Fenerbahçe 0-0 Dinamo Kiev


Bu maç hayat memat meselesiydi bana göre. Burada Kiev'e yenilirsen gruptan çıkman imkansız olurdu. Gerçi berabere kaldında ne oldu, daha Aralık'ta karın olduğu zaman oraya gideceksin. Buradan çıkaracağın bir 3 puan ileriki maçlar için sana umut olurdu ama olmadı işte. Aragones'in korkak futbolunun yüzünden takım gol atamadı. Takım Semih'i çok arıyor. Edu dönünce savunmada pek problemde kalmamış, fazla hata yapmadı. Emre çok iyiydi, koçtu, pres yaptı, çalıştı. Kanatların çalışmadığına hep dem vurdum. Yine kanat organizasyonu yoktu. Zaten Fenerbahçe rakip takım kalesine ilk şutu 48. dakikada Alex ile attı. Güiza'ya top inmeyince kendi çabası ile bir şey yapmaya çalıştı ama başaramadı. Uğur ile başlamak iyi olurdu aslında. Porto maçının en iyi oyuncusunu kesmek pek akıllıca değil. Emre ile Selçuk'u yan yana sağda da Kazım oynar. Defans dörtlüsü, kale, forvet ve forvet arkası aynı adam. Alex bu maçta yoklara oynadı.

Kadıköy'de istifa sesleri yükseldi maç sonunda. Haklılar kardeşim. O kadar transfer yapıldı, para saçıldı taraftar senden olası en iyi şeyi bekliyor, olmadığında da tepkisini ortaya koyuyor. Ara transfer döneminde böyle giderse çok oyuncu kesik yer ve yeni gelen çok olur. Bundan sonraki ligdeki maç Kayseri ile olası bir yenilgi Aragones'in ipi çekilebilir. Onun bırakmasını beklerse Fenerbahçe'nin işi zor, adam iyi para kazanıyor neden bırakıp gitsin ki? Eğer istifa etmezse verilecek tazminat 2 sene içindeki alacağı para olacak. O kadar övdüler, hatta gelmeden önce bende övmüştüm. Oyunu okuması iyi diye. Ama oyunu okuyamıyor Fenerbahçe'de işte. Bu maçta dakika 78'de ilk oyuncu değişikliğini yapıyor, helal olsun sana Aragones. Neyse daha fazla yazıp moral bozmak istemiyorum. Son olarak Aragones ile Yuri Semin'in maç sonrası yorumları;

FENERBAHÇE CEPHESİ
Luis Aragones, Dinamo Kiev karşısında aldıkları 0-0'lık sonuçtan memnun olmadığını belirterek, ''Tüm zorlukları göğüsleyebileceğime inanıyorum'' dedi.

Maçtan sonra basın toplantısında soruları yanıtlayan İspanyol çalıştırıcı, ''Bu sonuç size olan baskıyı azalttı mı?'' sorusuna verdiği yanıtta, şunları söyledi:

''Sonuç konusunda evet memnun değilim. Kazanmayı hakeden taraf olarak göze çarptık. Herkes bunu gördü. Ben futbolda uzun yıllardır çalışıyorum. Defalarca bu tip durumlardan geçtim. Ülkemde üzerimdeki baskıyı da herkes biliyordu. Bu tip durumlardan her biçimde kurtulabileceğimi ve bu durumu daha iyiye taşıyacağıma, tüm zorlukları göğüsleyebileceğime inanıyorum.''

Dinamo Kiev karşısında özellikle ikinci yarıdaki oyundan memnun kaldığını ifade eden Aragones, ''Hiç pozisyon vermeden bir devre geçirdik ve sayısız gol pozisyonu bulduk'' dedi.

Aragones, bir soruya verdiği yanıtta da sahada korkan takımın Dinamo Kiev olduğunu dile getirdi.

''Fenerbahçe'nin ilk yarıdaki korkak denebilecek taktiği, Aragones'in Dinamo Kiev'e karşı daha önce başarılı sonuç alamamasından mı kaynaklandı?'' sorusuna verdiği yanıtta Aragones, ''Bu konuyla ilgili kesinlikle böyle bir yorum gereksizdir. Uzun zaman önce oynanmış bir maçtır. İlk 15 dakika çok etkili presle golü aramak için sahaya çıktık. Kesinlikle korku yoktu. Korkan bir takım arayacaksak, korkan takım Dinamo Kiev'di'' diye konuştu.

Bir İspanyol gazetecinin Guiza'yı eleştiren sorusu üzerine Aragones, ''Bu tip konularda gazetecilerle polemiklere girmem. Bence Guiza verimli. Ben ondan verim alıyorum ki sahaya sürüyorum'' dedi.

Aragones, bu sorular üzerine toplantıdan ayrılmak istedi, ancak birkaç soru daha gelmesi üzerine toplantıyı sürdürdü.

Bu arada ikinci yarıda oyundan alınan Alex'in, omuzundan sakatlandığı için hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

DİNAMO KİEV CEPHESİ
Dinamo Kiev Teknik Direktörü Yuri Semin, Fenerbahçe karşısında iyi bir oyunla 1 puan almasını bildiklerini söyledi.

Maçtan sonra basın toplantısında değerlendirme yapan Yuri Semin, sarı-lacivertli ekip karşısında özellikle savunmada iyi olduklarını kaydetti.

Semin, ''Bugün 1 puan mı kazandınız, 2 puan mı yitirdiniz?'' sorusuna verdiği yanıtta, ''Kesinlikle takımım bugün 1 puan kazandı. Çünkü puan alıyorsanız klasmanda yükseliyorsunuz. Dolayısıyla bugün iyi bir oyunla puan almayı başardık'' diye konuştu.

Semin, bir soru üzerine de Fenerbahçe'nin bugün dengesiz oynadığı yorumuna katılmadığını belirterek, ''Fenerbahçe çok iyi bir oyun çıkardı. Ancak oyuncularımız Fenerbahçe'ye sıkıntılar yarattı. Savunmada çok başarılıydık. Duran toplarda iyiydik. İyi bir maç oldu'' dedi.

Ukraynalı bir gazetecinin, ''Batıl inançlarınız bilinen birşey, bu maçla ilgili rüyanıza ne girdi?'' biçimindeki soruya Semin, ''Maçın çok zor bir karşılaşma dlacağını rüyamda gördüm. Nitekim zor bir maç oldu'' yanıtını verdi.

0 yorum: