Emre Belözoğlu


Emre'nin antu.com'a yaptığı açıklamayı okudum ve konu hakkında bir şeyler yazmak istedim. Futbolculuğuna bi şey demem. İyi oyuncudur ama yeteneklerini gösterememiştir. Kişiliği hakkında ise bana söz düşmez ama yaptığı o el hareketleri, basınla olan kötü diyalogu, takım arkadaşı ile kavga etmesi az çok nasıl bir kişilik sahibi olduğunu gösteriyor. Kişiliğin başka bir tanımı varsa siz söyleyin. Verdiğim bu örnekler yeter, artar bile. Neyse yaptığı açıklamalara getireceğim yorumları yazıyım;

Emre kardeşim Fenerbahçe'ye para için gelmediğini söylemiş. Bence yalan söylüyor. O değil miydi Avrupa'da oynamak istiyorum diyen, şimdi ne oldu da Fener'e geldin. Cevabı açık daha fazla para kazanmak için. Hani Galatasaray'lı Emre olarak anılmak istiyordun. Ailesi Fener'li diye gelmiş falanmış filanmış. Geç bunları, kendi dediklerine sende inanmıyorsundur. Sıkıştığın zaman biz hepimiz profesyonel futbolcularız demesi kolay. Zamanında Emre'yi bende savunmuştum bu konuda ama Galatasaray'dan başak kulüpte oynamam demesi bu kadar tepki almasına yol açtı. Haftalar önceydi galiba Aceto blogta Bülent abi Emre'nin böyle bir şey demediğini savumuş ama her tarafta yazılıyor, belgeler var.

Neyse biraz daha sakatlığı hakkında dediklerine yorum getiriyim. Daha fazla yazıp Fener düşmanı Galatasaray yandaşı sanmasınlar. Ben Beşiktaş'lı olarak objektif bir yorum yapıyorum. Sakatlığını kronik olmadığını söylemiş. Herhalde kronik kelimesini anlamını bilmiyor. 1 maç varsa 10 maç yok. İki kere aynı yerden sakatlanıp uzun süre oynayamazsa bi daha sahaya çıkıp tekrar aynı yerden sakatlanıp uzun süre oynayamazsa kronik sakat oluyor. Hep baldırında problemi var. Son maçlarda fena performans göstermiyordu ama istenen Emre bu değil.

Ayrıca Emre ligdeki kötü gidişatı güzel yorumlamış ve bu işin isimle ilgili olmadığını söylemiş. Şu anda 12 puan da olmamız gerekirken 6 puandayız demiş. Doğru söylemiş. Eğer sen Fenerbahçe gibi büyük bir kulüpsen mağlubiyete katlanmaman lazım. Kendiside demiş kadro aynı 1-2 ekleme ve yeni teknik direktör ile daha iyiyiz diye. Hani ben Fener'i top oynarken göremiyorum. Güiza geldi Kezman gitti. Sen geldin Aurelio gitti. Ayrıca Deivid ve Vederson gibi adamların ise sezon açılışında sakatlandılar ve oynamıyorlar. Uğur'un alternatifi yok, Carlos'un da yok. Bu mu iyi kadro? İspanya dışında takım çalıştırmamış bir adam. Gelmeden önce İspanya'yı şampiyon yapmasaydı bu kadar konuşulmazdı bence Sayın Aragones. İspanya Milli Takımı ile Fenerbahçe'nin orta sahası bir mi ki sen aynı stratejiyi kullanmaya çalışıyorsun.

Emre futbol hayatının noktaladıktan sonra teknik adam, yönetici ya da medyanın içinde olmak istemiyormuş. Nasıl para kazanacak sın ki canım? Futbolu bırakan spikerlikte, futbol yorumculuğunda soluğu alıyor. Ya da yardımcı antrenörlükte. Büyük konuşmamak lazım. Bir gün gelir senide görürüz.

Son olarak Emre ile bir Galatasaray'lı bir hanım hakkında şöyle bir diyalog geçmiş;

Önceki gün gittiği kuaförde Galatasaraylı bir bayanın, ''Hesabımı Emre ödesin, ona çok kırgınım'' dediğini belirterek, ''İnsanlar böyle şakalar yapabiliyor. Biz de ödedik zaten, sözünü yerde bırakmadık hanımefendinin'' dedi.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bi de şu küçükken fenerbahçeliydim lafı bana inandırıcı gelmiyor.

Donnie Brasco dedi ki...

Fenerbahçeli olsam da yazınıza Fenerbahçe düşmanı Galatasaray yandaşı olarak bakmıyorum;
her cümlesine katılabileceğim bu Beşiktaşlı tarafsız yazınız gerçekten güzel ve doğru bence

neyse blogunuzu geç farketmiş olmama yanıyorum :)
kendi blogumun blog listesine eklemek istiyorum
böylece listemdeki ilk Beşiktaşlı blog olacak sanırım :)

Adsız dedi ki...

yorumun için teşekkür ederiz ancak karma bir blog burası.Yani beşiktaşlılar ve galatasaray'lıların bulunduğu.eheh yanlış anlaşılma olmasın da.