Fenerbahçe 3-0 Gençlerbirliği


Fenerbahçe taraftarının önünde aldığı bu galibiyet ile ligde yoluna devam etti. Lig başından bu yana 6 puan topladı ve hepside içerideki maçlarda. Gelecek hafta zorlu Sivasspor deplasmanı var. Deplasman fobisi nedeniyle Sivas'ı biraz daha şanslı görüyorum. Neyse daha fazla uzatmadan maç hakkında yazılacaklara başlıyım...

Hacettepe maçında kırmızı kart gören ve iki maç oynamama cezası alan Volkan Demirel'in yerine kaleyi Volkan Babacan korudu. İyiydi de maçın genelinde. Çıktı topları topladı, degajları iyiydi falan filan işte. Son iki maçta forma giyemeyen Semih yine kadroda yoktu, Porto maçında sakatlanan Josico'da bu maçta forma giymedi. Ayrıca Edu, Deivid ve Vederson'un da tedavileri sürüyormuş. Haftaya Sivas maçında Edu'yu sahalarda görebiliriz.

Stoperde Lugano'nun yanında Edu'nun sakatlığında Yasin oynuyordu ama son Porto maçındaki hatalarında sonra Aragones kendisini kesmiş. Stoperde Önder Turacı'ya şans verdi. Sakatlığı olmamasına rağmen Aragones, Hacettepe maçında yaptığı hatalar nedeniyle tepki toplayan Can'ı 18 kişilik kadroya almadı. Orta sahada Burak-Emre-Maldano-Uğur ile başladı Sayın Aragones. Burak'ın Porto maçındaki performansına kandı ve ilk 11'de görev verdi bence. Veyahut Kazım'ın labali hareketlerinden dolayı bıktı ve Kazım'ı yine kesti.


Maça iyi başladı Fenerbahçe. Kalabalık orta saha ile Gençlerbirliği'ni ve maçı kontrol altına almak ilk hedefi oldu. Burak ve Uğur ile kanatlardan yüklendi ve erken gol bulmaya çalıştı. İlk 10 dakika vasat geçti. Fener aradığı pozisyonu Burak ile buldu ama kendisine yakışmayacak kötü bir vuruş ile topu dışarı gönderdi hem de Periç ile karşı karşıyaydı. Alex'in önderliğinde takım orta saha organizasyonlarında çok iyiydi. Zaten bu sene sırtına 10 numarayı geçirdiğinden belli kaptan çok iyi oynuyor.

Dakika 15'i gösterdiğinde Alex'in pasına hareketlenen Güiza'yı El-Saka düşürdü ve sarı kartı gördü. Akıllı bir hareketti ama direk kırmızı olması lazımdı bence. Son adam değil diye hakem kırmızı göstermedi galiba. Dakika 20'de Lugano mutlak golü kaçırdı. Periç yine şanslı olan taraftı. Fenerbahçe Uğur ve Emre ile epey etkili oldu rakip kalede.

İlk yarının sonlarına doğru Fenerbahçe rakip kaleyi Emre ve Burak ile yokladı ama aradığı golü bulamadı. Gençlerbirliği ise geriye çekilerek Fener'in işini dahada kolaylaştırdı. Dakikalar 41'i gösteriyordu ki kaptan Alex golü attı. Çok güzel goldü. Soldan gelen ortayı kontrol etti, iki savunmacıyı oyundan düşürdü ve Peric'i avladı. İlk yarı bu skor ile bitti. Fenerbahçe soyunma odasına kafası rahat gitti.


Fenerbahçe ikinci yarıya daha kontrollü başladı. Orta sahada top çevirip, pas yaparak Gençlerbirliği'nin orta sahada oyun kurma şansı vermedi. Gökhan ve Carlos'un Burak ile Uğur'a daha fazla yardım edip, ileri çıkmasıyla Fenerbahçe daha çok gol pozisyonuna girer oldu. Fenerbahçe maçı 2-0'a getirip rahatlamanın planını yapmaya başladı ikinci yarının başında. Güiza ile iki net pozisyona girdi ama golü bulamadı. Bu lig maçındada boş geçseydi Güiza kesin kendini damdan aşağı atardı. Porto maçında attığı golden sonra kendini buldu. Arkadaşları maç boyunca hep moral verdiler.

Gençlerbirliği skoru 1-1'e getirmek için herşeyi yaptı. Defanstada açık verdi. Dakikalar 54'ü gösterdiğinde ceza sahası dışında El Saka, Alex'i düşürdü ve ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. Bu kart Fener'in işini epey kolaylaştırdı. Zaten kontrol ettiği maçı iyice lehine çevirdi.

Dakika 64'ü gösteriyordu ki "Sigaracı" Güiza sahneye çıktı ve takımını rahatlatan golü attı. Fenerbahçe rakip takımına öldürücü darbeyi Kazım'ın 90. dakikada attığı gol ile vurdu ve maçı 3-0'lık net bir skorla kazanmayı bildi.

Kursum vardı maç hakkında yeni yazıyorum. Galatasaray maçını kaçırdım. İzleyen olursa ekipten birisi bi şeyler karalar. Beşiktaş-Antep maçını izlemek için yol alayım ben yavaş yavaş..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

güiza iyi adepte sağladı takıma. daha gol atacaktır. en az 20 diyorum ben.

Mustafa dedi ki...

15 i geçemez.