Msn Tespitleri

Son günlerde msn deki gariplikler üzerine kadim dostum Ergin'le bir yazı hazırldık. Keyifle okursunuz umarım...

Bir gün pek kıymetli üstadım Ergin'le otururken bir anda kafamda ampul yandı. (kafasında ampul yanmak) " msn'in şu haline bak dostum." dedim. baktı. bir şey anlamadı. sonrasında onun da ampulu yandı sanıyorum ki, gözlerini hiç bulunmamış bir keşif yapmış kâşif gibi kıstı. "doğru." dedi. ne diyo lan bu gibisinden şöyle bir baktım ve devam ettim; " çeşit çeşit insan var." "evet abi n'olmuş bu nicklerin hali kendimi 2. dünya savaşındaki alman şifre çözücüler gibi hissediyorum." diye söze girdi gözümüze çarpan chikolatajojuq, phembhephanter nicklerinden sonra. gerçekten de öyleydi. çevreye şöyle bir göz attık. (noktasına dokunmadan)- google earth'ta kabeyi bulup mousela 7 kere dönsek hacı olur muyuz? - ben hep sağ tarafıma dönük yatarım kalbimdeki sen ezilme diye..- [b]hayat bir sınavsa adımı yazar çıkarım!! (life one examination name write get out!!)[/]- beni ekle seninle konuşmam lazım!şeklindeki iletilerle kendimizden geçtik, yeri geldi faz yeri geldi boyut değiştirerek başka alemlere doğru yol aldık. yol alırken de rastladığımız şeyler vardı. mesela şu yazarken sürekli iğrenç karakterler çıkan insanlara denk geldik. her harfte, her kelimede farklı bir ifade... örneğin " çok yoruldum." yazacak. yazar yazmasına ama anlamak için yanınızda dekoder taşımanız ya da tıpkı şifreli bir cine5'i şifresiz izlemeye çalışıyormuşçasına dikkatli bakmanız gerekir. çünkü çok'un ok kısmında alakasız bir biçimde baş parmağını havaya kaldırıp göz kırpan bir inek, yo kısmında ise kafasını sağa sola sallayan bir kedi olacaktır muhtemelen. Ergin'le aynı anda birbirimize döndük (filmlerda falan olur ya hani lan) o an dr.oetker'in neden hâlen doçent olamadığını anlamışçasına bakmıştık birbirimize. bir titreşimle kendimize geldik. karşımızda bir nik, halay çeken insanlar? amacı nedir, neden böyle? diye sorguladık. yetmedi "hayatın amacı nedir lan?" diye sorguladığımız da oldu. sonrasında bir dolmuş yazısı aklıma geldi, saygımdan sustum.
"hayalle yaşarken gerçek dünyadazamanı içmişiz haberimiz yok"
ergin de anlamış olacak ki ellerini arkada bağlayıp başını önüne eğdi. bir dakikalığına öyle bekledik. fakat bu msn eziyeti bitmek tükenmek bilmiyordu. adını ya da sevdiceğinin ismini parantez içinde harflerle ve dolayısı ile sembollerle yazan insanlar vardı.. hâlâ aşk var mı şarkısını koydu ergin, ortamı efkâr kaplamıştı, gözlerimiz doldu, duygulandık. hayat sevince güzel, ne yaratıcı, ne güzel şeyler bunlar diye düşünüyordum ki "hayat ne güzel lan vapurlar filan." diye söze girdi ergin. girdiği andan itibaren başta "hayat bir sınavsa adımı yazar çıkarım!" iletisi olmak üzere tüm iletiler üzerimize üşüşmeye başladı. ikimiz de hemen oradan kaçmamız gerektiğini biliyorduk. sağı solu kaplamış anlamsız ifadelerden kıvrak çalımlarla kurtulduktan sonra anıl topu bana fırlattı. tam kaleye yönelmiştim ki arkamdan biri çekip düşürdü. yerde bir iki parande attıktan sonra, ayağım topa çarptığından top kalecinin yanından filelerle buluştu. (noluyo lan? hangi hikaye bu?) ne olduğunu ikimiz de anlamadık. ama yine de ergin hakeme itiraz etti. acılar içinde kıvranırken "hem penaltı, hem gol!" dediğini duydum. hakem elini cebine götürdü. (bkz. hakemin elini cebine götürmesi) bir süre onu bekledik. sonra baktık eli olmadan geldi. golümüzü sayımış penaltımızı da vermişti. topun başına ergin geçti. (bkz: topun başına geçmek) maçın son dakikası, son penaltıydı. zaten hem penaltı hem gol olduğundan 1-0 öndeydik. aynı anda hem amerikan samoasını hem de papua yeni gine'yi elemek, adımızı üst finale yazdırmak üzereydik. ergin penaltıda topu filelerle buluşturdu. o anda da çok duygusal anlar yaşandı. uzun zamandır beklenen bir andı. yine gözlerimiz doldu. baktım hakeme o da duygulanmıştı.
kartını gösterdi. yeni yaptırmış, "nası lan güzel mi?" dedi. "kıyak olmuş abi." dememe rağmen "dön sırtını." dedi. numarama bakacak sandım ama öyle yapmadı. kartını sırtıma koyup tek eliyle adımı yazdı.. ortamın duygusallığından bir şey demedim. ergin’in de gözleri dolmuştu. gizlice yedek klübesine geldik, hüngür hüngür ağladık.

1 yorum:

anilkos dedi ki...

bi yorum atın la benimkine de.gece 3 e kadar kastık o kadar :D:D:D