Bu Yılın Çıkış Yapan Takımları


1) Hoffenheim: Geçen sezon Almanya 2.Ligi'ni 2.sırada tamamlayarak Bundesliga biletini almayı başardılar. Şu anda bulundukları durum fevkalade. İnanılmaz bir başarıya imza atıyorlar, ligde lider konumundalar. Bayern Munich, Schalke 04, Werder Bremen, Hamburg gibi takımların üstünde yer alıyorlar. 2.sırada Bayern Leverkusen'in 3 puan önündeler. Bu takımın ta en baştan çok kısa bir sürede buraya geldiği öyküsünü biliyordur herkes. Köy takımıydılar ki hala da öyleler. Bünyelerinde Ramazan Özcan ve Selim Teber gibi Türk oyuncuları barındırıyorlar. Selim takımın kaptanı, 10 numarası. Ramazan takımın 1.kalecisi ve bütün maçlarda kaleyi o korudu. Çok atıyorlar çok yiyorlar. Evlerinde henüz mağlubiyetleri yok. Genelde 10 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet ile 31 puan topladılar. Teknik direktör Ralf Rangnick 2006 yılından beri takımın başında. Takımın en golcü ismi aynı zamanda Bundesliga'nın da en golcü ismi: Vedad Ibisevic. 15.haftası geride kalan ligde 16.golüne imza attı bu hafta sonu. Gol krallığı yarışında arkasındaki Grafite ve Helmes'in 11'er golleri bulunuyor. Ibisevic Eylül ayında oynanan Türkiye-Bosna Hersek maçında oyuna sonradan dahil olmuştu ancak milli takımda Hoffenheim'da olduğu kadar etkili değil. Bundaki en önemli etken de yanındaki Obasi. 22 yaşındaki Obasi, 2 yıl önce ülkesi Norveç'te yılın en iyi genç oyuncusu ödülüne layık görülmüştü. Kendilerine benzetilen Hull City'den çok farklı durumları. Gerçekten mükemmel futbol oynayarak geldiler buralara. Ligi zirvede bitirmeleri kolay değil ama ani bir düşüşle aşağı sıralara çakılacaklarını da düşünmüyorum. Ligi rahatlıkla üst sıralarda bitireceklerdir...

2) Ankaraspor: Ligimizde 12. hafta geride kaldı. Geçen sene bir Sivasspor çıkışı vardı. Bu sene Ankaraspor bayrağı teslim aldı. 2-3 hafta önceden yazsaydım yazıyı bu listeye Bursaspor'u da alırdım ama şimdiki durumları hiç de parlak değil. Neyse Ankaraspor'a tekrar dönelim. Geçen sezon yollarını ayırdığı Aykut Kocaman ile bu seneye başladı Gökçek. İlk haftalarda iyi oyununu puanla süsleyemiyordu Ankaraspor ama bunu da atlattılar. Aldıkları üst üste galibiyetler ile ilk 3'e yerleştiler. İç sahada 1 mağlubiyetleri, dış sahada ise 2 mağlubiyetleri var. Son 5 maçtır yenilmiyorlardı ama geçen hafta Fenerbahçe'ye deplasmanda yenilmekten kurtulamadılar. Bu haftada içeride Galatasaray ile berabere kaldılar. Geçen sezon 41 puan toplayıp, ligi 10. sırada bitirmişlerdi. Bu sene ise şimdide 23 puanları var. İnşallah takım bu çıkışını sene sonuna kadar devam ettirir. Geçen sezon beğendiğim oyunculardan biri olan De Nigris yoklara oynasa da Ankaraspor'daki gol sorununu Mehmet Çakır çözdü gibi. Toplamda 7 golü var ve gol krallığında 2. sırada.

