Antalyaspor 0-2 Beşiktaş


Maç deplasmanda hemde Antalya ile. Adamlar son lig maçında deplasmanda galip geldiler. Devre öncesinde zaten çıkış yakalamışlardı. Böyle bir takımı deplasmanda devirmek büyük iştir her zaman. Tur cepte gibi. Maç boyunca Beşiktaş kontrollü bir oyun sergiledi ve oyunun büyük bölümünde maçın hakimiydi. Taraftarın özlediği Bobo bu maçta geri döndü. Attığı goller ile hep yine ne kadar iyi oyuncu olduğunu gösterdi hem de Beşiktaş'ın gol kısırlığına çözüm oldu. Maç öncesi oynayacaı bile belli değildi ama sahaya ilk 11'de çıktı.

Takımda Delgado sakatlığından dolayı, Zapo ise cezası nedeniyle kadroda yoktu. Yeni transferler Yusuf Şimşek ve Erkan Zengin bu maçta yedek soyundu. Erkan maçın 83. dakikasında Uğur İnceman yerine oyuna girerek bu sezon ilk defa Beşiktaş formasını sırtına geçirdi. Bu maçta Bobo-Holosko ikilisini çok beğendim. Çok çalıştılar. Orta sahadanda yeterli destek gelince herşey Beşiktaş için çok iyi oldu.

Bi dip not düşmek isterim. Antalyaspor Bobo'ya yarıyor. Sezonun ilk maçında 2-0 dan 3-2'ye çevirdğimiz maçta da iki gol kaydetmişti. Denizli hocayıda beğendim. Rakip takımı iyi irdelemiş. Bu sefer çok zeki bir taktikle deplasmanda çift önlibero ile oynadı. Tandemde Gökhan Zan ile İbrahim Toraman olunca mecburen çift önlibero oynadığınıda düşünüyorum. Eğer tandemdeki adamların önündekiler iyi olursa onlarda hatayı en aza indirirler. Bu futbolun altın kuralı gibi bir şey.

Antalya üçlemesinin ilkini kayıpsız atlatmak güzel. Hafta sonunda evimizde oynayacağız. Kupa maçıda evimizde. Bundan çok rahatız. Herşey iyi gibi şimdilik, ama nazar değmesin.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gökhan zan ilk defa hatasız bir maç oynadı. bence gökhan böyle oynamaya devam ederse zamanında beşiktaş'a gelmeden önceki gibi takdir edilir.

holosko-bobo ikilisini bende beğendim. gökhani le ibrahim'in önündeki adamların hatasız oynaması onlarıda etkiler konusu %100 doğru.