Ne Zannederdim?

Yeni bir yazı dizisi oluşturmayı planlıyorum fakat evvela söyleyelim ki başlık Batug'dan arak. Ama yazılar sadece P.A.T. (uzun uzun Parmak Arası Terlik yazmamak için kısalttım ama açıklama sağolsun daha da uzattı) yazarlarına ait olacak... Burada tahminim o ki kendimi rezil etmekle kalmayıp insanları da kendimden soğutacağım ama olsun. Maksat içimizi dökmek değil mi? Hadi başlayalım bakalım ne zannederdik?

İnternet'i Internet Explorer zannederdim!
Tam yılını hatırlayamasamda 90'lı yılların sonlarına doğruydu. İlk bilgisayarımı aldığım zaman bilgisayarı aldığım yer eve sipariş ettiğim bilgisayar gelene kadar geçici bir bilgisayar göndermişti. Kurulumu yapacak olan "abiler" PC'nin kurulumunu yapıp gitmişlerdi. İşte olay benim için buradan sonra başlıyordu. Kurulum yaparken durmadan PC'ye reset atmaları beni epey kıllandırmış olsa da kurulumu yapan "abiler" evden gidince bir hevesle PC başına oturuşum ve sevinç çığlığı atışım dün gibi aklımda.

"Aaaa bu salaklar internet de yüklemişler bize"
Evet bir heyecanla bu şekilde bağırmıştım. Fakat tabi gördüğüm şey Internet Explorer'dan başka da bir şey değildi. O zamanlar oyundan bile daha çekici gelmiş olacak ki direk IE'i açmış ve o zamanlar bildiğim tek site olan bjk.com.tr'yi tarayıcının adres çubuğuna girmiş ve dakikalarca sitenin açılmasını beklemiştim. Tabi ne kadar beklesem de gördüğüm şey hep sayfa görüntülenemiyor hatası oluyordu. Daha sonra işi bir bilenine sorduk tabii. Öğrendik ki işin aslı öyle değilmiş. Bir IE internet etmiyormuş... :)

0 yorum: