Hangi Yorumcu Hangi Kanalda


Türk sporseveri, mayıs sonundan beri ara verdiği futbol heyecanına önümüzdeki haftasonu başlayacak Turkcell Super Lig'le yeniden kavuşacak. Spor yorumcuları acaba hangi kanallarda boy gösterecek?
2008-2009 sezonunun ilk haftasında, bir başka rekabet ise televizyon dünyasında yaşanacak. 100'ün üzerinde spor yorumcusuyla bu alanda Brezilya'yı bile geride bırakan Türk televizyonlarında, Şansal Büyüka, Erman Toroğlu, Ahmet Çakar gibi eski yorumcuların yanısıra, Tanju Çolak ve Sergen Yalçın gibi eski futbolcular da yaptıkları yüksek ücretli transferlerle isimlerinden bahsettirecek.

LİG TV: Maraton yine favori

Şansal Büyüka ve Erman Toroğlu ikilisi, pazar günleri maç sonrası ekrana çıkarak ilginç diyalogları ile yine futbol izleyicisini ekran başına çivileyecek. Futbolseverlerin tartışmasız favorisi olan ikili, bu kez RTÜK'ten uyarı alacak mı bilinmez ancak, meslekte 35 yılını deviren Şansal Büyüka'yı Erman Toroğlu'nun karşısında, "tansiyonu düşüren adam" olarak izlemeyi sürdüreceğimiz kesin.

FUTBOL SMART: UEFA ve Şampiyonlar Ligi

D-SMART'ın yayın kuruluşlarından olan Futbol Smart, Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları, UEFA ve Şampiyonlar Ligi maçlarını yayınlayacak. Kanal ayrıca, "3.Devre" ve "Futbol Mahkemesi" programları için çalışmalarını sürdürüyor.

NTV SPOR: Videolig ve Futbol Zirvesi

Pazar akşamları "Videolig" programında Güntekin Onay ve Rıdvan Dilmen günün maçlarının sıcağı sıcağına analizini yapacak. Pazartesi akşamları ise Ercan Taner'in sunuculuğunu yapacağı "Futbol Zirvesi" isimli programda Sergen Yalçın ve Hakan Ünsal izleyicilerle buluşacak.

NTV: 90 dakika

1999 yılından bu yana yayınlanan, Pazartesi akşamlarının vazgeçilmez spor programı "90 dakika"da Fuat Akdağ, Hıncal Uluç, Mehmet Yılmaz, Haşmet Babaoğlu yorumlarıyla futbolseverleri ekran başına toplamayı sürdürecek. Üç ünlü spor yorumcusu maçları yine kendilerine has üsluplarıyla değerlendirecek.

TRT 1: Stadyum

Pazar akşamları Erdoğan Arıkan'ın sunuculuğunu yaptığı "Stadyum" programında Ömer Üründül ve Mehmet Demirkol konuk olacak. Programdan hemen sonra ise Kerem Öncel'in sunuculuğunu yapacağı Telelig'de, Anadolu takımlarının maçları Zeki Çol eşliğinde tartışılacak.

SHOW TV: 6 Pas, Tulun ile iddialı

Show TV'de Pazartesi gecelerine damga vuran "6 Pas" programı, bu yıl yeni sezona girerken kadrosundan Hakan Can ve Hakan Ünsal'ı kaybetti. Ama kaybettiği yorumcuların boşluğunu Bülent Tulun ile doldurdu. Programının kadrosu şu isimlerden oluşuyor: Sunucu Melih Gümüşbıçak, Ahmet Çakar, Gürcan Bilgiç, Serdar Bali ve Bülent Tulun.

TV 8: Ve gol'ün değişmezi Selim Soydan

Göktuğ Sevinçli'nin sunuculuğunu yaptığı Pazar akşamları yayınlanan "Ve gol" isimli programda Selim Soydan'ın yanı sıra sürpriz iki konuk daha olacak.

