Hertha Berlin 0-1 Galatasaray

Bazı işlerim sebebiyle maçın ancak 2.yarısına yetişebildim.. İlk yarının 5-10 dakikalık bir bölümünü izledim, son 10-15 dakikasını da radyodan dinledim.. İzlediğim ve dinlediğim kadarıyla Galatasaray bu sene Avrupa maçlarındaki karakterini bu maçta da sergiliyordu.. Ki izlediğim 2.yarıda da net bir şekilde gördüm bunu son 10 dakika hariç.. 80'den sonra oynanan futbolun da sebepleri var tabii..

Meira-Ayhan'lı orta sahada bir görev kargaşası yaşanıyordu.. Bu maçtaki izlediğim Topal ve Barış, hem Galatasaray'ı hem de Meira'yı bu dertten kurtaracak gibi.. Gerçi Skibbe verdiği röportajlarda sürekli Emre Güngör'den bahsediyor.. Meira'yı kulübeye çekip, tandemi Servet-Emre ikilisinden oluşturup, önlerindeki ikiliyi de Ayhan-Barış-Topal üçlüsünden kurabilir.. Ayrıca Skibbe yine sakatların geri dönmesiyle birlikte çift forvete dönebileceğini belirtmiş.. Ben sistemini beğeniyorum, savunuyorum ama bu çift forveti sahaya nasıl bir dizilişle yerleştireceği önemli.. Misal, sen Arda, Kewell, Lincoln, Baros, Ümit'i bir arada oynatamazsın.. Zaten Nonda ve Ümit'in şu performanslarıyla çift forvet oynaman mümkün değil.. Sanıyorum Skibbe'nin aklında Kewell'dan Baros'un yanında faydalanmak var.. Böylece Arda'yı da sol kanatta kullanmış olacak.. Bu ikilinin arkasına Lincoln.. Onların arkasına Barış-Topal-Ayhan üçlüsü.. Fena gözükmüyor aslında.. En azından çift forvet oynamak istiyorsan en mantıklısı bu.. Tabii Skibbe'nin sistemi değiştirme yoluna gideceğini de düşünmüyorum.. Sami Yen'de ve Avrupa'da herhangi bir sıkıntı yok şu sistemle.. Anadolu deplasmanlarında başvuracağı bir sistem olacaktır muhtemelen bu.. Denenebilir gözüküyor..

Maça geri dönersek.. Bugün Galatasaray'ın ortadaki Topal-Barış-Lincoln üçlüsü harika oynadı.. Üçlü diyorum lakin Lincoln bu akşam bir supporter'dan çok daha fazlasıydı.. Hem de çok.. Özellikle Barış'ın kaptığı, kazandığı top sayısını, kestiği atakları sayamadım.. Aynı şekilde Lincoln'ün de.. 90+'da sağ taç çizgisinde Hertha'lı sol beke yerleri öptürüp basıp gitmesi de benim aklımda yıllarda kalacaktır, buna da eminim.. Baros böyle oynamaya devam ettiği sürece Nonda ve Ümit forma yüzü göremez.. Zaten takımda Baros'tan başka eli yüzü düzgün forvet olsa Skibbe'nin Ümit ile Nonda'nın yüzüne bakacağını da sanmıyorum.. Özellikle Nonda'nın.. Arkadaş ayıptır şu oynadığın.. NBA'deki kontrat hadisesine benzedi Nonda'nın olayı.. De Sanctis'in performansı da benim için kafidir.. Çok kritik toplar çıkardı, aynı şekilde anlamsız şekilde yaptığı hatalar da oldu.. Ama bu hataların takımın panik halinde olduğu son 10 dakikada geldiğini de unutmamak lazım.. Zaten son 10 dakikada ne yapmak istediğini de çözemedim Galatasaray'ın.. İçimde kalmasın, son olarak şunu da ekleyeyim: Uzatma dakikalarında Lincoln'ün taç çizgisinden getirdiği topta, sahada Nonda yerine Baros olsa muhtemelen 0-2 biterdi maç.. Kontraya çıkmışsın, solda Kewell'ın önünde 30 metre var yayla gibi.. At topu önüne bassın gitsin.. Yok topa bir basacak, sağına soluna bakacak, sonra bir daha sağına bakacak, Hertha'lılar geri gelecek, Nonda topu dümdüz Kewell'a atacak.. Ne haddine onları düşünmek Nonda'nın.. Dinlemedim maçtan sonra Rıdvan'ı.. Diyor mu hala bilmem kaç Baros, Nonda etmez diye.. Merak ettim vallahi..

1.lik, 2.lik meselesine çok takılmış olanlar var.. Benim gözümde çok önemli değil, rakiplerin pek fazla farkı olmayacak güç seviyesi açısından.. Ama lider olarak çıkmak şık olur yine de..

Edit: Skibbe'nin çift forveti ile ilgili söylediklerimde uçmuşum.. Arkaya dediğim üçlüyü kurarsa Skibbe, Arda'yı kesmek zorunda kalacak.. Nasıl yapacak bunu merak ediyorum..

0 yorum: