NBA'de Takaslar


Hornets, Memphis, Wizards takasa girmiş...
http://www.ntvspor.net/pages/30479.asp

Chris Paul'u yedekleyebilecek gurad sıkıntısı çekti genelde Hornets. M.James'den de verim alınamadı uyuşmadı bir türlü James'in oyunu ile Hornets sistemi. Zaten bu sene de dakikaları baya baya azaldı ki karşılığında Daniels'ı almak önemli bir hamle. Paul'un gözünü arkada bırakmayacak biri gelmiş oldu böylece. Geçen seneki Pargo görevini görür her ne kadar onun kadar etken olamayacak olsada.

Wizards cephesine bakarsak ne yaptıklarını anlayamadım ama Crittenton'u almak önemli. Crittenton önemli ama karşılığında verilene bakacak olursak aman aman. Bu sene zaten kötü bir konumda Wizards ve ne kadar ileriye gidebileceği de meçhul. Yukarılardan seçecek olurlarsa oturup bir soğuk su içsinler yada Javaris'in patlamasını beklesinler. James'i aldılar ama onunda son dönemdeki performansı ortada. Aman zaten Dee Brown'un ilk beş çıktığı bir takımdı şimdi Mike çıkıverir ne olacak. Takas sonrası boşluk yaratmak için Dee'de serbest bırakılmış zaten.

C.Wallace aslanım benim. Wizards ile el birliği ederek Hornets'i güçlendirme çabalarına girse de çaktırmadan ilk tur draft hakkı alıvermiş. Önemli tabi bu ilk tur draft hakkı onlar için.

--------------------------------------------------------------------------------------
phoenix, j-richardson için bell ve diaw'ı vermiş. hayırlısı olsun.
http://www.azcentral.com/sports/suns/articles/2008/12/10/20081210sunstradeonline.html

Phoenix elindeki tek savunmacı Bell'i verip contander falan olamaz.. Bell hem iyi savunma yapıyor hemde screenden çıkıp şut sokuyor, ceza şutlarını affetmiyor. Marion'dan sonraki takımda kalan en iyi savunmacıyı göndermek pek akla mantığa sığmıyor. Ayrıca Diaw hamleside çok yerinde oldu. Okafor'un yanında iyi bir skorer kimliğine bürünür. Ayrıca Bobcats J-Rich'in kol gibi kontratındanda kurtuldu.

Suns'da bench diye bir şey kalmadı. Uzun yedekleyicisibir tek Robin Lopez kaldı. Suns taraftarı şimdi e yapsın yani.

Biraz geç değerlendirme oldu ama olsun anca zaman ayırabildim bloga yazı yazmaya.

1 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Memphis'in aldığı birinci tur hakkı. Aslında kendilerine aitti. Navarro'nun Wizards'tan alınması sırasında bu hak başkent ekibine yollanmıştı. Bu takasla o seçim hakkı evine geri döndü. Wizards gönül rahatlığıyla kaybetmeye devam edebilir. Kendi hakların yerli yerinde duruyor başka bir takas sırasında o hakkı meze etmedilerse :D

Wallace efendi bu takası hem takımında zaten 2 genç oyun kurucu olmasından dolayı hemde zamanında 2003 draftındaki 2. sıra gibi bir nimetin ellerinden kaçmaması için yapmış olabilir.

NOT: Dumars o nimeti Darko adlı odunu seçerek mundar ettiydi o ayrı mesele :D