Fenerbahçeli Yazarlar


Efendim gece gece eğlenmek üzere girdiğim spor sitelerinden birinde Fenerbahçe yazısı yazmak yerine Galatasaray'a sataşma yapan bir yazar görünce böyle bir yazı yazmak geldi aklıma. Fenerbahçe'li yazarları başlıklar altında incelemeliyiz bence.

1)Apaçi Olanlar: Yazıları hiç çekilmeyenlerdir, sadece Fenerbahçe taraftarı kendini tatmin etmek için okur onları. Son zamanlarda onlar bile okumamaktadırlar hatta bu kötü gidiş sonrası(bi sonraki yazım bu olcak kısmet olursa) Genellikle her yazıda hakeme suç atarlar. Galatasaray'a hakemler yardım ediyor derler, yok eksiğimiz vardı carttı curttu. Kafa ütülerler anlaşılan, genellikle eskiden futbol oynamış ya da kahvede maç izleyerek büyümüştür bunlar. Yaşlarıda epeyce fazla olmasına rağmen halen bu işi yaparlar. Kimdir peki bunlar; Kemal Belgin, Necati Bilgiç, Selçuk Yula, Ömer Çavuşoğlu, Ercan Saatçi(!) Siz siz olun, eğer Fenerbahçeli değilseniz bu yazarlardan uzak durun, aksi halde sinir krizi geçirme ihtimaliniz çokta az değil.

2)Delikanlı Yazarlar:Bunlar gerçek taraftar için yazanlardır, kiminin bilgisi azdır fakat olanı olduğu gibi yazarlar. Durum vahimse hiç seyirci aldatılmaz fakat iyi gidişte taraftar pompalandıkça pompalanır. Fenerbahçe yenilgisi sonrası en sert eleştiriyi bunlar yaparlar izlemesi ve dinlemesi ayrı keyifli olur. Diğer takımlar hakkında da olumlu konuşabilirler, en azından "Sezarın hakkını Sezar'a"verirler. Kimdir efendim bunlar; Ziya Şengül, Altan Tanrıkulu, Engin Verel, Hakkı Yalçın(kimi zaman apaçi kategorisine geçse de)

3)RIDVAN DİLMEN:Evet son aşamada tek bir isim var, Rıdvan hoca...Maalesef şu an onun kadar tarafsız olmaya çalışan bir isim daha yok(Mert Aydın, Uğur Meleke gibi hangi takımdan olduklarını bilmediğim güzide yazarları ayrı tutuyorum) Yaptığı tek apaçilik Fenerbahçe'ye daha çok yorum yapması, onun dışında ekrana çıktığında ya da yazı yazdığında üstündeki formayı çıkarıp öyle yorum yapıyor. Açıkçası ben her haftasonu Galatasaray maçı oynansa da Rıdone'ı izlesem bakalım nası oynamışız diye sabırsızlanıyorum. İşte bizimde ihtiyacımız olan şey Rıdvan gibi yazarların çoğalması, aksi halde daha çok kavga çıkar derbilerde.Ayrıca Rıdvan diğerlerinde olmayan şeye sahip, oyunu çok iyi okuyabiliyor; Avrupa liglerini de takip ettiğinden karşılaştırma yapabiliyor, oyuncu özelliklerini bildiği içinde neyi nasıl yapması gerektiğini iyi analiz ediyor. İşte Rıdvan bu yüzden tek.

Not:Yorumlarda eğer olumlu tepkiler alırsam; Galatasaray'lı yazarları da böyle sınıflandırmayı düşünüyorum.Beşiktaş mı dedi biri;onuda Kıvanç ya da Mustafa yapsın canım değil mi:D

4 yorum:

Cenky dedi ki...

Benden tepki olumlu, Galatasaraylılar'ı da yap hocam.

ziggytheking dedi ki...

bu apaçilerin arasına fanatik'teki kel hasan'ı da eklemek lazım. kalemiyle döktürür, sinir krizine sokar adamı!

Adsız dedi ki...

selçuk yula denen erif apaçinin allahı. gıcık erif.

Ortega dedi ki...

Bağış Erten var, o da iyidir..

Her ne kadar artık daha orta yolcu bir görüntü çizse de Mehmet Demirkol da Fenerbahçeli bir yazar..ya da yazardı mı dersem :D