3) Hull City: Dünyanın en prestijli ligi olan Premier Lig'de bu kadar iyi iş çıkarmak her baba yiğidin harcı değildir. Heleki ilk senesindeki bir takım için. Zaten geçen sene ligi 3. btirdiler ve play-off'larla buraya geldiler. Premier Lig'de 14. hafta sonunda 6 galibiyet, 4 beraberlik, 4 mağlubiyet ile 6. sıradalar. Normalde iç saha başarısı daha iyi olan bir takım ama son hafta düşüşe geçtiler. İç sahada 3 mağlubiyet, dış sahada 1 mağlubiyetleri var. Everton, M.City, Middlesbrough, Tottenham ve Blackburn gibi takımların üstünde yer alıyorlar. Ligdeki en golcü oyuncuları Deiberson Geovanni. Gol krallığında 6 golle 7.sırada. Defoe, Adebayor, Carew, Torres ve Martins gibi oyuncuların önünde bulunuyor. Ayrıca Geovanni takımın 10 numarası da. İnşallah Hull City'de bu performansını lig sonuna kadar yayar.

4) Napoli: Efsane tekrar mı dönüyor ne? İtalya Ligi'nde 13. hafta geride kaldı ve Napoli şu anda 3. sırada. Toplamda 7 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet. Takımın iç sahada mağlubiyeti yok. O alınan 3 mağlubiyet ise dış sahada. Diego Armando Maradona'nın formasını giyip büyük zaferler yaşattığı köklü bir kulüp Napoli. Yakın tarihlerde takım ne ligde ne de Avrupa'da bir varlık gösterebildi. Geçen sezon ligi 8. sırada bitirdiler. İnşallah bu sene daha güzel yerde bitireceklerdir ligi. Takımın en golcü oyuncusu Marek Hamsik, yanlışım olabilir düzeltirsiniz. Bu çocuk daha çok genç izlemeye alınması lazım, çoğu takımın işini görebilecek tipte bir forvet.

5) OG Nice: Fransa Ligi'nin en büyük çıkışını yaptılar. Lyon'un 5 puan gerisinde 2. sıradalar. Genelde 8 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyetleri var. İç sahada daha mağlubiyet yüzü görmediler, o 3 mağlubiyeti de deplasmada aldılar. Bu sene Şampiyonlar Ligi'ne kalırlar gibi. İlk defa Fransa'da Lyon'u zorlayabilecek bir rakip gördüm. Hem deplasmanda hem iç sahada çok iyiler. Takımın en golcü oyuncusu Loic Remy. Attığı 6 golle takımını sırtlıyor. İnşallah Nice bu performansını devam ettirir. Yanılmıyorsam bu hafta dahil son 6 maçını kaybetmediler. Marsilya, Monaco, PSG, Toulose ve Bordeaux gibi takımların üstünde yer alıyorlar.

by Mustafa

7 yorum:

CaRtMaNtR dedi ki...

Rangnick'in Schalke'den kovulmasının ardından bu takım 3. ligdeyken başına geçmeyi kabul etmişti yanlış hatırlamıyorsam. Para yada vizyonu nedenle bu teklifi kabul etmiş olsada aslında çok ciddi bir risk almış ve sonundada karşılığını fazlasıyla almış gibi.

Bu arada kaleci Ramazan içinde Fenerbahçe'nin radarında olduğunu duymuştum. Bana aşırı güven vermesede Volkan'dan sonra hataya açık başka bir kaleci onlara çok sorun olmaz herhalde :D

Adsız dedi ki...

rennes i de bi köşeye sıkıştırmak alzım. güzel yazı olmuş genel olarak.

Adsız dedi ki...

nice herkesi şaşırttı gerçekten. heleki hoffenheim. ankarasporda oynadığı futbolun hakkını almaya başladı. napoli muazzam gidyor zaten. hull city'nin de bir an önce toparlanması lazım.

CaRtMaNtR dedi ki...

Napoli Lavezzi - Denis ve Hamsik üçlüsü ile hücumda parlarken savunmada Sanctatorre (ismi yanlış yazmış olabilirim) öne çıkan isimler. Asıl önemlisi Denis dışında bu oyuncuların hepsi genç yetenekler.

Adsız dedi ki...

yalniz Marek Hamsik ön libero orası da ayrı bir güzellik

Mustafa dedi ki...

o zaman ben arjantinli forvet ile karıştırmış olabilirim.

Adsız dedi ki...

SELAM GENÇLER BENCEDE ÖN LİBERO BOZUK