Hacettepe 2-1 Fenerbahçe


Hacettepe çok iyi oynadı, çalıştı. Fenerbahçe ise ruh gibiydi. As stoperleri Lugano ve Edu'nun yokluğunu epey hissettiler. Yasin yine iyiydi de yıllar sonra resmi bir karşılaşmada forma giyen Can Arat Fenerbahçe'nin ipini çekti. Hem bolca hata yaptı hemde kendi kalesine attığı golle takımını 1 puandan etti. Lige şampiyonluk parolası ile başlayan takımın 3 haftada 2 yenilgi alması ileriki dönemlerde sıkıntı yaratacaktır. Hacettepe ise yanılmıyorsam ilk galibiyetini aldı. Güiza ise her maç olduğu gibi iyiydi ama yine gol atamadı. Arkadaşlarından istediği toplara bir türlü alamadı.

Lugano hava şartları yüzünden İstanbul'a dönememiş. Edu'nun 3 hafta oynayamayacağı söylenmişti. Emre ve Semih'in sakatlıklarıda nüksetmiş. Selçuk'u düşünmedi Aragones ve yeni transfer Josico'yu Maldonado ile beraber çift ön libero oynattı. Can ve Yasin'in deneyimsizlikleri yüzünden olsa gerek.


İlk dakkalarda Kazım ve Uğur'un hareketliliği ile Alex'in yine güzel oyunu bir arada olunca Hacettepe epey zorlandı. 20. dakikada Uğur'un ortasında Alex uçtu ve kafayla golü attı. Bu gol ile Fenerbahçe'li oyuncular rahatladı ve oyunu bıraktı resmen.
Can-Yasin ikilisinin maç boyunca yaptığı hatalar ilk dakikadan çalan düdüğe kadar konuşuldu. 45. dakikada defansın arkasına atılan topu Can sektirdi, İbrahim Şahin topu önünde buldu, Volkan çıkmayarak büyük salaklık yaptı ve Hacettepe golü buldu. Lika da fena oyuncu değilmiş. Sol kanadı çok iyi kullandı ilk yarıda.

İkinci yarıya hızlı başlamasını beklediğimiz Fenerbahçe çok kötü başladı. Yapılan pas hataları saç-baş yoldurdu. Aragones 60. dakikada oyuna müdahale etti. Gökhan ile Kazım'ı çıkarıp yerlerine Önder-Burak ikilisini aldı. Gökhan iyi de oynuyordu. Aragones neden çıkardı oyuncusunu anlamadım.


61. dakikada Orhan'ın yaptığı ortayı Can kesmek istedi ama ters bir müdahale yapınca Volkan'ı yanılttı ve top filelere gitti. Fenerbahçe belkide rahat kazanacağı bir maçı stoperleri yüzünden eliyle verdi. 68'de Uğur'un yerine oyuna Gürhan girdi. Gürhan, Aragones'in son kozuydu. İkinci yarının en önemli pozisyonuda kendisinden geldi. Mutlak gol pozisyonunu kaçırdı.

90+3'de Fenerbahçe defasının arkasına atılan topta dörtlü yine hata yaptı ve Sukaj, Volkan ile karşı karşıya kaldı. Sukaj seken topu kafa ile ağlara göndermek isterken Volkan çok dengesiz girdi ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Volkan itirazından dolayı sarı kart gördü. Kadir penaltı atışından yararlanamadı, dışarı attı. Kaçan penaltıdan sonra Volkan'ın "Allah var, Allah yukarıda, gördün mü" itirazı sonrasında hakem ikinci sarı kartı gösterdi. Maçta geride kalan dakikalarda kaleye Yasin geçti ve maçta bu sonuç ile bitti.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kendi ipini kendi çekti can efendi.