Topuz-Yıldız


Mehmet Topuz için Süleyman Hurma son noktayı koymuş: ''Sat-mı-yor-uz!'' Topuz için Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 7-8 Milyon avro civarı paralar teklif ettiği yazıp çiziliyor. Süleyman Hurma kesinlikle kendilerine resmi bir teklifin gelmediğini belirtmiş ve Mehmet Topuz'un satılık olmadığını söylemiş.

Gökhan Ünal'la birlikte takımı taşıdılar 2-3 sene fakat Gökhan Trabzon yolunu tuttu. Kayserispor'un, Gökhan Ünal'ı Galatasaray yerine Trabzonspor'a vermesi -tekliflerin hemen hemen aynı düzeyde olduğu söyleniyor- tamamen Anadolu takımlarının başarısı içindir bence. Trabzonspor adam arıyordu ve Kayseri'ye Gökhan ile ilgili bir teklif verdiler, Kayseri'de Galatasaray yerine size verelim dedi gibi bir şey.

Mehmet Yıldız için ise Fikret Ünsal konuşmuş: ''Ondan çok biz yıprandık.'' demiş. Mehmet Yıldız için ortada resmi bir teklif yokmuş. Fakat Yıldız Galatasaray'a gidecek söylentileri iyice çoğaldı. Fakat bunun tam aksine geçtiğimiz günlerde Adnan Polat, ''Sağ bek dışında transfer yok.'' dedi. Skibbe'nin de söylemleri bu yönde. O zaman ''Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?'' sorusu akla geliyor. Hele Mecnun Odyakmaz'ın Sivasspor Kulübü başkanı olarak Fenerbahçe Kongre üyesi olduğunu akıllara getirdiğimizde Yıldız-Galatasaray dedikoduları iyice anlamsızlaşabiliyor.

Fakat ortalıkta ikinci ağızdan yazılan o kadar çok demeç var ki, Fikret Ünsal ''Şu anda resmi teklif yok.'' diyebiliyorken Bülent Uygun: ''Necati+Mehmet Güven+Aydın (Kiralık)+3.5 milyon € önerdiler. Anlaşma sağlanırsa hayırlı olsun.'' diyor. Hangisine inanalım bilmiyoruz bu durumda. Üstelik bunlar Sporx, NTVSpor.Net, Goal.Com gibi sitelerde yer alınca insanın aklı karışıyor doğal olarak.

Galatasaray'ın ise Beşiktaş maçı dışında tek forvet oynadığı bir sistemi var. Lincoln arkada Baros önde bir forvet hattı söz konusu. Solda Arda, sağda da Kewell'dan oluşan bir düzen var. Bir bakalım, Mehmet Yıldız gibi bir oyuncuya Galatasaray forması giydirirseniz, taraftar sizden onu oynatmanızı ister. E, elinizde formda iki golcü olacak o durumda. (Yıldız, Baros) üstüne üstlük kendini kanıtlamış Kongolu Nonda ve Ümit Karan gibi bu sezon formsuz olsa da performansını geçen seneden bildiğimiz bir oyuncu var. Bu da forvet hattında şişkinliği kaçınılmaz yapacaktır. Öyleyse, Baros-Yıldız forvet hattına sahip iseniz, Lincoln'ü nerede kullanacaksınız? Hücuma yönelik orta saha oyuncunuz varsa çift forvet oynamak risklidir. Lincoln formsuz olsaydı, oynatmayabilirsiniz ama 14 asist yapan bir Lincoln varsa elinizde bunu da oynatmak zorundasınız.

Sonuç bu değerli terlikseverler. Nerden tutarsanız tutun, riskli bir transferdir. Düşüncelerinizi görmek istiyorum, lütfen yorum bölümünü boş bırakmayın.

3 yorum:

selaminko dedi ki...

ben şahsen mehmet yıldız'ı gs da istemiyorum. illa bi transfer yapılacaksa sağ kanada bi transfer yapılmalı. mehmet yıldız bence büyük takımda iş yapamaz. en azından sivasta kalsın da orada bi işe yarasın.

Adsız dedi ki...

aynen ya sağ kanat ya da sağ bek transferi şart. bi de "Necati+Mehmet Güven+Aydın (Kiralık)+3.5 milyon €" yu gözü kapalı kabul ederdim.

Sinan Yılmaz dedi ki...

İki ucu boklu değnek diyorum.

Ancak ben olsam Ümit Karan artı Necati artı Mahmet Güven kira olarak ta Yaser'i önerirdim. Necati sene sonu Sivas'a gider Yaser'de sene sonu Galatasaray'a döner. Nonda satılır.