından Rusya'ya gitmesi benim aklımda kariyerinin ilerleyen dönemleri için bir hırs duyup duymadığını düşündürdü. Yoksa kesinlikle kötü bir hoca diyemem kendisine