Oliver Kahn


Alman milli takımının eski kalecisi olan Bayern München'in file bekçisi Oliver Kahn, yarın Allianz Arena stadında Alman milli takımına karşı jübile maçına çıkacak. Kahn, bu nedenle Münih kentinde bugün düzenlediği basın toplantısında, kendisi için artık kazanmanın o kadar önemli olmadığını belirterek, ''Oynayacağım 75 dakikadan sağ salim çıkmam önemli'' şeklinde espri yaptı.

Jübile maçında Alman milli takımına karşı oynamasının kendisi için bir onur olduğunu ifade eden Kahn, profesyonel futbolu bırakma kararından geri dönüş olmadığını kaydetti. Alman ikinci televizyon kanalı ZDF tarafından yerel saat ile 20.00'dan itibaren canlı yayınlanacak jübile maçı için bastırılan 69 bin biletin tümü henüz temmuz ayında satılmıştı. Alman Futbol Federasyonu (DFB) bu tür jübile maçlarını kaldırma kararı almış, buna rağmen Alman milli takımına katkılarından dolayı Kahn için özel bir maç yapılmasını kabul etmişti.

Kahn, 2006 yılındaki Dünya Futbol Şampiyonası'nda Almanya'nın Portekiz'i 3-1 yenerek dünya üçüncüsü olmasından sonra milli takımdan ayrılacağını açıklamıştı. DFB'nin bu kararından dolayı eski milli takım oyuncularından olan, milli takımın 2006 yılı Dünya Futbol Şampiyonası'nda teknik direktörlüğünü yapan ve şimdi de Bayern München'in teknik direktörü olan Jürgen Klinsmann da jübile maçı yapamamıştı.

kaynak: internetspor

0 yorum: