İspanya Süper Kupa: Real Madrid 4-2 Valencia


Beşiktaş-Antalyaspor maçının postundan sonra dinlenmek için televizyon başına geçmiştim. Kanalları gezerken NtvSpor'da bu maça denk geldim ve baştan sona izledim. Gerçekten sağlam bir maç olmuş. İzleyemediğim için üzülmüştüm. Hele ki Madrid'in 9 kişi kalıp kupayı almasını okuyunca içim içimi yemişti ama maçı izleme şerefine eriştim.

İşte futbol dedittiren bir başka maça daha şahit olduk. Sanki Valencia 9 kişi kalmış gibi aciz oynadı. Son 15 dakikada yediği goller ile kupadan oldu. Bernd Schuster'in yaptığı değişiklikler çok yerindeydi. Diri bir De la Red ve Higuan takıma dinamizim getirir diye düşünüyordum. Zaten son iki gol bu iki isimden geldi. Bernd Schuster'ı mahcup etmediler. De la Red'i geçen sene Getafe'den tanırsınız. O takımın beyni idi. Madrid'e dönünce pek süre bulamaz kaybolur diyordum ama hocasının verdiği süreleride çok iyi değerlendiriyor. Hildebrand'a attığı gol enfesti. Higuan'da büyük gelişme gösteriyor. Oyun zekasına hayranım. Defansın topu geri atacağını iyi düşündü ve koştu, araya girdi Hildebrand'ı çalımladı topu boş kaleye yolladı.

Van der Vaart'ın, Juan Mata'ya yaptığı hareket çok gereksizdi. Boşu boşuna takımını 10 kişi bıraktı. Hele ki 1-0 yenik durumdayken. Çok sorumsuzcaydı. Ayrıca ilk golü atan Nistelrooy'un da 74'de ki Baraja'ya müdahalesi aşırı gereksizdi. Senin sarı kartın var daha dikkatli olman lazım ama adam yallah bismillah diye kayıyor. Sonra ikinci sarıdan atılıyor. Madrid'in 9 kişi kalması takımı epey hırslandırdı.

Real Madrid'in 2. golünde Valencia'lı oyuncular neye itiraz ettiler diye halen düşüünüyorum. Ofsayat desen yok. Ellede kontrol etmemiş. Spikerde bi şeyler demedi. Sadece "hakemler aralarında konuştu ve evet hakem golü verdi" dedi.

Madrid bu kupayı 2003'den belli müzesine götüremiyormuş. Ayrıca ilk maçta Valencia'nın 3-2'li galibiyeti ile bitmişti.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

mustafa senin bir lehmann hakkında postun vardı. orada hildebrand'ın yolunun açıldığını söylrmiştin. bende katılmıştım. stutgart zamanında büyülemişti hepimizi. şimdi ise getirip 3 büyüklerin kalesine koymam kendisini.

Mustafa dedi ki...

@zlatan

stuttgart zamanlarında iyi olduğuna hem fikiriz. ben yinede kendine güveniyorum abi. galatasaray, beşiktaş ve fenerbahçe'de rahatlıkla iş çıkarır hatta kral olur :)