"Kızının adını arayıp duru"

Şu Turkcell'in tavuğuna bir türlü kanım ısınmadı. Belki de Recep İvedik'e maledilmesindendir bilemem şimdi. Zaten mevzu da o değil. Turkcell'in son reklamı. (Sanırım son)

Adam bebeğinin olacağı haberini alınca koşa koşa eve gider, koşuştururken de küçük Cellocan ile isim hakkında konuşurlar, yok Ömer olsun, yok Mustafa olsun falan diye. Hiç kız ismi de sayılmaz. En sonunda eve vardığında ebe bebeği adamın eline verir ve bi' kızın oldu der. Bu kısımdan sonra da reklamın esas bölümü başlar. Tabi herkes çaresiz kız ismi düşünülmediğinden. Ne koyalım, ne koyalım derken köylülerden birisi köyün grubuna mail atmayı teklif ederi, biri google'dan kız isimleri arayalım der ve son fikir cellocan'dan gelir. Facebook'ta status bölümüne kızının adını arayıpduru yazarak işi halletmeye çalışırlar. Tabi bunlar da telefondan gerçekleştirilir ki e bu da işin reklamı zaten.

Olay kısaca bu. Reklamı izlemeden anlamak ya da fikri sevmek pek kolay değil. O yüzden reklamlara biraz daha bakmanızı öneririm bu aralar. Son zamanlarda sevdiğim reklamlardan birisiydi bu reklam. Her çıktığında izleyebileceğimiz... Yani illa da tavuk kullanmanız gerekmiyor değil mi?

0 yorum: