Tümer Metin


Bana göre Tümer'in durumu Emre'den daha kötü ama genelde Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gerisinde kaldığından Emre kadar konuşulmadı Tümer'in olayı. Kendisinin şimdi bir açıklamasını okuyunca onun hakkında da yazmanın zamanı geldi, geçti bile. Elimizde kanıtlar var ben Türkiye'de Beşiktaş'tan başka kulüpte oynamam diye. Parayı gören gidiyor. Böyle açıklamalar yapmasalar kimse bi şey demez. Fatih Akyel'in dev var böyle açıklaması. Noldu kariyerinin sonlarında soluğu Fenerbahçe'de aldı. Yani sen sen ol hiç bir zaman emin konuşma böyle göt olursun işte. Kendide biliyor para için gittiğini. O zamanlarda da bi asker muhabbeti yaptı, yurt dışı falan dedi ortalığı ververeye verdi ve sonunda Fener'e imza attı. Beşiktaş'tan başka kulüpte oynamam sözlerini buluruz. Fenerbahçe'ye gittikten sonra BJK Tv'de ki taraftarların toplandığı bir programda o kaseti arşivden çıkarıp göstermişlerdi. Dün gibi hatırlıyorum. Bu söyledikleride Fenerbahçe dergisinin Ekim sayısına konuşmuş.

Öncelikle Tümer ilk yarıdaki bütün derbileri içeride oynayacaklarını söylemiş. Bülent abinin El Değmemiş Bir Fikstür Lütfen yazısı dün gibi aklımda. O derbi hakkında yazmıştı. Bu fikstür konusunda Fenerbahçe'ye bir şeyler yapıldığını düşünüyorum. Senelerdir hep ilk yarı iç sahada derbiler, ikinci yarı dışardı. Son haftalarda da hep Galatasaray ve Trabzonspor gibi zor derbiler oluyor. İşte bu içerideki derbileri kazanamazsa şampiyonluğu unutsun bu takım. Sakatlar ve cezalardan çok çektiklerini söylemiş, doğrudur. Ama kart konusunda iş size düşüyor. Ne kadar saha içinde efendi olursanız o kadar az ceza alırsınız. Bu sene sakatlıklarıda ben nazara bağlıyorum. Takımın ağabeyisin sen al götür bunları bi kurşun döktürde kendinizi gelin.

Tümer'in sadece fizik kondisyon eksiği kalmış onuda antreman yaptıkça giderirsin. Düzletiyse niye halen maç kadrosuna almıyorlar adamı anlamıyorum. Maç oynadıkça kendini toparlayacak ve form tutacak. Bu oyuncular için hafta başıları özel maçlar ayarlasalar. Takım antremanındaki çift kale maçların yetmeyeceğini düşünüyorum.

Tümer'in şimdiye kadar yaptığı açıklamaları savundum ama Aragones hakkında dediği bazı şeyler yanlış bana göre. Tabi o bizden daha iyi biliyordur kendisini ve daha çok konuşma fırsatı buluyordur. Şimdiye kadar futbol bilgisine bende bir şey demiyordum. Tümer gibi övüyordum ama bu korkak futbol anlayışı beni bitiriyor. Zaman herşeyin ilacıdır ama Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden elendikten sonra mı Aragones takımın kurgusunu ve stratejisini belirleyecek. Haziran'dan bu yana takımla çalışabilecek bir hoca olacaktı. Zamanında elinde dosyalar bütün futbolcuları incelemiş diyince sesimizi çıkarmamıştık. Uğur ve Kazım'ın kötü performansını görememiş mi 2 kamp boyunca. Ya da kadronun derin olup olmadığını. Sol tarafta biri sakatlansa oynayacak adam yok. Demedi mi transfer şart diye? Güiza'yı o istedi getirdiler. Emre ve Burak'ta başkanın sana hediyesi. Doğrudur yabancı kontenjanına takılmışsındır. Fenerbahçe'yi ve Türk futbolunu iyi bilen birilerine danış ve oyuncu al yani. Aziz Yıldırım'ın futbol bilgisinin zayıf oluşunu herkes biliyor. Ali Şen olacaktı ki bakacaktın şimdi Fenerbahçe'ye. Yine içimi döktüm bu sayfalara, rahatladım. Ayrıca Aragones'in kendinden yararlanmayı düşündüğünü söylemiş. Bakalım sahalara nasıl dönecek Tümer Metin merakla bekliyoruz. Onun gibi sol ayak bi Sergen vardı bu yıllarda. Josico'yu da ekleyelim Sn. Aragones'in istediklerine. Son olarak yazıyı Maldonado'ya mı kalacaktın be Fenerbahçe diye noktalamak istiyorum.

Ha unutmadan Tümer yeni transferleride iyi değerlendirmiş. Güiza konusunda hemfikirim ama adapte sorununu aştığını sadece istediği topları alamadığından gol atamadığını buradan ona söylemek istiyordum. Geçen sene Mallorco'da solda İbagaza sağda Navarro galiba tam bilmiyorum oynuyorlardı. Biri Villareal diğeride Sevilla'ya gitti. Riera içinde ayrı bir parantez açıyım. Fenerbahçe Riera içinde epey bastırmıştı. Olsaydı yılın transferi olurdu bence. O kadar mükemmel br oyuncu bana göre. Tümer'e futbol hayatından başarılar dilerim....

5 yorum:

Adsız dedi ki...

yazının her kelimesine katılıyorum. helal olsun.

Adsız dedi ki...

aragones hakkında yazdıklarının hepsi doğru. fikstür hakkındaki tespitlerde doğru.

Adsız dedi ki...

riera öyle büyük topçu, şöyle büyük topçu, yok gelse yılın transferi olurdu, çok beğenirim futbolunu falan yazmışsın da daha oynadığı takımı bilmiyorsun adamın.. mallorca'da değil, espanyol'da oynuyordu geçen sene.. mallorca'da ibagaza ve varela vardı mesela, çok yardımı dokunacaksa..

anilkos dedi ki...

eheh ben yazcaktım tam riera işini,doğum günü yaramamış sana mustafa ;)

Mustafa dedi ki...

eheh bende diyorum bu işte bir şeyler var diye :D espanyol ile mallorcanın renkler aynı dye kıvırıyım bari :D