5 saat 15 dakika


Nadal, Verdasco'yu 5 set süren maçta, 3-2 6-7 (4-7), 6-4, 7-6 (7-2), 6-7 (1-7) 6-4'lük setlerle mağlup ederek finalde turnuvanın iki numaralı seribaşı raketi, aynı zamanda ezeli rakibi Roger Federer ile eşleşti. Öte yandan teniste 5 saat 16 dakikalık rekoru ise ikili oynadıkları maçta 1 dakika ile kıramadı. Fakat Avustralya Açık tarihinin en uzun maçı olarak bu mücadele tarihe altın harflerle geçti.

Nadal-Verdasco maçı uzun yıllardır tenis severlerin görmediği bir karşılaşmaya sahne oldu. Karşılaşma sonrası her iki tenisçi de karşılaşmayı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Kortlarda en son, bu kadar uzun süreli maça 1991 yılına şahit olunmuştu. Boris Becker'le İtalyan Omar Camporese arasında oynanan karşılaşma 5 saat, 11 dakika sürmüştü.

Verdasco ile Nadal'ın tie-breaklar'deki mücadeleleri, iki ismin aldığı fizik kurallarına aykırı sayılar, Verdasco'nun ace'leri ve forehand'inin azmi ile Nadal'ın bilindik dirençli mücadelesi maçın sonrasında akıllarda kaldı. Kimse maçın bitmesini istemedi. Setler ilerledikçe, özellikle oyunda belirli bölümlerde Fernando Verdasco'nun fizik olarak rakibine boyun eğmesi maçın kaderini etkiledi.

Maçın 4. setinde Nadal'ın maçı bitirme şansı olduğu sırada, Fernando Verdasco'nun tie-break'te küllerinden doğarak seti seri bir şekilde (7-1) bitirerek setlerde durumu 2-2'ye getirmesiyle birlikte ise tenisseverlerin adeta kalpleri bir teste tutuldu, heyecan bir set daha devam edecekti.

Maçın final setinde ise Rafael Nadal bir önceki sette özellikle tie-break'te bıraktığı maça geri döndü ve oyuna ağırlığını koyarak 6-4 seti alarak maçı bitirdi. Nadal oyunun final setinde durum 5-4'ken Verdasco'nun çift hatasıyla rakibinin servisini kırarak maçı bitirdi.

Fernando Verdasco maçı 95 winner, Rafael Nadal 52 winner ile maçı tamamlarken, Verdasco'nun yaptığı basit hata sayısı 76'yı bulunca iyi oyununa rağmen Nadal karşısında istediği sonucu alamadı. Nadal'ın maç boyu yaptığı basit hataların sayısı ise 25'ti. Toplamda Fernando Verdasco 20 ace ile servislerde günün yıldızı olurken, Rafael Nadal mücadelede 12 ace gerçekleştirebildi.

İlk kez bir Grand Slam turnuvasında yarı final oynayan ve Avustralya Açık'ta dünya tenisinin 1 numarası karşısında müthiş bir performans gösteren Fernando Verdasco ise maç sonunda finale yükselen Rafael Nadal kadar alkışı haketti, Rod Laver Arena iki raketi de ayakta alkışladı.

Nadal karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Yorgunluktan çok kendimi mutlu hissediyorum. Federer'le yapacağım final maçı zor olacak çünkü zorlu bir rakip" dedi.

Kariyerinde sadece iki şampiyonluk bulunan, daha önce Grand Slam turnuvalarında en iyi derecesi 4. tur olan, Rafael Nadal gibi bir Real Madrid fanatiği olan Verdasco çok uğraştı ama başaramadı. Verdasco'nun adı bir ara Hırvatistan'ın yükselen değeri güzel raket Ana Ivanovic ile de anılmıştı.

Tek erkeklerde Rafael Nadal (1) ile Roger Federer (2) arasındaki final mücadelesi Pazar günü TSİ ile 10.30'da oynanacak. Tek bayanlar finali ise Cumartesi günü Serena Williams (2) ile Dinara Safina (3) arasında TSİ ile 10.30'da gerçekleştirilecek.

Sporx

3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok saglam bir maç oldu. uykum geldi izlerken maçı :)

Alfredo dedi ki...

Rafael (The King) Nadal...

:D

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we had another big show and of course with the usual result, the victory of the king.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)