Beşiktaş 3-0 Gaziantepspor


Averajla lideriz. Antep'te ligdeki ilk mağlubiyetini aldı. Ertuğrul Hoca bu maçın 11'ini farklı çıkardı. Metalist maçında oynayan kaptan Delgado, Holosko, Rüştü, Seric ve Uğur yedek kulübesinde otururken yerlerine Hakan Arıkan, Bobo, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toroman ve Serdar Özkan oynadı. Tello sol kanat oynadı ve etkiliydi. Bu adamın esas yeri burası işte kardeşim, sol beklerde çürütüyorsun. Gerçi Üzülmez'in bu maçtaki performansını görünce Ertuğrul hocayada hak veriyorum. Seric, Metalist maçında fena değildi ama yinede güven vermiyor.

Antep kalesinde eski Beşiktaş'lı Murat Şahin vardı. Üç tane attık kendisine. Üzülmesin. Nobre'nin uzun gönderdiği iyi kontrol eden ve düzgün bir vuruş yapan Bobo topu ağlarla buluşturdu. Beşiktaş 1-0 öne geçti maç başında. Rahat bir nefes ardık. Bobo ve Nobre ile kaçırmaya devam ettik. Zapo kornerlerde çıkıp gol aramaya çalıştı ama olmadı.

İlk yarının sonlarında Antep dahada etkili olmaya başladı. İlk 15 dakikadan sonra Beşiktaş sahada yoktu resmen. Basit top hataları çok yaptı, ileri ve kontratağa çıkarken. Tabata ile kalemizde etkili oldular ama Zapo ve Hakan Arıkan'ı geçemediler. Özellikle Hakan'ı bu maçta ayrı bir beğendim. Kendini geliştirmiş galiba, çok çalışmış. Zaten savunmanın göbeği birbirine alıştı. Bu maçta Toroman-Zapo oynadı. Zapo hiç hatasız oynadı, savunmanın sigortası. Bu sene zor gol yeriz biz. Sivok ise Cisse ile beraber ön libero oynadı.


Ertuğrul Hoca ikinci yarıya Tello çıkarıp Holosko ile başladı. Ben beğenmiştim Tello'yu ama benim göremediğim şeyleri görmüş hoca ya da ben Tello'yu nasıl izlemek istediysem öyle izlemiş olabilirim. İkinci yarının kırılma anı 47. dakikada Antep'li Eduardo'nun ceza sahası içinde kendisini atması oldu. İkinci sarı karttan oyun dışı kaldı. Hakemi aldatamadı. 10 kişi kaldıktan sonra Antep epey zorlandı ve Beşiktaş atakları sıklaştı. Hele ki Holosko girdikten sonra oyuna epey tempo getirdi. Murat Şahin kalesinde başarılıydı.

53. dakikada 2. gol geldi. Serdar Özkan ceza sahası içinde Emrah'a ters bir çalım attı ve düzgün bir vuruşla golünü attı. İyice rahatladık, maça yatarız diye düşünüyordum ama ataklarımız devam etti hatta dahada sıklaştı. Nobre ve Bobo ile %100'lük gol pozisyonlarını kaçırdık. 67. dakikada Ertuğrul hoca kaptan Delgado'yu oyuna aldı ve Serdar Kurtuluş'u soktu. Toroman'ı sağ çekti. Zapo-Sivok ikilisi göbeğe geldi. Delgado ile Nobre aynı anda oyunda olunca çift ön liberolu sistemden vazgeçmen mecburi.

Delgado'nun girişiyle orta sahada iyice rahatladık. Daha çok pozisyona girdik. 87. dakikada savunmanın başarılı ismi Zapo atağa çıktı, verdiği ara pasta Nobre topla buluştu ve Murat Şahin'i avladı. Ertuğrul Hoca 90. dakikada maça kaptan çıkan Nobre'yi alkışlatmak için oyundan aldı ve yerine Batuhan Karadeniz girdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Beşiktaş maçtan 3-0'lık net bir skorla galip ayrıldı.

0 yorum: