Galatasaray 1-1 Antalya


Michael Skibbe, bu maçta Lincoln'ü yine yedek soyundurdu. Kayserispor maçında ilk 11'de yer vermemişti kendisine. Bu maçta çift forvette döneceğini söylemiştik. Nonda ve Ümit ile başladı. Muhtemel 11'ler de Baros'u yazmıştım galiba. Genç Aydın'da ilk 11'de yer aldı. Skibbe Uğur, Linderoth ve Barış'ın sakatlıkları nedeniyle sağ bekte Hasan'ı oynatmak zorunda kaldı. Serkan Kurtuluş hazır değilmiş. Bu adam Bursa ile antremanlara çıkmadı mı hiç. Kadro dışı olduğunu duydum ama hiç değilse paf ile çalışmıştır. Neyse bu konuda Skibbe'ye yüklenmeyeceğim. Ayrıca Skibbe, Hakan Balta'nın sakatlığında sol bekte de Volkan'a yer verirken, yeni transfer Milan Baros yedek soyundurdu.

Skibbe maça ofansif bir kadroyla çıktı. Tercihide doğruydu. Formsuz Topal'ı da yedeğe çekti ve ön liberoda Ayhan'ı görevlendirdi. Ayhan'da ölmüş, Ümit'de. Ümit'i en çok övenlerden biride benim. 7 maç üst üste 90 dakika oynayabilecek tek oyuncudur bana göre. Topa vurmayı unutmuş. Baros'un yeri garanti bu takımda. Zaten girdikten sonra ki oyunu ve taraftardan aldığı alkış gözlerden kaçmadı. Ayhan ise top dağıtmayı unutmuş. Topal'ın ölüsü bile oynar ön liberoda Skibbe'cim.

Antalyaspor sertliğin dozajını pek ayarlayamadı ve üst üste kartlar çıktı. Antalya'da kaleci Ömer, 4'lü defans ve ön libero Bülent sarı kart gören oyuncular oldu. Galatasaray'da ise Nonda, Kewell, Aydın ve Ayhan kart gördü. İki de kırmızı kart çıktı. 90+3'de Yalçın ve maç sonunda Ömer Çatkıç ikinci sarıdan kırmızı kart gördüler. Ömer'in olayını bir sonraki postta yazağım, resimlerle beraber.


Galatsaray ilk dakikadan tehlikeli olacağını belli etti. Sağdan Aydın, soldan Kewell ile rakip takım kalesinde etkili olmaya çalıştı. 11. dakikada Galatasaray'ın attığı gol çok güzeldi. Aydın sağ taraftan topu aldı ve içeri doğru hareketlendi. Topu Ümit'e çıkardı, o vurmak yerine arkasındaki Nonda'ya topuk pası verdi ve gol geldi. Galatasaray golden sonra biraz geriye çekildi. Antalyaspor ise ataklarını sıklaştırdı. Galatasaray savunması zor anlar yaşadı.

Beraberlik golü 32. dakikada geldi. Uğur'un serbest vuruştan ortasında Ngwenya düzgün bir kafa vuruşu ile golü attı. Antalyaspor rahat bir nefes aldı. Kayserispor maçının kurtarıcısı De Santcis sadece topu izledi. Özel kaleciler anca kurtarırdı o topu zaten :) Beraberlik golü gelince Galatasaray ataklara başladı. Zaten bu takımların gol yedikten sonra niye geri çekildiğini anlamam. Bastırın kardeşim, bulun 2. golü daha da rahatlayıni, hayret bi şey ya.

Ömer hem ilk yarı hemde ikinci yarıda çok iyi bir maç çıkardı. 44. dakikada Arda'nın sert vuruşunu çok iyi çıkardı. Dönen topa yine Arda vurdu yine Ömer uzaklaştırdı. Maçın kader anlarında biriydi. İlk yarı karşılıklı atılan goller ile 1-1 bitti. Skibbe soyunma odasına oyuncularına nutuk çekmeye gitti.


Skibbe efendi 59. dakikada nihayet Milan Baros'u oyuna soktu. Taraftarı ile buluştu yıldız futbolcu. 83, 84 ve 90. dakikada %100'lük gol pozisyonuna girdi ama atamadı. Atsaydı şimdi kral olurdu. Skibbe, Baros'un bu oyunun gördükten sonra keşke on birde başlatsaydım demiştir. Kafasını benche vurmuştur. Sen böyle bir oyuncuyu yedek soyundurursan ayıp edersin. Hem Cumartesi hem de Çarşamba günü 90 dakika oynadı diye biliyorum. Hazır değil bu sefer bahane değil Skibbe'cim.

Baktı maç gidiyor 70.dakikada Ayhan'ın yerine Lincoln'ü aldı. Bu kadroda Lincoln'e yer arıyordu zaten. Küsmese bari yedek kaldığı için. Son 20 dakikada Galatasaray tek kale oynadı ama gol gelmedi bir türlü. Ömer maç öncesi gusül abdestini almış, belliydi. Hep Ömer'i övdük, bu satırları okuyan Antalyaspor savunma dörtlüsü bana kızıyordur, niye bizim hakkımızı vermiyorsun diye :) Onlarda çok iyiydi, Sezar'ın hakkı Sezar'a.

Son olarak Skibbe 78. dakikada yorulan Kewell'ı çıkarıyor ve yerine Mehmet Topal'ı alıyor. Daha 8 dakika önce risk almak için Ayhan'ı çıkartmamış mıydın kardeşim? Risk alacaksan son 30 dakikanın tümüne yay bunu. Bi ön libero çıkarıp, 5 dakka sonra başka bir ön libero alma. Bütün kozları oynayacaksan al Alparslan'ı, Yaser'i falan...

6 yorum:

anilkos dedi ki...

mustafa yalnız alparslan sol bek,yani oyuna alması pek etki etmezdi maça :D:D

Mustafa dedi ki...

kanatta oynar ya, lütfen anıl'cım. bu arada baktım yaser'de 18 de yokmuş :D

anilkos dedi ki...

peki mustafacım oynasın kanatta alparslan:D:D hahaha 18 de yokmuymuş yaser,neyse mustafa takma yılların yazarları bile hata yapıyolar.:):)

Mustafa dedi ki...

yedekler: aykut, emre aşık, alparslan, serkan kurtuluş, mehmet topal, lincoln ve baros muş :D :D :D

anilkos dedi ki...

:D:D:D:D olsun düşünce iyi yinede yaser olsa da girse iyi olurdu.

Mustafa dedi ki...

eyvallah kocum :D