Mircea Lucescu


Herkes tanır Lucescu'yu zamanında hem Galatasaray hem Beşiktaş'ı çalıştırıp şampiyon yapmıştı. Herkesin beğendiği bir hoca. Aralık'ta Shaktar'ı bırakacağını açıklamıştı. Beşiktaş UEFA'da gruplara kalamayınca Ertuğrul Sağlam'ın biletini kesmeyi düşünüyor. Türkiye'yi iyi tanıyan biriyle anlaşmak şu andaki en doğru karar olduğundan Lucescu'ya yönelindi ama Aralık'tan önce bırakması söz konusu değilmiş. Bir de 2004'ten kalma bir kırgınlığı var. Yıldırım Demirören başkanlığa geldikten sonra kendisine yol vermişti. Bu takım en kötü zamanlarında bile gruplara kaldı ondan dolayı sitem doğru. Şu anda yönetim Tigana, Rıza Çalımbay ve Del Bosque'ye Ertuğrul hoca kadar sahip çıkıp arkasında kaslaydı başarı çabuk gelirdi. 8-0 da bile bir teknik direktörün arkasında kalıp ısrar eden bir yönetim görmemiştim. Neyse Beşiktaş cephesini bırakıp Galatasaray'a geçelim.

Bu sene güzel kadro kurdu Galatasaray. Milan Baros nokta transfer gibi görünüyor. Ah bi de sakatlıklar olmasa. Şu Bellinzona maçındaki oyun hiç umut vermemiş kimseye. Skibbe'nin 90 dakika boyunca oyuncularının mevkisini değiştirdiğini okuyunca ohass çektim. Hakan Balta maç içinde sağ kanat, sol kanat, ön libero ve sol bek oynamış. Tabikide oyuncunun kafası karışır kardeşim. Rakip takıma yaradı bu iş. Bi bakıyon Lincoln solda, Arda sağda, Hakan Balta ortada. Bir daha bakıyon Lincoln ortada, Arda solda, Hakan Balta sağda. Böyle bir fantezi yok kardeşim. Halen Skibbe bu takıma yetersiz geliyor. Atılan goller taraftarı aldatabilir, galibiyetlerde. Lucescu tekrardan gündemde. Galatasaray'da Skibbe'nin oynattığı kötü futbol korku yaratıyormuş. Adnan Polat gruplarda ne yaparız diye tedirgin içindeymiş. Yine Türkiye'yi ve takımı tanıyan bir teknik direktör düşüncesi var kulüpte. Yukarıda dediğim gibi Aralık öncesine kadar gelmesi zor. Geçelim Fenerbahçe'ye.

Lucescu daha çok Fenerbahçe'yi istiyormuş. Hedefleri olan bir kulüp diye. Tabi Aziz Yıldırım'da para bol istediği transferleri yapar düşüncesinde ama ne zaman hocanın istediği transferleri yaptı ki? Alıyor onu bu hediye diye. Hoca belki oynatmak istemiyor. Yarar sağlar mı Lucescu, bence hangi kulübe gelirse gelsin yarar sağlar. Çok iyi hoca, kimsenin itirazı yoktur galiba. Fenerbahçe, Aragones'e daha fazla süre veremez. Devler Ligi'nden elendikten sonra mı takım toparalanacak acaba. Gerçi Aralık'ta bitiyor gruplar. Hiç değilse UEFA'ya kalıp Lucescu'yla devam diyebilirler. Saygıyla karşılarım.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bence beşiktaşı güzel günler bekler lucescu gelirse.

Adsız dedi ki...

hangi takıma gelirse gelsin yararı kesinlikle dokunur.

Adsız dedi ki...

Büyük taktisyen lucescu.