Trabzonspor 2-0 Ankaraspor


Bakalım Trabzonspor ne yapacak diye maçı izlemeye gittim. Ersun hoca çok güzel bir takım yaratmış gerçekten. Ne kadar Trabzonspor taraftarı teşekkür etse azdır. Ayrıca tribünleride böyle görmek sevindiriciydi. Bu sene şampiyonluk yarışında bende varım dedi daha ilk haftadan Trabzonspor. Daha tam oturmuş bir takım görüntüsü çizmediler ama onu da yavaş yavaş aşacaklar. Zaten onu aşarlarsa Trabzon'un şampiyon olması hiçte zor değil. Elindeki oyuncuların hepsi çok iyi. Song-Egemen ikilisi taş gibi olmuş. Trabzon belki bu senenin en az gol yiyen takımıda olabilir. Selçuk'u her zaman beğenmiş birisiyimdir. Ne kadar doğru bir transfer olduğunu gösterdi.

Maçın kırılma noktası daha 37. dakikada Ankaraspor'lu Theo Weeks'in ikinci sarı karttan atılmasıydı. Düz hesap 55 dakika 10 kişi oynadılar.

İki takımda maça kontrollü oyunla başlamayı tercih etti. Özellikle sağ kanattan Yattara ve Serkan ile Ankaraspor kalesinde etkili olmaya çalıştı Trabzonspor ama Ankaraspor savunması kademede çok başarılıydı. İlk yarıda savunmanın solunda oynayan Cale'yi hiç beğenmedim. Yukarıda dediğim gibi Song-Egemen ikilisinin uyumu gözlerden kaçmadı. Sanki 40 senedir oynuyorlarmış gibi. Ben Egemen için çok sevindim. Milli Takım için önü kesinlikle açılmıştır. Eğer Fatih Terim'de izlediyse beğenmiştir bence kendisini. İleride Gökhan Ünal çok hareketliydi ve savunmayı bozmada başarılıydı ama son vuruşları iyi değildi. Yeni Avni Aker'i çok beğendim. Deplasman takımlarının işi epey zor olacak.


İkinci yarıya iki takımda maç başındaki kadrosuyla sahaya çıktı. Trabzonspor orta sahasının bu sene beyni olacağını düşündüğüm Colman ile baya etkili oldu Karadeniz ekibi. Ankaraspor'un da 10 kişi kalması Trabzon'un işini kolaylaştırdı. İleride bu sefer Umut son vuruşlarda başarısızdı. Kendisinden bu sene gol krallığı bekliyorum ama ilk haftayı boş geçti. Maçın 57. dakikasında Colman'ın yerine Barış Memiş girdi. Geçen sene Hüseyin (kendisi laziomania blogta yazmaktadır, benimde çok değerli bir arkadaşımdır) ile bizim keşiflerimizdendir. Muhteşem bir yetenek.

Barış'ın girişi takıma epey bir hareketlilik getirdi. Trabzonspor daha sık Ankaraspor kalesini yoklar oldu ve orta alanda daha iyi oynamaya başladı. İleride Umut-Gökhan ikilisi daha çok topla buluştu ama yine golü bir türlü yapamadılar. Dakika 65'i gösterirken Selçuk İnan 25 metreden öyle bir gol attı ki herkes çılgına döndü. Çok düzgün bir vuruşla Senecky'i avladı. Top sağından geçti ve gol oldu. Trabzonspor tribünlerini görecektiniz, çıldırdılar :)


Milli takımdan affını isteyene Özer Hurmacı maçın 73. dakikasında oyuna girdi. Bir art niyet aramıyorum. Aykut hocanın son kozu olarak sahaya sürmüş olması muhtemel bence. Golden sonra Trabzonspor atakları daha da sıklaştı ve Gökhan Ünal ile etkili oldular ama yine Gökhan son vuruşlarda etkisiz kaldı. Hemen golden sonra bir vuruşu vardı ki kaleci Senecky güçlükle kornere çelmişti. Ender gelişen Ankaraspor ataklarında da Trabzonspor defansı başarılıydı.

De Nigris gibi bir adam niye yedek soyundurulur diye düşündüm durdum. Maçın 81. dakikasında girer gol atar beni kurtarır düşüncesiyle Aykut hoca sahaya sürdü kendisini. Bu adam öyle son dakika oyuncusu değil. Tita'dan bence 10 kat daha iyi bir santrofor. Aykut hocada bunu yakın zamanda anlayacaktır. Kendisine saygım büyük. Çok iyi bir takım yaratmış. Yine 10 kişi 55 dakika iyi dayandılar. Tebrik etmek lazım.

Dakikalar 86'yı gösterirken Yattara'nın yerine giren Tayfun sağ kanattan ortayı kesti ve arka direkte topu kontrol edip çok güzel bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi. Sonunda golü attı ve maçın skorunu tayin etti. Trabzonspor lige kayıpsız başladı. Bu takım daha çok canlar yakar.


Maçın adamları...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

bencede bu sene trabzon çok can yakacak.

Adsız dedi ki...

trabzon takımını bende çok beğendim. dediğin gibi egemen-song ikisi muhteşem bi şey olmuşlar. savunmada taş gibi olmuş. orta sahada colman biraz daha etkili olursa trabzon için iyi olacak.

umut ileriki maçlarda toparlar ve gollerini atmaya başlar.

trabzondan bu sene korkmak lazım. deplasman takımlarının işi gerçekten zor senin dediğin gibi mustafa.

torres dedi ki...

ilk maçtan galibiyetle ayrılmak önemliydi gerçekten , oyuncuların ilk kez avni aker 'e çıkmış olmaları ve bunun sonucu heyecanlarının üst düzeyde filan olması . buna rağmen alınan üç puan sevindirici , oyun çok iyi olmasa da ilk maç için bence tatmin edicidir . ilerleyen haftalarda daha iyi olacağızdır , sonuçta yeni bir takımız .

üçüncü haftada ki beşiktaş maçı ile birlikte avni aker 'de ki yerimi alacağım , kombinem hazırmış . o statta olmak gerçekten çok müthiş bir duygu olacak , özellikle kale arkaları enfes oldu . ben kale arkasında olmayacağım ama , kapalıda olacağım .

maçın kilit noktası ise , barış 'ın girmesinden sonra kanatların daha iyi bir işlemesi olarak gösterilebilir . barış girdikten sonra oyun biraz olsun açılınca , ortadan açık verdi ankara . sonucu da selçuk 'un enfes golü oldu , gerçekten müthiş goldü .

ankara ise daha ilk dakikadan geriye yaslanmaya geldiğini belli etmişti , de nigris 'i de bu yüzden kenarda oturttuğunu düşünüyorum .

neyse , sonuç güzel . gelecek haftalar adına umut verici .