ATV: Efsane geri dönüyor!

ATV, halen spor programı için kadro kurma çalışmalarına devam ediyor. "Santra" programına konuk olacak olan kişiler ile görüşmeler sürüyor. Büyük ihtimalle, Ali Şahin'in sunacağı "Santra" programına Kazım Kanat, Selçuk Yula, Selçuk Manav, Aziz Üstel gibi isimler de konuk sıfatıyla katılacak.

KANAL 1: Futbol Merkezi

Pazar akşamları Cem Yılmaz'ın sunuculuğunu yapacağı Futbol Merkezi isimli programın konukları Mustafa Denizli ve Can Çobanoğlu olacak. Ligin geniş değerlendirmesi ayrıntılarıyla "Futbol Merkezi"nde yer alacak.

STAR: Futbolig

Ertem Şener'in sunduğu, Cem Pamiroğlu, Mehmet Özdilek, Uğur Meleke ve Cüneyt Tanman'ın da yorumlarıyla renk katacağı Futbolig'de özel haberler, özel röportajlar, Avrupa kupalarındaki temsilcilerimizle ilgili son gelişmeler, Şampiyonlar Ligi'nin bütün heyecanı Futbolig'de olacak.

FOX: Verkaç gitti, Tribün Ateşi geldi

"Verkaç isimli" programın yerine Pazartesi akşamları yayına girecek olan yeni programın ismi "Tribün Ateşi" olacak. Programı Bülent Ülgen sunacak ve yorumculuklarını Engin Verel, Adnan Aybaba, Ersan Çelik yapacak.

KANALTÜRK: Kral geri döndü

Serhat Ulueren'in sunuculuğunu yaptığı "Telegol"de Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Orhan Ertanhan, Tanju Çolak ve Cem Papila yorumcu olacak. Program, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü maçlardan hemen sonra yayına girecek. Programın bu seneki transferi ise Tanju Çolak. Çolak, bu programla ara verdiği "yorumculuk" mesleğine geri dönmüş olacak.

Futbol ekranından ÖZLÜ SÖZLER

"Fordçuluk yapacaklar hocam"

Şansal Büyüka: Hocam Galatasaray'ın golünde, Lincoln'ün önündeki Durmuş, ellerini saklıyor... Refakat eder gibi Lincoln'e...

Erman Toroğlu: O durduğu yeri fark edemiyor hocam. Bu kadar rahat orta yapılmaz.. Yalnız burada rahat ortadan ziyade dört Kayserisporlu oyuncunun içinde iki Galatasaraylı var. Paylaşsalar adamlarını vurdurmazlar. Fordçuluk yapacak hocam.. Yakın olacak adamına... Ceza sahasına girdiğinde adam seni ensesinde hissedecek. Ayağını yere koyup çıkamayacak. Olduğu yerden yükselemezse vurdurmaz. Ümit Karan fotoğraf çektirdi. Bu fotoğrafla Schengen Vizesi alır. Kayseri'nin savunma anlayışında sorun var. Lincoln'ün ortası da çok kesik bir orta.. Diagonal değil... Adrese teslim orta... Ümit böyle antrenmanda vuramaz.

"Huysuz adamlarız ikimiz de..."

Ahmet Çakar: Şimdi Kazım ve ben nereye gitsek huzur vermeyiz doğru mu?
Kazım Kanat: Ne diyorsun ya? Niye vermeyelim.
Ahmet Çakar: Ya Kazım apma. Huysuz adamlarız ikimizde...

"Geometrik olarak bitti"

İlker Ateş: Beşiktaş'ın şampiyonluğu matematiksel olarak değilse bile geometrik olarak bitti.

Kaynak: Vatan

1 yorum:

Adsız dedi ki...

6 pas bu seneye muhteşem girdi :)

santra yine bomba :)

telegolün eski tadı kalmamış :(

bu seneki favori programım tribün ateşi :)