Michael Phelps


Amerikalı başarılı yüzücü Michael Phelps, Pekin Olimpiyat Oyunları'ndaki 3. altın madalyasını da kazanarak Olimpiyatlar tarihinin en başarılı sporcuları arasına katılmayı başardı.

ABD'li yüzücü Michael Phelps, 8'de 8 altın hedefiyle başladığı Pekin Olimpiyat Oyunları'ndaki mücadelesinde üst üste 3. altın madalyasını da aldı. Phelps, 200 metre serbest stilde 1 dakika, 42.96 saniyelik derecesiyle yine kendisine ait olan dünya rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi olurken, toplamda da 9. Olimpiyat altın madalyasına ulaşarak Olimpiyatlar tarihinin en başarılı sporcuları arasına girmeyi başardı. Erkekler 200 metre serbest stilde geçtiğimiz yıl Melbourne'de yapılan dünya şampiyonasında 1 dakika 43.86 saniyelik derecesiyle dünya rekoru kıran Phelps, Pekin'de bu rekorunu geliştirerek altın madalyaya uzanırken, Pekin'de gümüş madalya 1:44.85'lik derecesiyle Güney Koreli Park Tae Hwan'ın, bronz madalya ise 1:45.14'lük derecesiyle bir başka Birleşik Amerikalı sporcu Peter Vanderkaay'ın oldu. Michael Phelps, kazandığı son altın madalyayla birlikte, Olimpiyatlar tarihinin en çok altın kazanarak tarihe geçen isimleri eski Sovyet jimnastikçi Larisa Latynina, Finlandiyalı atlet Paavo Nurmi, Birleşik Amerikalı yüzücü Mark Spitz ve Birleşik Amerikalı atlet Carl Lewis'in rekorlarına ortak oldu.

2004 Atina Olimpiyat Oyunları'nda, koleksiyonuna 2 de bronz madalya ekleyen 23 yaşındaki Phelps, Pekin Olimpiyat Oyunları'nda yarışacağı 8 altın madalyanın tamamını kazanarak bir başka ulaşılması güç rekora imza atmak istiyor. Michael Phelps, bir altın madalya daha kazanması halinde, Olimpiyat Oyunları tarihi boyunca 5 dalda tüm zamanların en çok altın madalya kazanan ismi olacak.

0 yorum: